Hírmorzsák 2015-04-01 (22:00)

Rondót megtartaná a Mavs, de nem minden áron, licitbe nem akarnak belemenni. Tony Parker jegyzi a legtöbb győzelmet a liga történetében az első 1000 meccs alatt. Big Babyt 15.000 dollárra büntette a liga. Westbrook a J. Walter Kennedy Díjat szeretné idén megnyerni. Kidd szeretné, ha Antetokounmpo középtávolról is magabiztos lenne, a görög játékos szerint jövőre újra több triplát fog dobni. Noel szerint sokkal jobban jár a labda, mióta Smith irányít, Smith szerint Noel miatt néz ki sokkal jobbnak. A Lakers kitette Nash-t, többéves szerződést kötöttek Jabari Brownnal. A Kings 10 napos kontraktust ad Sim Bhullarnak.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) jelentette, hogy a Dallas Mavericks szeretné megtartani Rajon Rondót hosszabb távra is, de van határa annak, mennyit hajlandóak fizetni az irányítónak, licitháborúba pedig nem akarnak belemenni. MacMahon úgy tudja, hogy Rondo egyelőre többet kér, mint amennyit a Mavs hajlandó neki adni, de a csapat álláspontja változhat attól függően, hogy hogyan teljesít a játékmester a rájátszás folyamán - itt egyébként általában jobban szokott, mint az alapszakaszban, de Rondo elmondta, hogy fogalma sincs, idén is ez lesz-e a helyzet, mivel 2012 óta nem játszott a PO-ban.

A San Antonio Spurs játékosa, Tony Parker ma hajnalban játszotta pályafutása 1000. NBA meccsét, és 718. győzelmét aratta - ezzel a legjobb a vonatkozó listán, a 715 győzelemmel álló Scottie Pippent és csapattársát, az első 1000 meccsén 707 győzelmet számláló Tim Duncant előzte meg ezzel. Parker annyit mondott, hogy látva a neveket és tudva az NBA történetét, nagy dolog ez. Nagyon szerencsés volt, hogy a Spursnél kezdhette meg pályafutását, mindig is azt mondta, hogy nagyon jó helyzetbe került ezzel, mert nagyszerű csapattársai vannak, és mindig csak a győzelemmel foglalkoztak.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Glen Davis 15.000 dolláros büntetést kapott, miután hétfő hajnalban felrúgott egy széket a Boston Celtics elleni találkozón.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook ugyan MVP-szintű számokat hoz, de más díjat szeretne elnyerni - Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) adott nyilatkozatában elmondta, hogy a J. Walter Kennedy Közösségi díj az egyik első számú célja idén. A kosaras azt mondta, hogy aki nem ismeri, azt gondolhatja, hogy mindig meg van őrülve, amin a játékstílusa miatt nem is csodálkozik, de nem mindig a mérges ember szerepében tetszeleg, általában nagyon nyugodt.

Elmondása szerint nagyon sok olyan este van egy évben, mikor valakinek nincs kedve játszani éppen azon a napon vagy az adott ellenféllel szemben. Ő azonban nem így áll a játékhoz - szerinte ez a világ egyik legjobb állása, és nem tudja, meddig bírja még csinálni, meddig fut ilyen gyorsan vagy ugrik ekkorát. Emiatt minden mérkőzésen a lehető legtöbbet adja ki magából, és lehet, hogy ez kívülről úgy tűnik, mintha idegből játszana, de ő csak ezt a módját ismeri a kosárlabdának. Csapattársa, Kevin Durant annyit mondott róla, hogy olyan tűzzel játszik, ami átragad a társakra és a közönségre is.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd és játékosa, Giannis Antetokounmpo Charles F. Gardnerrel (Milwaukee Journal Sentinel) beszélgettek a csatár középtávoli és kinti dobásairól. A tréner azt mondta, hogy szerinte nagyon fontos a görög kosaras számára, hogy biztonsággal, kiengyensúlyozottan be tudja dobni ezeket a középtávoli tempókat, mert ez új dimenziót ad a játékának a betörések és a büntetők kiharcolása mellett, és sokkal nehezebb lesz emiatt fogni Antetokounmpót.

Maga az érintett azt mondta, hogy Kidd azt tanácsolta neki, bátran dobjon, akár triplát is. Antetokounmpo hármaskísérleteinek száma azonban drasztikusan esett, tavaly még 118-at dobott rá kintről, idén eddig csak 40-et. Erről annyit mondott a görög, hogy jövőre és azután lesz majd ennek látszata, egyre magabiztosabb akar lenni a középtávolikban, ezért erőltette ezt - sokak szerint butaság, mások szerint jó dolog, és ő is utóbbi táborba tartozik. Elmondása szerint a triplákat is gyakorolja folyamatosan, csak meccsen egyszerűen nem emeli rá. Tavaly talán öt dobása volt középtávolról, idén ezeket erőlteti, jövőre megint több hármast fog ráemelni, negyedik évében pedig össze akarja tenni mindezeket.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel nyilatkozatáról már reggel szóltunk, hogy szerinte Ish Smith az első igazi irányító, akivel együtt játszik. Noel azt mondta, hogy Smith mindig megtalálja, ha üresen van - az irányító azt mondta neki, hogy ő az egyik legjobb magasember, akivel együtt játszott, úgyhogy jól kiegészítik egymást. Azt is hozzátette Noel, hogy jóval folyékonyabban megy a labda támadásban. Még ha nagyon szükségük is van kosárra, mindenki tudja, hogy lehet, hogy hozzá kerül a labda, mert nem áll meg egy embernél - ha tisztán vannak, meg is kapják a játékszert. Márpedig ha tudja egy játékos, hogy ennyire be van vonva a támadásokba, akkor sokkal jobban élvezi a játékot - ez történik most náluk a deadline óta.

Smith azt mondta, hogy Noel miatt tűnik jobbnak, egyszerűen csak fel kell passzolnia a labdát, és meg van oldva a dolog. Persze mást is kell csinálniuk, mint alley-oopokat, de ezen dolgoznak, hogyan tudnak minél hatékonyabbak lenni. Smith szerint soha nem illett össze a játékuk ennyire gyorsan senkivel, és bár Dwight Howard elég atletikus volt, Noel egyszerűen mindenhova odaér, ő még jobb Smith szerint a játék ezen szegmensében. Brett Brown vezetőedző szerint a két játékos kapcsolata egyre jobb. Az irányító sokat segít Noelnek, a kommunikáció teljesen szabad, nagyon egészséges és előre mutató kettejük között.

A Los Angeles Lakers ma kitette keretéből Steve Nash-t, és leigazolták egy többéves szerződéssel Jabari Brownt. A 22 éves hátvéd eddig a Hardship Exception kivétel segítségével volt az aranysárga-liláknál, amivel ideiglenesen 15 fő fölé mehetett a csapat kerete, most azonban ki kellett tenniük Nash-t leigazolásához. Brown kétszer 10 nap alatt összesen 10 meccsen lépett pályára a Lakersnél, és ez idő alatt 9.4 pontot átlagolt.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Sacramento Kings 10 napos szerződést készül adni Sim Bhullarnak. A 22 esztendős, 226 centi magas center lesz a liga első indiai felmenőkkel rendelkező játékosa - nem mellesleg az első indiai tulaj csapatánál. Bhullar a Kings D-Ligás csapatánál, a Reno Bighornsnál töltötte az eddigi idényt, és 25.5 perc alatt 10.1 pontot és 8.6 pattanót átlagolt. Jelenleg a Kings 15 fős kerettel rendelkezik, de David Wear 10 napos kontraktusa utolsó napjához érkezett ma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus