Hírmorzsák 2015-04-03 (13:00)

Jordan Hill opcióját lehívja a Lakers, ha nem igazolnak sztár magasembert. Rondo a Lakers első számú nyári célpontja Dragic előtt. Ellington vállában szalagszakadás van, befejezte az idényt. A Knicks nem árulja első körösét, de meghallgatja a pickért érkező ajánlatokat. LeBron szerint semmi nincs abban, hogy játékokat hív, 11 éve csinálja, és ha szabályoznák, nem lenne túl hasznos a Cavs számára. Pekovics jobb Achillesét jövő héten műtik. Saunders élvezi az edzői munkát, egyelőre marad tréner is. Kanter felidegesítette a Jazz játékosait nyilatkozataival, Booker a Jazz Thunder-verése után be is szólt neki. A Suns elnöke TJ Warrent dicsérte.

Sean Deveney (Sporting News) jelentkezett több információval is a tegnapi nap folyamán. Értesülései szerint a Los Angeles Lakers le fogja hívni a Jordan Hill szerződésében szereplő 9 millió dolláros csapatopciót a következő idényre - tavaly nyáron 1+1 évre, összesen 18 millióért írt alá a kosaras. Az aranysárga-lilák aktívak akarnak lenni a szabadügynökpiacon, de Hillt jó cserealapnak gondolják a későbbiekre - csak akkor engedik el, ha biztosak benne, hogy egy sztár magasembert le tudnak igazolni.

Szintén Deveney írta, hogy a Lakers Rajon Rondóra és Goran Dragicra fog rárepülni a szabadon igazolható irányítók közül - Rondo lesz az első számú célpont. Mindkét játékmester iránt érdeklődtek korábban, de cserélni nem tudtak értük érték hiányában. Mindkét játékos oda igazol azonban, ahova akar, és főleg Rondo esetében van arra esély, hogy elhagyja jelenlegi együttesét.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy Wayne Ellington tegnap MRI-n járt, és a vizsgálatok szerint első fokú szalagszakadás van a vállában, így természetesen kihagyja az idény hátralévő részét. A dobóhátvéd 65 meccsen lépett pályára az aranysárga-liláknál (36-szor kezdett is), ezeken 10.0 pontot, 3.2 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt, de karriercsúcsot állított fel ebben az idényben egy meccsen elért pontokban, lepattanókban, gólpasszokban és bedobott mezőnykísérletekben is.

Szintén Deveney jelentette, hogy a New York Knicks nagy valószínűséggel nem fogja elcserélni első körös draftjogát. Phil Jackson elnök Ian Begley-nek (ESPN New York) azt nyilatkozta, hogy nem fognak kezdeményezni semmit, de hátradőlnek, és várják, milyen ajánlatok kerülnek az útjukba. A GM, Steve Mills azt mondta, két együttes már megkereste őket az idei első körös pickjükkel kapcsolatban.

A héten felmerült, hogy David Blatt vezetőedző szerepe a Cleveland Cavaliersnél látszat csak, mert LeBron James hívja a játékokat. LeBron a tegnapi bemelegítést követően azt nyilatkozta Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer), hogy semmi meglepő nincs ebben, az újonc évét leszámítva, amikor nem volt meg ez a lehetősége és nem is volt elég okos hozzá, gyakorlatilag egész profi karrierje során, tehát 11 éve ezt csinálja, hívott játékot minden meccsen ebben az időszakban.

Blatt azt mondta, Jamesnek meg is van erre a lehetősége, ahogy Kyrie Irvingnek is. LeBron nem érti, miért ne lehetne meg ez a szabadsága, ha korlátoznák, az olyan lenne, mintha Peyton Manningnek vagy Tom Bradynek mondanák, hogy nem változtathatnak, miután felálltak a snaphez. Okos játékosnak tartja magát, akinek magas a kosár IQ-ja, tudja, mi a legjobb a csapata számára, ahogy a szakmai stáb is. Ha nem engednék neki a játékhívást meccsek közben, az szerinte nem lenne túl hasznos a Cavsnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Nikola Pekovics szezonjának vége bokafájdalmai miatt. Kiderült, hogy a montenegrói center jobb Achillesével is gondok vannak, és bár nem szakadt el, meg kell műteni a jövő hét folyamán. Pekovics összesen 31 mérkőzésen szerepelt ebben az idényben, 12.5 pontot és 7.5 pattanót átlagolt ezeken a találkozókon.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Andy Gredernek (The Pioneer Press) elmondta, addig lesz edző is a csapatnál, ameddig az ellenkezőjét nem nyilatkozza - nem nagyon szeretné, ha erről sűrűn kérdeznék. Nagyon élvezte az idei munkát a csapattal még akkor is, ha nagyon embert próbáló volt a sok sérülés miatt. A fiatalok fejlődése nagyon tetszik neki, és az első egy hónap után azt a célt is tűzték ki maguk elé, hogy minél jobbak legyenek a fiatal tehetségek.

A Utah Jazz játékosai személyes sértésnek vették, amit Enes Kanter a csapatról mondott távozása után, legalábbis Gordon Hayward ezt nyilatkozta Doug Robinsonnak (Deseret News). A Jazz a múlt héten 94-89-re verte Kanter új csapatát, az Oklahoma City Thundert, Trevor Booker pedig nem is késlekedett a beszólással. Booker elmondása szerint extra motivációval léptek pályára, és ez sikerre is vezetett. Megvoltak Kanter számai, de a csapata kikapott - ahogyan Booker szerint mindig szokott ez történni.

A Phoenix Suns elnöke, Lon Babby Matt Petersennek (nba.com) nyilatkozott TJ Warrenről - a vezető nagyon elégedett a kiscsatár és Archie Goodwin produkciójával is. Babby szerint Warren hihetetlenül hatékony pontszerző, minden meccsen 6/9-es, 5/7-es mezőnymutatói vannak. A gyűrű közelében nagyon jól helyezkedik, és úgy tűnik, mintha könnyen szerezné kosarait. Babby szerint ő, Goodwin és Alex Len is jól játszanak, mindhárman fontos részei a Suns jövőjének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus