Hírmorzsák 2015-04-09 (10:30)

Motiejunas is befejezte erre az idényre. LeBron kiülheti a következő két meccset. Dwight Howard olyan hosszú pályafutást akar magának, mint Tim Duncané. Nem biztos, hogy Parsons még a PO előtt visszatér. Kidd indok nélkül ültette Antetokounmpót ma hajnalban. A Bucksnál továbbra  sincs meg az állami szerepvállaláshoz szükséges rész az új stadionhoz. Pau Gasol szerint túlságosan megnyugodnak vezetésük birtokában. Thibodeau és a Bulls vezetősége között egyre rosszabb a viszony a sérülések miatt. Shavlik Randolphot lehívta waiverről a Denver. Pekovicot és Copelandet is megműtötték, Vogel a késelés Pacers-játékosokra gyakorolt hatása miatt aggódik. Anticot és Sefoloshát elengedte a rendőrség.

Sam Amick (USA Today) írta meg tegnap este először, hogy a Houston Rocketset újabb csapás érte, magasemberük, Donatas Motiejunas ugyanis az idény hátralévő részében - beleértve a PO-ot is - már nem lesz bevethető állapotban, annyira fáj a háta. Patrick Beverley után tehát még egy embert elvesztett a Houston azok közül, akik valószínűleg komoly szerepet játszottak volna a rájátszásban is.

Maradjunk a Rocketsnél: centerük, Dwight Howard Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) elmondta, abban reménykedik, hogy Tim Duncanéhez hasonlóan hosszú karrierje lesz. Mindig is az volt az álma, hogy 20 évet játsszon a ligában, szerinte véghez vihető. Howard szerint Duncan még mindig nagyszerűen kosarazik, igaz, már más helyzetekből eredményes, mint korábban, de ilyen hosszú karriernél változtatni is kell. Ha Isten is úgy akarja, addig játszik, ameddig csak tud, mert nagyon élvezi a kosárlabdát, nagyon sok örömet okoz ez a körülötte lévőknek is, és reménykedik abban, hogy magas szinten lesz képes játszani. Ez egyébként a center 11. idénye az NBA-ben.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons a jobb térdével bajlódik, de Rick Carlisle vezetőedző Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, reményeik szerint még a PO előtt visszatér a kiscsatár. Carlisle szerint Parsons egyre jobb állapotban van, de még nem elég jóban, hogy pályára lépjen. Ideális esetben 1-2 meccsel az alapszakasz vége előtt visszatér, ha ez lehetséges, de semmi sem biztos. Minden nap egyre jobban fest, vannak biztató jelek, de ezen kívül ő sem tudja megmondani, mi fog történni.

A Boston Celticsnél sokkal szerencsésebbnek tűnnek jelenleg, ugyanis Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James erősen gondolkodik azon, hogy kiüli a következő két mérkőzést azért, hogy kicsit pihenjen, márpedig mindkét összecsapást a Celticsszel vívja majd a Cavs, ez pedig óriási segítség lenne a Boston számára a PO-ért folytatott harcban.

A Cleveland ellen ma hajnalban még a Milwaukee Bucks játszott, Jason Kidd vezetőedző pedig váratlanul ültette Giannis Antetokounmpót. A görög kosaras a találkozót követően elmondta, nem tudott arról, hogy nem fog játszani, és azt sem tudja, miért történt mindez. A trénernél többször is rákérdeztek erre, de Kidd nagyjából hatszor elmondta, hogy ez egy edzői döntés volt - egy idő után már megkérdezte, hogy esetleg nem hallanak-e a média képviselői, mert nem először mondja el, és kérdezzenek inkább a meccsről.

Ha már Bucks: ma bemutatták az új, 500 millió dollárból építendő stadion tervezetét, legalábbis abból részleteket, de az állam, a megye és a város vezetői még mindig nem tudják, hogyan fogják előteremteni azt a 200 millió dollárt, amit elvileg az emberektől, vagy legalábbis az általuk befizetett adóból kellene megszerezniük, egyáltalán nem evidens a jelenlegi állás szerint, hogy meg is fogják ezt szavazni. Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint a csapat vezetői, tulajdonosai továbbra is nagyon magabiztosak, hogy sikerül időben felhúzniuk az új arénát - mint ismert, 2017 a határidő, amíg össze kell szedniük erre a pénzt, különben a liga átveszi a franchise irányítását.

Visszatért a Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose, aki az Orlando Magic elleni mérkőzést követően azt nyilatkozta, semmilyen problémája nincs, és a tervek szerint játszik ma is a Miami Heat ellen. A mérkőzést egyébként elveszítette a Bulls, Pau Gasol pedig azt mondta, hogy az az igazán aggasztó, hogy milliószor jobban kellett volna akarniuk a sikert, mint ellenfelüknek, és mégis az Orlando nyert. Úgy érzi, hogy ha megszerzik a vezetést, túlságosan elkényelmesednek, és ilyenkor ellenfeleik egyszerűen többet tesznek a sikerért.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint egyébként Tom Thibodeau vezetőedző és a Bulls menedzsmentje között egyre komolyabb a probléma, főleg a sérülések miatt. A trénernek állítólag az nem tetszik, hogy a vezetés beleszól a sérülések kezelésébe és a visszatérési protokollokba, mert úgy gondolja, ez kizárólag az edző feladata lenne.

A Denver Nuggets lehívta waiverről Shavlik Randolph-ot. A magasembert a héten rakta ki keretéből a Boston, és így velük kötött szerződésével együtt költözik a coloradóiakhoz.

A Minnesota Timberwolves közleménye szerint tegnap este megoperálták centerüket, Nikola Pekovicot - a montenegrói középjátékos jobb bokáját takarították ki, plusz rendbe tették jobb Achillesét. A közlemény szerint a műtét sikeres volt, de a kosaras határozatlan időre kiesett az edzésből és a játékból.

A tegnapi késeléses sztorihoz tartozik, hogy az Indiana Pacers játékosát, Chris Copelandet megműtötték a hasán és a könyökén ért szúrások miatt - egy pár napig még bent tartják a kórházban, utána engedik csak ki. Frank Vogel vezetőedző azon is aggódik játékosa egészsége mellett, hogy a csapat számára ez zavaró tényező lesz. A tréner Peter Botte-nak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy mindig sokkoló, ha ilyet hallanak, a játékosoknak pedig nagyon nehéz feldolgozni, ha egy csapattársuk így sérül meg, de megpróbálnak a játékra koncenterálni - a Knickst mindenesetre megverték.

Közben a rendőrség még tegnap este elengedte Pero Anticot és Thabo Sefoloshát is - június 16-án kell majd megjelenniük a bíróságon, amiért többszöri felszólítás után sem hagyták el időben a késelés helyszínét tegnap hajnalban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus