Hírmorzsák 2015-03-30 (21:30)

Beverley megműtteti magát, befejezte erre a szezonra. Cousinst ma pihentetik. Steph Curry és Brook Lopez a hét játékosai. Rose elkezdett ütközésekkel együtt edzeni, Noah szerint másik szintre fogja emelni az irányító a csapatot. Hibbert szerint George az edzéseken már régi önmaga, meg fogja lepni az embereket, mennyire jó formában van. Monroe szerint Dumars megérdemel még egy lehetőséget, hogy egy NBA csapatot vezethessen. Rivers szerint a Celtics kényszerpályán mozgott, el kellett cserélniük Rondót. Dudley hajlandó pénzről is lemondani, hogy a Bucksnál maradhasson hosszútávon is.

Amitől reggel még csak tartottak a Rockets-drukkerek, az estére bizonyossá vált: Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint Patrick Beverley úgy döntött, hogy megműtteti bal csuklóját, ezzel befejezte erre a szezonra - mint ismert, egy szalag szakadt el a sérült testrészben, emiatt kell kés alá feküdnie a hátvédnek. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a műtét elkerülhetetlen volt, a kérdés csak annyi volt, hogy képes-e Beverley a szezont még lejátszani és nyáron elvégeztetni a beavatkozást.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins nem játszik ma este, a Memphis Grizzlies ellen, mert pihentetik.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry és a Brooklyn Nets centere, Brook Lopez lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Curry és a Warriors 4-0-s hetet mentek, miközben a játékmester 30.0 pontot és 8.0 gólpassz átlagolt úgy, hogy 63.2%-kal dobott a triplavonalon túlról (24/38). Lopez 3-1-s héthez segítette hozzá a Brooklynt - 28.8 ponttal, 8.5 pattanóval és 2.25 blokkal szomorította az ellenfeleket átlagban.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose újra ütközésekkel együtt edzett - miután Pau Gasol, Kirk Hinrich, Aaron Brooks és Mike Dunleavy pihentek, így egyelőre csak 4-4-re tréningezhetett az irányító. Tom Thibodeau vezetőedző KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy ez a következő lépés a felépülésben, Rose azt mondta neki, hogy jól érzi magát, és a tréner szerint most a játékmester kondiját kell normális szintre hozni, mert jó ideje nem játszott. Maga az érintett nem nyilatkozott, Joakim Noah pedig annyit mondott, hogy mind tudják, ha Rose visszatér, egy másik szintre emeli a csapatukat.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George is lassan, de biztosan közelít a visszatéréshez. Csapattársa, Roy Hibbert azt nyilatkozta róla David Aldridge-nek (nba.com), hogy nagyszerű dolog azt látni, mire képes a kiscsatár az edzéseken. Ő nem tudja, mi van most a visszatéréssel, hogy az orvosi stáb és a vezetőség mit terveznek George-dzsal, de a tréningeken úgy néz ki csapattársa, mint régi önmaga, úgyhogy ha visszatér, jó formában is teszi mindezt, az emberek meg lesznek lepve, hogy mennyire. Az első pár labdabirtoklásánál azonnal valami nagy játékot fog előhúzni.

A Milwaukee Bucks swingmanje, Jared Dudley nem is akart a csapatnál játszani, miután a Los Angeles Clipperstől a wisconsini együtteshez cserélték, de a csapat új szakmai stábja, Jason Kidd vezetőedző edzői stílusa és a gárda versenyképessége meggyőzte arról, hogy maradnia kell. A játékos Lori Nickelnek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, hogy bár még nem döntött arról, lehívja-e jövő évi 4.25 millió dolláros opcióját, szeretne hosszútávon is a Bucks játékosa lenni, és hajlandó ezért pénzről is lemondani, csak hogy maradhasson, főleg Kidd miatt.

A megemlített Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Brian Robbnak (Boston.com) elmondta, hogy szerinte volt csapata, a Boston Celtics kényszerhelyzetben volt, muszáj volt elcserélniük Rajon Rondót. Rivers szerint egy újjáépülő gárda, mint amilyen a Celtics is, nem engedheti meg magának, hogy ingyen veszítsen el egy ilyen cserealapot, mint Rondo. Rivers azt is hozzátette, hogy szerinte a játékos erőltette mielőbbi elmozdítását, nem a Celtics.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe úgy gondolja, hogy korábbi főnöke, Joe Dumars megérdemel még egy lehetőséget, hogy az NBA-ben csapatot vezethessen. Monroe Terry Fosternek (Detroit News) elmondta, hogy mivel Dumars összerakott egy bajnokcsapatot, így természetesen tudja, mi kell a végső sikerhez. Jó ideig az ő alakulata volt az egyik legsikeresebb a ligában. Teljesen egyértelmű a játékosnak, hogy jó a munkájában, úgyhogy nem tudja, mi akadály lehetne az előtt, hogy Dumars újra egy franchise vezetője legyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus