Hírmorzsák 2015-04-02 (22:15)

Dorell Wright bal keze eltört. Vince Carter a TV-ben akar dolgozni visszavonulása után. Noel azt mondta, nem akarta, hogy úgy tűnjön, Carter-Williamst savazza. Megvan a Bucks új logója és színösszeállítása. A Nets játékosai lazábbak és boldogabbak Garnett távozása óta. Len orrát megműtötték. Ellington jobb vállával vannak gondok, a Lakers Dwight Buyckst igazolná le. Billy Donovan otthagyhatja a Floridát, a Magic és a Nuggets érdeklődik iránta.

A Portland TrailBlazersnél újabb sérült van, miután a Los Angeles Clippers elleni találkozón eltört Dorell Wright bal keze - a hírek szerint a kézközépcsontja. Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de az sem elképzelhetetlen, hogy az idény hátralévő részében már nem léphet pályára.

A Memphis Grizzlies swingmanje, Vince Carter 38 évesen is hatékony tud lenni annak ellenére is, hogy korábbi atletikusságát már meg sem közelíti. A kosaras a múlt héten Scott Cacciolának (New York Times) elmondta, hogy mindenki úgy gondolja, ő lesz a sztár örökre, az a játékos, akihez fordulnak, ha nagy a gond. Carter szerint ott jön az igazi kihívás, mikor a realitásokkal találkozik valaki, és rá kell jönnie, hogyan bírkózik meg ezzel, hogyan alakítja át játékát. Elmondása szerint visszavonulása után a TV-nél akar dolgozni, de azt sem zárta ki, hogy edzőként fog tevékenykedni.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel magyarázatot adott Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) a korábbi, Ish Smith-szel kapcsolatos megjegyzéseiről, ami úgy tűnhetett, mintha Michael Carter-Williamsnek akarna odaszúrni. Noel elmondása szerint sosem savazná egyik volt csapattársát sem. MCW is egy jó irányító szerinte, és néha arra van szükség, hogy egy scorer típusú egyese legyen egy csapatnak, aki jól tör be és helyzeteket teremt.

Megvan a Milwaukee Bucks új színösszeállítása és logója - ezen és ezen a linken láthatjátok. A zöld a csapat fő színe már 47 éve, mióta a ligában vannak, illetve a Wisconsin államban található rengeteg erdőt szimbolizálja. A "krém" szín alap Milwaukee esetében, hiszen a város másik neve "Cream City", ilyen színű téglákból épült a város nagy része a 19. században, plusz ők lesznek az egyetlen franchise, akinek a fő színei között ez a "krém" megtalálható. A kék lesz a harmadik alapszín, ami az államban található számtalan tóra és folyóra utal, plusz a kék volt a fő színe a város első NBA csapatának, a Milwaukee Hawksnak.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint bár soha senki nem fogja kimondani a Brooklyn Netsnél, de a játékosok sokkal lazábbak és boldogabbak, mióta Kevin Garnettet elcserélték a Minnesota Timberwolveshoz.

A Phoenix Suns centerét, Alex Lent meg is műtötték ma - mint ismert, az orra miatt kellett kés alá feküdnie, és a Paul Coro (Arizona Republic) által tegnap megszellőztetett egyhetes kihagyás továbbra is áll, elvileg tehát az alapszakasz legvégén még játszhat majd.

A Los Angeles Lakers újabb 10 napos szerződést kötött, ezúttal Dwight Buyckst kötötték le másfél hétre. Az irányító idén a D-Ligában, az Oklahoma City Blue-nál játszott, és 18.2 pontot, 6.8 pattanót és 6.2 gólpasszt átlagolt - megfordult ebben az idényben egyébként a spanyol első ligás Valenciánál és Kínában is. Egyelőre még várnak a liga bólintására, hogy megkapják-e a Hardship Exceptiont, amivel ideiglenesen 15 fő fölé mehet keretük, de jó esélyeik vannak erre, miután Wayne Ellingtont is MRI-re kellett vinni a jobb válla miatt.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Florida egyetem edzője, Billy Donovan minden eddiginél jobban gondolkodik azon, hogy otthagyja az NCAA-t az NBA kedvéért. A tréner 2012/13-ig nem léphetett át a profik közé, miután 2007-ben 5 éves szerződést kötött az Orlando Magickel, de még azon a nyáron ki is akart lépni a kontraktusból, a Magic pedig engedte ezt neki. Donovan nemrég hosszabbított egy évet, ezzel 2020-ig szól a szerződése a Floridával, de nagyjából fél millió dollárért kivásárolhatja egy NBA csapat. A hírek szerint a Magic megint érdeklődik iránta és a Denver Nuggets is fontolóra veszi leigazolását, legalábbis az ajánlattételt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus