Hírmorzsák 2015-04-07 (11:15)

Brandon Knight valószínűleg befejezte az idényt. Rubio idén nyáron csak a Timberwolvesra és saját egészségére akar koncentrálni. Bargnanit csak minimumért tartaná a Knicks, Fisher szerint az olasz mindenkinek bizonyít jelenleg. Stan Van Gundy látni akarja, mennyire működik a Jackson - Monroe - Drummond felállás. Draymond Greent motiválta, hogy 2012-ben csak a második körben kelt el a drafton. Landryt egy meccsre eltiltották. Gay játéka még mindig kérdéses agyrázkódása miatt. Nate Robinson felépült, a héten tárgyal a Clippersszel. A Celtics kirakta Shavlik Randolphot, leigazolták Chris Babbet. Isaiah Thomas még meccsek közben is azt nézi, hogyan állnak a keleti riválisok a többi pályán.

Az AZ Central forrásai szerint a Phoenix Suns hátvédje, Brandon Knight valószínűleg befejezte erre a szezonra. A Milwaukee Buckstól a deadline-nál szerzett játékos bokasérülése miatt nem játszik már egy ideje, és nem is utazik a csapattal a most következő négymeccses idegenbeli túrára. A Suns az utolsó mérkőzését otthon játssza, akkor esetleg pályára léphet Knight, de valószínűleg nem látjuk már többet a pályán ebben az alapszakaszban.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio valószínűleg nem játszik a spanyol válogatottban a szeptemberi Európa-bajnokságon. A játékmester Kent Youngbloodnak (Minneapolis Star Tribune) elmondta, az egészsége az első most a nyáron, nem a válogatott, 100%-os állapotba akar kerülni - mint ismert, szinte egész idényben súlyos bokaproblémájával bajlódott, alig játszott. Rubio hozzátette, nagyon régóta nem volt jó állapotban, és sokkal tartozik a Timberwolvesnak, négy év alatt összesen egy jó szezonja volt, amelyben kibírta a 82 meccset.

Azt nem tudni, mi lesz Andrea Bargnani sorsa a nyáron - szabadon igazolhat bárhova -, de Marc Berman (New York Post) úgy tudja, a New York Knicks túl sokat nem akar rááldozni, veterán minimumért tartanák csak meg a magasembert. Derek Fisher vezetőedző az újságíróknak elmondta, hogy az olasz kosaras év végi produkciója nemcsak nekik, de a liga összes csapatának megmutatja, hogy Bargnani még milyen sok mindenre képes karrierje ezen szakaszában is. A tréner szerint játékosa bizonyítani akar mindenkinek.

Bármennyire is jól megy a Detroit Pistonsnak a jelenlegi felállásban - Andre Drummond mellett egy tripladobó erőcsatár, Anthony Tolliver van -, Stan Van Gundy elnök és vezetőedző szeretné látni, hogyan tud együttműködni a pályán Drummond, Reggie Jackson és Greg Monroe. Az erőcsatár elvileg szerda este visszatér a csapat utolsó öt meccsére, így lesz ideje SVG-nek megnézni, mennyire tud jól játszani Jackson a két festékben játszó magassal. Van Gundy erről azt mondta David Mayónak (MLive), hogy Jacksonnak és személy szerint neki is alkalmazkodnia kell majd ehhez a felálláshoz, de látták az irányítót is jól játszani már, Monroe-t is, most meg kell próbálniuk összetenni a kettőt.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green is egy detroiti újságíróval, Vince Ellisszel (Detroit Free Press) beszélgetett - elmondása szerint úgy érezte, lenézték, mikor 2012-ben csak a második körben kelt el, és ez adott neki elég motivációt ahhoz, hogy bizonyítsa a szkeptikusainak, nincs igazuk. Green szerint mindenki első körös akar lenni, de néha a dolgok érdekesen alakulnak. Senki nem tudja, hogy ilyen szezonja lenne-e most, mint amilyen van, ha anno elkel az első körben, de az se biztos, hogy a Warriorsnél lenne még. Minden jól alakult viszont, nagyon jó helyzetben van, és mindent a maga javára akar fordítani. Azt a nemrégiben felmerülő pletykát nem erősítette meg, de nem is cáfolta, miszerint szívesen játszana a Pistonsnál.

A Sacramento Kings erőcsatárát, Carl Landryt egy meccsre eltiltotta a liga, miután egy kisebb összetűzés közben elhagyta a kispadot, ami tilos. Az eset a Kings Utah Jazz elleni meccsének negyedik negyedében történt, az eltiltást pedig ma este, a Minnesota Timberwolves elleni találkozón tölti le Landry. A Sacramentónál egyébként még mindig kérdéses Rudy Gay játéka - ő az előző három meccset agyrázkódás miatt hagyta ki.

Shams Charania (RealGM) értesülései szerint Nate Robinson felépült térdsérüléséből, és kész aláírni a Los Angeles Clippersszel. Az újságíró úgy tudja, hogy a két fél ezen a héten ül le beszélgetni az esetleges közös jövőről. Lester Hudsont igazolta le a Clippers Robinson helyére, de Hudson 10 napos kontraktusa ma lejár, így Doc Riversék eldönthetik, kivel akarják befejezni az alapszakaszt és elkezdeni a rájátszást.

Hivatalos lett Will Bynum szezon végéig tartó szerződése a Washington Wizards-dzal. Még egy megállapodás született tegnap - a Boston Celtics többéves kontraktusban állapodott meg Chris Babb-bel, ezzel egyidőben pedig szabadlistára tették Shavlik Randolph-ot. Babbet már le is küldték a D-Ligába, a Maine Red Clawshoz, ahol egyébként is töltötte az idényt - 45 meccsen 15.4 pontot, 5.5 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt 37.5%-os triplamutatóval.

A Bostonnál közben már teljes mértékben a rájátszásba jutásra koncentrálnak. Az együttes irányítója, Isaiah Thomas Chris Forsbergnek (ESPN Boston) elmondta, még meccsek közben is megpróbálja követni, hogyan állnak a többi pályán, mi történik a többi, keleti 7-8. helyért küzdő alakulatnál. Meccsek után ugyanez az első dolga meg a tabella megnézése - Thomas szerint érdekes a küzdelem, de nagyon sokszor változik, éppen ki milyen eséllyel küzd a PO-ért, igazi hullámvasút az összes gárda számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus