Hírmorzsák 2015-03-31 (11:00)

Phil Jackson türelmet kért a Knicks-szurkolóktól, jól átgondolt tervük van az idei nyárra. Morey szerint nem ők a favoritok a rájátszásban, de van esélyük a végső győzelemre Beverley nélkül is, dicsérte a Warriors. Gay agyrázkódást szenvedett, egy meccset biztosan kihagy. Schröder egyik lábujjával vannak gondok. Pekovics szezonjának vége. Thibodeau szerint Mirotic az év újonca. Deng úgy érzi, mintha 45 éves lenne. A következő idényben 81 millió, utána 101 millió dollár lesz a luxusadó? Tim Frazier az idény végéig a Blazersnél. Mullin már biztosan távozik a Kingstől, Ranadive támogatta a váltást.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson azt nyilatkozta, hogy bár tudja, ez egy megpróbáltatásokkal teli szezon a csapatnak a pályán és a szurkolóknak azon kívül, azon dolgoznak, hogy minél előbb bajnokságot nyerő vagy legalább erre esélyes csapatot állítsanak össze a franchise-nál. Kulcscseréket hajtottak végre annak érdekében, hogy minél több sapka alatti helyük legyen, és hosszú évek óta először lesz előkelő helyen elsőkörös draftjoguk. Ezek volt azok a fontos lépések, amelyeket meg kellett húzniuk, hogy Carmelo Anthony mellett egy tehetséges és jó karakterű csapat legyen. Jackson a videóüzenetben azt kérte a szezonbérletesektől, hogy maradjanak optimisták, mert egy világos, jól átgondolt tervük van a jövőre, ezen belül az idei nyárra.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey az ESPN rádióműsorában nyilatkozott azt követően, hogy Patrick Beverley-t elvesztették az idény hátralévő részére. A GM szerint az irányítóval is volt, de nélküle is van esélyük a bajnoki címre, legalábbis így érzik. Hozzátette, természetesen Beverley nélkül nehezebb lesz a dolog, mert vele tudták egy-egyben megfogni a sok jó nyugati irányítót. Morey szerint nem ők lesznek a favoritok, ez a cím a Golden State Warriorst illeti. Történelmi szezonjuk van, és szerinte nem beszélnek eleget a szakmai stábjukról. Egészségesek tudtak egész évben maradni, és mindenki kapott lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud - Steve Kerr vezetőedző nagyszerű munkát végzett. Szóval nem lesznek favoritok, de úgy érzik, esélyük van bárki ellen egy 4 nyert meccsig tartó párharcban.

A Sacramento Kings bejelentette, hogy kiscsatáruk, Rudy Gay agyrázkódást szenvedett ma, a Memphis Grizzlies elleni összecsapáson. Szerda este, a Houston Rockets ellen biztosan nem lép pályára, mert át kell esnie az ilyenkor kötelező vizsgálatokon.

Az Atlanta Hawksnál Dennis Schröder sérült meg - neki a bal lábán az egyik lábujjával van gondja. Ma megvizsgálják a csapatnál, utána tudni többet arról, mennyit is kell kihagynia az irányítónak, ha egyáltalán kell.

Andy Greder (St. Paul Pioneer Press) forrásai szerint Nikola Pekovics szezonjának vége. Az újságíró úgy tudja, hogy a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders nem számol már ebben az idényben a montenegrói centerrel, aki egyébként március 11-e óta nem lépett pályára bokasérülése miatt, és egyébként is mindössze 31 találkozón tudott játszani ebben az alapszakaszban.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau Mike McGraw-nak (Daily News) elmondta, szerinte Nikola Mirotic az év újonca, nem Andrew Wiggins vagy Nerlens Noel. A tréner szerint Mirotic napról napra fejlődött, de annyi biztos, hogy minden hónapban javult. Több poszton is bevetették, és nagyszerű munkát végzett, nagyon jó éve volt szerinte a spanyol erőcsatárnak.

Ha már Thibodeau, akkor itt lehet megemlíteni Luol Denget, aki karrierje során kétszer is a legtöbb percet átlagolta az egész ligában, és úgy tűnik, ez kezd is visszaütni. A 30 éves angol kiscsatár Jessica Cameratónak (Basketball Insiders) elmondta, olyan, mintha 45 éves lenne, nagyon öregnek érzi magát. Szerinte nagyon okosan ilyenkor figyelni kell arra, mit mond az ember teste, mert így tudja, mit bír még és mit nem. Camerato forrásai szerint Deng Steve Nash-től és Rip Hamiltontól kért tanácsot, hogyan tartsa karban testét 30-as éveiben.

A Portland TrailBlazers a szezon végéig szóló szerződést kötött Tim Frazierrel. A Blazersnek szüksége volt egy kis mélységre a hátvédposztokon, Fraziert pedig éppen az elmúlt hét legjobb játékosának választották a D-Ligában. Az előszezont a Boston Celticsnél töltötte, akik kirakták keretükből, majd két 10 napos szerződést kötött februárban a Philadelphia Sixersszel - a második közben kitették, hogy fel tudják venni Thomas Robinsont waiverről, így került a D-Ligába.

Roger Rubin (New York Daily News) jelentette, hogy Chris Mullin elfogadta a St. John's egyetem vezetőedzői posztját, úgyhogy a St. John's legendás játékosa elhagyja a Sacramento Kingst, ahol tanácsadóként dolgozott. Volt arról szó, hogy Mullin a Kings vezetőedzője lesz, de év közben nem akarta átvenni a csapatot, az azóta kinevezett George Karllal pedig hosszútávon számolnak a kaliforniaiak. A vezetőségben is egyre kisebb szava lett, hiszen fölé és a GM, Pete D'Alessandro fölé kinevezték Vlade Divacot is elnöknek. Jason Jones (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy a tulajdonos, Vivek Ranadive sem volt Mullin távozása ellen, mivel egyik kinevezést sem támogatta a tanácsadó, a tulaj pedig nem akart a vezetőségben állandó nézetkülönbségeket.

A végére pedig egy kis matek: Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a luxusadó a következő idényre 81 millió dollár környékén lesz - ez megerősíti Sean Deveney (Sporting News) korábbi információit. A határ Bondy forrásai szerint 101 millió dollárra ugrik majd a 2016 nyarán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus