Hírmorzsák 2015-04-02 (11:00)

Kerr és Blatt a hónap edzői. A Cavsnél LeBron hívja a játékokat, Blatt csak helyesel? Aldridge úgy érzi, pályafutása korábbi szakaszában a Blazersnél sem becsülték meg ennyire. Hinrich térdsérülést szenvedett. Napiert megműtötték sportsérvvel, befejezte az idényt. Brad Stevens Datomét dicsérte, és hiába kötik össze egyetemi állásokkal, marad Bostonban. A Lakers úgy gondolja, Clarksonból All-Star játékos lehet. Jamal Crawford jövő hét kedden térhet vissza. Len egy hetet kihagy, mert eltört az orra. Bledsoe egyelőre még csak szokja azt a terhelést, amit a Suns rápakolt idén.

 

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr és a Cleveland Cavaliers trénere, David Blatt lettek a hónap edzői márciusban. Blatt csapata 11-4-et ment az előző hónapban, amely kelet legjobbjának bizonyult - 5-0-s mérleget tudtak felmutatni otthon, ezzel már 16 meccse nem kaptak ki a Quicken Loans Arenában -, és 107.0 dobott pont mellé 97.1 kapottat értek el ez idő alatt. A Warriors 16-2-vel a liga legjobb mérlegét érte el márciusban, miközben 108.4 pontot átlagoltak támadásban és átlagban csak 96.3-at kaptak meccsenként. Zsinórban 10 győzelemmel zárták a hónapot, amelyből 6 olyan együttesek ellen jött, akik ott lennének a PO-ban, ha ma kezdődne a rájátszás.

Maradjunk a Clevlandnél: továbbra sem nyugszik a légkör a csapat körül. Brian Windhorst (ESPN) Bill Simmons legutóbbi podcastjében elmondta, hogy az esetek többségében LeBron James hívja a játékokat, David Blatt pedig csak a visszhangja, ugyanazt mondja a tréner, amit a sztár. Windhorst szerint a Princeton támadási formációt, amit Blatt erőltetett a nyáron, egyszerűen eldobták, nem foglalkoznak már vele. Általában az történik - most már három hónapja Windhorst szerint -, hogy LeBron megkapja a labdát és hívja a játékot, Blatt látja ezt, ő meg megismétli a csapatnak. Azt is hozzátette az újságíró, hogy már nem is számolja, hányszor történt olyan, hogy Blatt mondott valamit, James pedig 45 másodpercen belül teljesen az ellenkezőjét csinálta.

A Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge Michael Lee-nek (Washington Post) elmondta, szerinte közel sem támogatta ennyire a csapat a múltban, mint jelenleg. LMA azt mondta, hogy keserédes számára ez az egész - már hogy csak most lett a csapat sztárja. Szerinte Istennek mindenkivel megvan a terve, az övé pedig úgy tűnik, az volt, hogy ne vívja ki azonnal a Blazers szeretetét és megbecsülését. Úgy érzi, nehezebb dolga volt, mint más franchise-playereknek, de ez van - szerinte ez még segített is számára, jóval jobb, erősebb személyiség lett, és semmit nem vesz készpénznek. Azt is elmondta, hogy ezek a dolgok elgondolkodtatják, milyen könnyen továbbléphet egy-egy csapat, ezért sem veszi készpénznek a jelenlegi helyzetet. Bár Aldridge szavai nem túl pozitívak, múlt nyáron már szóban elkötelezte magát a Blazershez, hiába lesz a nyáron szabadügynök.

A Chicago Bulls hátvédje, Kirk Hinrich ma hajnalban térdsérülést szenvedett a Milwaukee Bucks elleni összecsapáson. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, a röntgen negatív lett, tehát törése nincs, de nem tudott visszatérni a meccsen.

A Miami Heat újonc irányítója, Shabazz Napier is befejezte ezt az idényt, miután tegnap megműtötték sportsérv miatt. A UConn kétszeres egyetemi bajnok játékmestere 51 meccsen lépett pályára ebben a szezonban, és 19.8 perc alatt 5.1 pontot, 2.5 gólpasszt és 2.2 pattanót átlagolt a Heatnél.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens a Masslive-nak Gigi Datoméról beszélt - az olasz játékos egymás után kétszer is játékperc nélkül maradt az utóbbi időben. Stevens szerint Datome kitűnő játékos, a legjobb dobójuk, és valószínűleg az egyik legjobb shooter, akit valaha látott. A trénernek az is nagyon tetszik, hogy az olasznak volt több meccse is, mikor jól játszott, ő adta meg az esélyt a győzelemre, majd a következő mérkőzésen pályára sem került, és mégsem szólt emiatt egy szót sem. Csak az számít Datomének, hogy a csapat győzzön, és mindig kész áll arra, ha esetleg játszania kell, mindig a lehető legkeményebben dolgozik. A kosaras nyáron szabadügynök lesz, de Stevens azt is elmondta, hogy beszélt már róla a vezetőséggel, és mind nagyon kedvelik Datomét.

Stevenst egyébként több egyetemi vezetőedzői állással kapcsolatban is szóba hozták már, ő azonban tegnap egyértelműen fogalmazott, mikor ezekre kérdeztek rá: Chris Forsbergnek (ESPN Boston) világosan kijelentette, Bostonban marad.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) értesülései szerint a Los Angeles Lakersnél komolyan gondolkodnak Jordan Clarksonban - úgy gondolják a csapatnál, hogy az újonc hátvéd All-Star játékos lehet a későbbiekben. Byron Scott vezetőedző azt nyilatkozta, hogy minél tapasztaltabb lesz Clarkson, annál többet fog tudni a játék üteméről, egyre jobban fogja tudni, mikor kell lassítani és mikor kell használnia a teljes sebességét. Scott szerint nagyon komoly lehetőségek rejlenek játékosában.

A másik Los Angeles-i gárdánál, a Clippersnél úgy tűnik, hogy Jamal Crawford egyre közelebb van a visszatéréshez. Ha nem lesz visszaesés állapotában, és minden a terv szerint halad, akkor április 7-én, a Lakers ellen léphet majd újra pályára súlyos vádlisérülését követően - a 35 éves kosaras az előző 14 találkozót hagyta ki.

Paul Coro (Arizona Republic) információi szerint a Phoenix Suns centere, Alex Len egy hetet kihagy, miután eltört az orra.

Ugyancsak Coro írta a Sunsszal kapcsolatban, hogy Eric Bledsoe idén több meccsen kezdett, mint első négy szezonjában összesen, a csapat pedig úgy érzi, még mindig csak a nagyobb játékidőhöz való hozzászokás időszakában van. Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta, hogy néha egyszerűen nincs meg az ember energiája mindenhez. Nagyon sokat kérnek Bledsoe-tól védekezésben és támadásban is. A legnagyobb játékosok ezt tudják hozni meccsről meccsre, és a tréner úgy érzi, Bledsoe is közel áll ahhoz, hogy képes legyen erre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus