Hírmorzsák 2015-04-08 (11:00)

Ginobili legkésőbb 2016-ban visszavonul. Scola még nem érzi magát közel ahhoz, hogy abbahagyja. Idén kiosztják a játékosok által megszavazott díjakat is. Canaan befejezte az idényt. Hinrich mellett Rose játéka is kérdésesre "javult" a ma esti meccsre. A Timberwolves a nyáron elcserélné Budingert és Martint. Byron Scott szerint többen hátba támadták, tudja is, hogy kik, Nick Young magára vette a célzást. Kidd szerint Middleton nagyon sokat fejlődött év közben. Crowdert csak a PO-ba jutás érdekli, a nyár még nem. Livingston előbb ágyékon vágta Nowitzkit, majd a férfiasságát dicsérte... Gutierrez a Bucksnál.

A San Antonio Spurs veterán csillaga, Manu Ginobili legkésőbb 2016 nyarán egészen biztosan visszavonul. Az argentin dobóhátvéd Diego Morininek (La Nacion) elmondta, hogy 38 éves és még mindig egy olyan nagyszerű csapatban játszhat, mint a Spurs, ez a tökéletes helyzet számára. Most van az az időpont, mikor végre elfogadta, hogy nem képes már úgy játszani, mint mondjuk 2008-ban, de még mindig élvezi a kosárlabdát. Megváltozott a gondolkodásmódja, tudja, hogy már más játékos. A visszavonult kosarasok mind azt mondják neki, élvezze a játékot, játsszon még egy idényt. Már 19 éve profi kosaras, úgyhogy ha ezen a nyáron nem dönt úgy, hogy befejezi, akkor legkésőbb 2016-ban így fog tenni.

Válogatottbeli ex-csapattársa, az Indiana Pacers 34 éves erőcsatára, Luis Scola Mark Montieth-nek (nba.com) elmondta, ő viszont még nem érzi magát közel a visszavonuláshoz. Tudja, hogy 35 éves kor után már nem sokáig játszanak a kosarasok, de egyelőre jól érzi magát. Nem tudja pontosan, mennyire gyors a folyamat onnantól, hogy érződik a "vég", odáig, hogy meg is történik a befejezés, de egyelőre nem érzi, hogy ez olyan nagyon közeledne. Úgy érzi, van elég energiája, még mindig képes jól játszani, élvezi a játékot, és tud minden egyes nap keményen küzdeni. Amíg mindez megvan, addig szerinte nem kell azon gondolkodnia, mikor hagyja abba.

A Philadelphia Sixers irányítója, Isaiah Canaan befejezte erre az idényre, a mostani alapszakaszban már nem lép többet pályára, miután fáj a lábfeje.

A Chicago Bullsnál elkezdhetnek bizakodni, a ma esti, Orlando Magic elleni találkozóra ugyanis nemcsak Kirk Hinrich állapota változott kérdőjelessé "biztosan nem játszik"-ból, hanem Derrick Rose-é is - előfordulhat, hogy meniscusműtétje után ma visszatér a Bulls sztárja. Rose négy ütközésekkel együtt végzett edzésen van túl panasz nélkül - a mai dobóedzés után döntik el, hogy pályára lép-e a Magic ellen.

Sean Deveney (Sporting News) megerősítette azokat a korábbi információkat, miszerint Kevin Martint és Chase Budingert megpróbálja elcserélni a Minnesota Timberwolves a nyáron - utóbbi lejáró lesz, Martinnak még két éve lesz hátra a kontraktusából. Martint a hírek szerint kedveli az elnök és vezetőedző, Flip Saunders, de egyikőjükért sem várnak sokat cserébe - igaz, túl nagy tolongás sem lesz értük valószínűleg.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Broderick Turnernek (Los Angeles Times) azt mondta, nagyon jól tudja, kik küzdenek még most, az év végén is, és kik nem. Scott szerint nagyon sok játékosáról tudja, hogy nem nagyon szeretne együtt dolgozni vele a továbbiakban, úgy érzi, hátba támadták. Azt is nagyon jól tudja, kik azok, akik a jövőben is a csapatnál lesznek, akik köré építkezni fognak a továbbiakban is.

Az aranysárga-lilák egyik játékosa, Nick Young magára is vette a dolgot. Ő Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) elmondta, szerinte a tréner ezeket a kijelentéseket nagyrészt felé célozta, amit egyáltalán nem érez fairnek, de ez van.

A Milwaukee Bucks többéves szerződést kötött Jorge Gutierrezzel. A mexikói kosaras korábban január végén és február elején volt már kétszer 10 napra a Milwaukee játékosa, akkor 7 meccsen 13.4 percet, 3.6 pontot és 2.1 pattanót átlagolt. 15 meccsen a D-Ligában, a Canton Charge-nál is megfordult ebben az idényben, ott 29.8 perc alatt 13.5 pontot, 5.1 gólpasszt és 4.4 pattanót tett a közösbe fellépésenként.

A Bucks nyáron korlátozott szabadügynökké váló swingmanje, Khris Middleton nagyon jó évet fut. Vezetőedzője, Jason Kidd Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) azt nyilatkozta, hogy játékosa nagyon sokat fejlődött év közben, az egyik legjobb pontszerzőjük és kinti dobójuk lett. Nem erőltet semmit, és meg is találják a labdákkal. Az önbizalom Kidd szerint nagyon fontos, ebben is egyre jobb lesz Middleton, sok fontos szituációban szerzett kosara volt már ebben az idényben.

A Boston Celtics játékosa, Jae Crowder is RFA lesz a nyáron, de Chirs Forsbergnek (ESPN) elmondta, egyelőre nem gondolkodik a jövőn, csak az lebeg a szeme előtt, hogy bejussanak a PO-ba, aztán úgyis minden jön majd magától, ha ez megvan. Egyáltalán nem aggódik, mert a célja a rájátszás, most pedig olyan helyen állnak, hogy ezt sikerül teljesíteniük.

Idén kiosztják a játékosok által megszavazott díjakat is, tudta meg a USA Today. A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts egy "2015 Players Choice Awards" levelet küldött ki a kosarasoknak, amelyben azt írta, hogy az ő kérésüknek eleget téve meg fog történni ez a szavazás, mert náluk jobban senki nem tudhatja, kik érdemlik meg a díjakat. A voksolás névtelenül fog történni, az eredményhirdetésre pedig a júliusban megrendezendő Las Vegas-i nyári liga keretein belül kerül majd sor. Korábban Kevin Durant mondta el, hogy szerinte a játékosoknak kellene szavazniuk az év végi díjakról, nem a média képviselőinek, akik az 1980/81-es idény óta teszik mindezt, legutóbb márciusban pedig Steph Curry is támogatta, hogy legalább az MVP szavazásban részt kellene venniük a játékosoknak is.

A végére Dirk Nowitzki: a Dallas Mavericks ikonja arról mesélt, hogy miután a Golden State Warriors hátvédje, Shaun Livingston ágyékon vágta, a meccs után beszélgettek, ellenfele pedig elmondta neki, hogy fehér fickó létére "elég jól felszerelt":

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus