Hírmorzsák 2015-04-01 (11:00)

Durant szeretné egy csapatban lejátszani teljes karrierjét. Megint forrt a hangulat a Clippers és a Warriors körül: Doc Rivers megint beszólt az ellenfélnek meccs előtt, Kerr válaszolt, Griffin saját közönségének ment neki mérkőzés után. Taj Gibson szerint a Bulls magasembereinek az egyéni érdekeket háttérbe kell szorítaniuk. LeBronnak tetszik a mostani Cavs, JR Smith-t akarta a Knickstől elsősorban, nem Shumpertet. Stephenson nem bánja, hogy a nyáron a Hornetset választotta. Schröder lábujja meghúzódott, a hét végén vizsgálják újra. Rick Carlisle Felton hozzáállását dicsérte. Wiggins izmot akar magára szedni a nyáron, szeretné megnyerni az Év Újonca díjat. Monty Williams szerint sokat léptek előre tavalyhoz képest, Ryan Anderson is védte mesterét. A Suns AJ Price helyett McNealnek ad 10 napos szerződést.

A tegnap műtött Kevin Durant nemrég a Revolt TV-nek nyilatkozott jövőjével kapcsolatban. Az Oklahoma City Thunder sztárja elmondása szerint nagyon szereti jelenlegi csapatát és csapattársait, a várost is, és egyáltalán nem gondolkodik más együtteseken. Hall mindenféle pletykát maga körül, és ilyenkor az emberek természetesen elgondolkodnak, mi lenne, ha... Ő viszont nagyon jól érzi magát jelenleg ott, ahol van, és azok közül a játékosok közül való, akik szeretnék egy csapatban lejátszani teljes karrierjüket, mint például Kobe Bryant, Tim Duncan vagy Dirk Nowitzki. Azt is hozzátette Durant, hogy sosem tudhatjuk, mit tartogat a jövő, hogyan gondolkodnak róla egyes csapatok egy idő után, de nagyon szeret Oklahoma Cityben lenni, és szeretné, ha ennél a franchise-nál visszavonultatnák mezét.

A ma hajnali Los Angeles Clippers - Golden State Warriors ütközet előtt megint megvolt a szokásos odamondogatás. A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta, hogy megérti, miért pihenteti az oaklandi együttes Draymond Greent: egyszerűen nem akarják, hogy 2-2 legyen az alapszakaszpárharc úgy, hogy a legjobbakkal álltak fel. Steve Kerr, a Warriors trénere erre annyit mondott, hogy vagy ez a magyarázat, vagy az, hogy 9 meccsel vezetik nyugatot, és páran kisebb sérülésekkel bajlódnak. Mint ismert, a Golden State Green nélkül is nyerte az összecsapást végül.

A Clippers erőcsatára, Blake Griffin a mérkőzést követően a szurkolóknak "ment neki" kicsit. A meccsen 40 pontot szerző kosaras szerint egyáltalán nem volt meg a hazai pályájuk ezen a találkozón, és ha ilyen lesz a rájátszásban is, akkor az nem túl sok jót vetít előre - a második negyedben Steph Curry egyik büntetőjénél hangosan zúgott az "MVP, MVP". Griffin hozzátette, olyan volt, mintha a Lakers ellen játszottak volna, talán rosszabb is. Nem tudja, mi kellene, hogy ez megváltozzon, de jó lenne, ha nem ilyen lenne a hangulat majd a PO-ban. Rivers annyit mondott, hogy a saját közönségük nagyon tetszett neki, a Warriors-drukkerek már kevésbé.

A Chicago Bulls erőcsatára, Taj Gibson nyilatkozott KC Johnsonnak (Chicago Tribune) arról, hogy elég zsúfolt a csapat négyesben és ötösben. Gibson szerint több olyan játékosuk is van magas posztokon, akik majdnem mindenhol kezdők lennének, úgyhogy áldozatokat kell hoznia mindenkinek. Meg kell értenie azt is mindenkinek, hogy egy nagyszerű csapatban játszanak, úgyhogy a saját, egyéni érdekeket háttérbe kell szorítaniuk. Azt is hozzátette, nagyon örül annak, hogy a legtöbben jól teljesítenek.

A Cleveland Cavaliers két cserével fordította meg a szezonját - az egyikben Iman Shumpertet és JR Smith-t szerezték meg, a másikban pedig Timofey Mozgovot. Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a csapat sztárja, LeBron James nagyon örült mindhármuk érkezésének, nagyon szeret Mozgovval együtt játszani, és JR-t is nagyon kedveli, ő volt az, aki a New York Knicksszel kötött tranzakciót erőltette. A Cavs meg akarta szerezni Shumpertet, de a Knicks azt mondta, akkor el kell vinniük Smith-t is vele. A gárda LeBronhoz ment, hogy kikérje a véleményét, ő viszont azt mondta, hogy JR-t kell megszerezni, és ha Shumpert is jön vele, akkor jó. Smith egyébként sokat is javult a New York-i korszakához képest, 48.7%-os TS-ről 56.3%-ra.

A Charlotte Hornets hátvédje, Lance Stephenson Steve Reednek (Associated Press) elmondta, annak ellenére, hogy nagyon sok nehézségen kellett átmennie ebben a szezonban, egyáltalán nem bánja, hogy a Hornetshez írt alá a nyáron. Szereti a gárda által játszott rendszert, a szakmai stábot és a csapattársait is. Vannak olyan kosarasok, akik azonnal be tudnak illeszkedni egy új együttesbe, vannak olyanok is azonban, akiknek ehhez időre van szükségük - úgy érzi, ő utóbbiba tartozik.

Az Atlanta Hawks német irányítója, Dennis Schröder bal lábán csak meghúzódott az egyik lábujj, nincs komolyabb gondja. A hét későbbi részében fogják újra megvizsgálni, úgyhogy 1-2 meccset biztosan ki kell hagynia.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) Raymond Feltonról beszélt, aki a sérülések miatt játéklehetőséget kapott az utóbbi időben, és úgy tűnik, meghálálja a bizalmat. Carlisle elmondása szerint Felton igazi profi, aki tökéletesen illeszkedett be hozzájuk, soha egyetlen pillanatra sem hagyta az idény közben, hogy bármi megzavarja. Miután sérült volt és visszatért, nem kapott azonnal lehetőséget, de folyamatosan keményen dolgozott, hogy formában maradjon - ez most világossá vált mindenkinek, hogy pályára is került.

A Minnesota Timberwolves újonc 1/1-ese, Andrew Wiggins a Salt Lake Tribune-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy szeretne a nyáron kicsit megizmosodni, felszedni pár kiló izmot. Wiggins elmondása szerint erre fog koncentrálni, mert a gyűrű közelében így tud jobb befejező lenni. A kiscsatár azt is elmondta, hogy szeretné megnyerni az Év Újonca díjat, sokat jelentene neki, mint minden elsőévesnek, hiszen mindenkinek ez az álma, mikor a ligába kerül.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams azt nyilatkozta John Reidnek (The Times-Picayune), hogy nem tárgyalt a csapattal szerződése hosszabbításáról. Reid úgy tudja, hogy a szezont követően vizsgálja meg a csapat vezetése az ő, illetve a GM, Dell Demps munkáját is - Williamsnek 2016 nyaráig szól kontraktusa, Dempsnek a 2015/16-os idényre csapatopció van szerződésében. A tréner szerint azért értek el dolgokat, például idén már a PO-ért küzdenek - a rájátszásban Williams első éve nem voltak ott, ez az ötödik idénye az együttesnél.

Williams azt mondta, tavaly 34 győzelmet szereztek, most pedig sokkal többel fognak végezni. Szerinte a játékosai nem kapnak elég elismerést azokért a dolgokért, amiket elég furcsa körülmények között letettek az asztalra. Az egyik céljuk az volt, hogy 50%-osnál jobb mérleggel végezzenek, és nagyon be akarnak kerülni a rájátszába is. Mindkettőre van esélyük, úgyhogy szerinte elég nagyot léptek előre. Egyik játékosa, Ryan Anderson is megvédte az edzőt - az erőcsatár úgy érzi, Williams tökéletesen kezelte a dolgokat.

Paul Coro (Arizona Republic) jelentette, hogy információi szerint a Phoenix Suns 10 napos szerződést fog adni Jerel McNealnek, és elengedik AJ Price-t, miután az ő 10 napos kontraktusa lejárt tegnap reggel. McNeal a Suns D-Ligás csapatában játszott idén, a Bakersfield Jamnél 27 meccsen 18.5 pontot, 4.0 pattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt 32.6 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus