Hírmorzsák 2015-04-06 (14:00)

Morey még mindig sokra tartja Parsonst. Byron Scott szerint Kobe nevének is ott kellene lennie az MVP-várományosok között. Livingstont egy meccsre eltiltották, mert megütötte Nowitzkit. JR Smith új rekordot állított fel a Bulls ellen. LeBron nagyon örült Blatt Hónap Edzője díjának. Rose is elmondta, ezen a héten valószínűleg visszatér. Bármi történik ebben az idényben a Heattel, McRoberts már nem lép pályára ebben a szezonban. Craig Hodges szerint a Triangle nem lesz akadály a Knicks számára a szabadügynöknél. Earl Clarkkal kétéves szerződést kötött a Nets, Will Bynum az idény végéig marad a Wizardsnál.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey egy houstoni rádióműsorban a gárda volt kiscsatáráról, a jelenleg a Dallas Mavericksben játszó Chandler Parsonsról nyilatkozott. Mint ismert tavaly nyáron a Mavs 3 évre 46 millió dollárt ajánlott Parsonsnak, amit a Rockets nem meccselt, de Morey elmondása szerint ettől függetlenül nagyon sokra tartja a kosarast, nem a képességeivel volt problémájuk, nem ezért engedték el. A szakvezető azt is hozzátette, hogy nem foglalkozik már ezzel a dologgal, mert ez már a múlt, és a korlátozott szabadügynökökkel nem mindig úgy jön össze a dolog, ahogyan azt a csapatvezetők tervezik, nem mindig tudják megtartani az adott kosarast.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott kicsit túllőtte az előhúsvéti ünneplést: a tréner Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy előítéletekkel rendelkezik, szerinte Kobe Bryantnek ott lenne a helye az MVP címre esélyesek között, legalábbis őt is említeni kellene a legnagyobb esélyeseknél. Mint ismert, Bryant egy vállsérülés miatt mindössze 35 meccset játszott ebben a szezonban, ezeken 22.3 pontot, 5.7 pattanót és 5.6 gólpasszt átlagolt.

A Golden State Warriors hátvédje, Shaun Livingston egymeccses eltiltást kapott, miután tegnap hajnalban ágyékon ütötte Dirk Nowitzkit a Dallas Mavericks elleni összecsapáson. Livingston már le is töltötte büntetését - a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni vereség alkalmával nem játszott.

A napi statisztika JR Smith-é: a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje tegnap este, a Chicago Bulls elleni mérkőzésen 17 hárompontost dobott rá (ebből 8 ment be) - ez a liga történetében a legtöbb vállalás kintről egy meccsen úgy, hogy valaki az adott találkozón egyetlen duplát sem dobott rá.

Ha már a Cavs: a gárda szupersztárja, LeBron James Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, nagyon örül neki, hogy az elmúlt hónap legjobb edzőjének David Blattet választották keleten. LeBron szerint napról napra tanul főnöke, és nagyon örül neki, hogy közvetlen közelről tapasztalhatja, ahogy Blatt egyre jobban átáll az európai kosárlabdáról az NBA-re. Nagyon sok munkát fektet az edzősködésbe, LeBron szerint Blattnek ez az álom, a hónap edzője díj pedig egy jó visszajelzés számára. James úgy érzi, akkor is sokat számít ez Blattnek, ha azt mondja, neki nem kell megerősítés, hogy ebbe a ligába tartozik.

Ha már említettük a Bullst: Derrick Rose visszatéréséről tegnap Tom Thibodeau nyilatkozott, ma hajnalban pedig maga az irányító is elmondta Lisa Saltersnek (ESPN), hogy valószínűleg ezen a héten láthatjuk majd újra pályán, nap mint nap vizsgálják majd állapotát, nézik, hogy mennyire áll készen a játékra. Próbálja magát mentálisan annyira összeszedni, amennyire csak lehet, hogy ne az legyen, mint a legutóbbi pár alkalommal, mikor sérülésből tért vissza. Azt is hozzátette, hogy korábban túl sokáig nem játszhatott, most 5-6 hét kihagyással szerinte egyszerűbb lesz a visszatérése, könnyebben vissza fog szokni a játékba.

Meniscus-műtétje volt decemberben Josh McRobertsnek is, akiről felröppentek olyan hírek, hogy már elkezdett együtt edzeni a csapattal, azt azonban a játékos is elmondta, hogy ebben az idényben már biztosan nem lép pályára. McRoberts szerint másfajta műtétje volt, mint például Rose-nak vagy Kemba Walkernek, akik később feküdtek kés alá, de már vagy felépültek vagy hamarosan fel fognak. Amikor megműtötték, azon a napon úgy gondolta, vissza fog térni, mindent megtett ennek érdekében, de akárhogyan szerepel a Heat vagy lenne rá szükségük, nem fog pályára lépni most.

A Westchester Knicks D-Ligás csapat új vezetőedzője, Craig Hodges szerint egyszerűen nem igaz az, hogy a Triangle támadási rendszer akadály lesz, hogy a nagyobb nevű szabadügynökök közül igazolni tudjon a New York. A Chicago Bullsszal anno két bajnoki címet szerző kiváló kinti dobó szerint a spacingen, a labdajáratáson és a játékosok mozgásán alapul a rendszer, hogy folyamatosan mozgásban legyen a játékszer. Korábbi játékosként nem igazán érti, miért ne mennének a Knickshez a szabadügynökök, ott van Carmelo Anthony is, akivel együtt játszhatnak. Az a lényeg, hogy a kosarasok felfogják, mit tehet értük a rendszer, hogyan tudja kidomborítani erősségeiket.

A Brooklyn Nets egy 10 napos kontraktus után úgy döntött, hogy Earl Clarkkal kétéves szerződést köt. Az idei szezonból hátralévő idő mellett a következő idényre csapatopció van a szerződésben, tehát a Nets a nyáron dönthet, megtartja-e ténylegesen a csatárt.

A Washington Wizards is megtartja az idény végéig nemrég igazolt irányítóját, Will Bynumot - jelentette J. Michael (CSN Washington). A szezon nagy részét Kínában töltő hátvéd 27-én írta alá 10 napos kontraktusát, és 3 meccsen összesen 8 percet töltött a parketten. Kisebb combhajlítósérüléssel bajlódik, de a fővárosiak mégis megtartanák, a PO-ban nagy segítség lehet John Wallnak és Ramon Sessionsnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus