Hírmorzsák 2015-04-05 (22:00)

Kerr történelmet írt a Warriors ma hajnali győzelmével. Rose akkor tér vissza, ha ő úgy érzi, készen áll erre. Papanikolaou 5-5 ellen még nem edz, de jövő héten visszatérne. Nick Young valószínűleg, Rubio pedig biztosan befejezte ezt a szezont. MCW szeretne sokáig a Bucksnál maradni. Kemba Walker kiállt vezetőedzője mellett. Vince Carter még nem akar visszavonulni, nem érzi magát öregnek. Burke nagyon sokat akar dolgozni a nyáron, szerinte sok lehetőség van még benne.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr ma hajnalban történelmet írt, miután soha korábban nem nyert még újonc vezetőedző 63 meccset csapatával, Kerrnek pedig ez sikerült a Dallas Mavericks elleni diadallal - a korábbi rekordot Tom Thibodeau (2010/11, Chicago Bulls) és Paul Westphal (1992/93, Phoenix Suns) tartották 62-vel.

Ha már szóba került Thibodeau és a Bulls: Derrick Rose továbbra is edz, de nincs még bevethető állapotban. A tréner azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy abban reménykedik, Rose a jövő héten visszatérhet - ez lenne az előre jelzett visszatérési időszak utolsó hete -, de azt csak a játékos tudhatja, mikor áll készen, és ha ő úgy érzi, hogy képes pályára lépni, akkor fogják bevetni. Nem azt várják tőle, hogy azonnal 35 percet játsszon és nagyon sok pontot szerezzen, de ha újra bevethetik, az már nagy segítség lesz a többiek számára, mert mindenki számára megkönnyíti a játékot, ha Rose a pályán van.

A Houston Rocketsnél Kostas Papanikolaou már együtt edz a csapattal, egyre közelebb van a visszatéréshez. A görög játékosról Kevin McHale vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a tréning bizonyos részeit már elvégezte a kosaras, de a bokája még mindig nem áll készen az 5-5 elleni játékra, így egyelőre játékára még nem számíthatnak. Maga az érintett annyit mondott, hogy reményei szerint a jövő héten már újra pályán láthatjuk.

A Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Nick Young viszont valószínűleg befejezte az idényt. Az aranysárga-lilák vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta, hogy egy ideje nem beszélt Youngról Gary Vittivel, az erőnléti edzők vezetőjével, de mivel hét meccs van hátra az idényből, így úgy gondolja, hogy Young már nem játszik ebben a szezonban. Legutóbb az idegenbeli túrájuk alatt azt a jelentést kapta, hogy a kosaras állapota nem igazán javul, úgyhogy emiatt sem nagyon bízik abban, hogy Young még játszani fog a következő 2 hét folyamán.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders bejelentette, hogy irányítójuk, Ricky Rubio biztosan nem lép már pályára ebben a szezonban, mert a bokája még mindig fáj, és nem reagált jól a kezelésekre.

A Milwaukee Bucks új irányítója, Michael Carter-Williams Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, hogy nagyon nehezen szokott hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy elcserélték, de boldog új csapatánál. Tudja, hogy egyre jobban össze fog érni a gárda többi játékosával, és együtt fognak folyamatosan fejlődni - reményei szerint nagyon sokáig a Bucks játékosa marad.

A Charlotte Hornets játékmestere, Kemba Walker kiállt edzője, Steve Clifford mellett - Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) adott nyilatkozatában elmondta, a csapat gyengélkedése egyáltalán nem a tréner hibája. Walker szerint Clifford nagyszerű munkát végez, és nagyszerű edzőnek tartja, aki mindig a legjobbját nyújtja, és a lehető legjobban próbálja meg felkészíteni a játékosokat, hogy győzhessenek. Teljes mértékig mögötte áll, hisz Cliffordban.

A Memphis Grizzlies swingmanje, Vince Carter több sérüléssel is bajlódott ebben az idényben, de a visszavonuláson még nem gondolkodik - két év még hátra is van szerződéséből. Carter Scott Cacciolának (New York Times) elmondta, egyelőre még nem tudja elképzelni magát, hogy nem játszik, nem tudja még elfogadni ezt. Nincs még abban az állapotban, hogy reggelente úgy kel, hogy elege van a kosárlabdából, belefáradt. Fiatal játékosok veszik körül, és szerinte emiatt ő is fiatalabbnak érzi magát.

A Utah Jazz másodéves egyese, Trey Burke Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Elmondása szerint tudja, hogy tehetséges, tud még bőven fejlődni. Nyáron nagyon sokat dolgozott a játékán, és szeretne még jobb játékosként, még erősebben visszatérni a következő idényben. Fiatal játékosként tudja, hogy ezek a nyarak, off-szezonok azok, ahol sokat fejlődhet, és ahol leginkább eldől, milyen játékossá tud válni hosszútávon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus