Hírmorzsák 2015-04-09 (22:15)

Sefolosha bokája eltört tegnap hajnalban, a New York-i incidensnél, kihagyja az idényt. Batum elgondolkodott, mi lenne, ha anno a Portland nem meccseli a Minnesota által neki ajánlott szerződést, de örül, hogy így alakult a dolog. Byron Scott finomított megjegyzésein, miszerint a csapatból sokan hátba támadták. Gerald Green ügynöke kiakadt Jeff Hornacekre. Prohorov nem akarta eladni a Netset, kifizeti a luxusadót jövőre is, Brook Lopezt meg akarja tartani. Smart játszik, Noel viszont nem lép pályára a nyári ligában.

A Portland TrailBlazers francia kiscsatára, Nicolas Batum bevallotta Jason Quicknek (The Oregonian), hogy néha elgondolkodik azon, mi lett volna, ha a Portland TrailBlazers nem tartja anno azt a 4 éves, 45 millió dolláros ajánlatot, amit a Minnesota Timberwolvestól fogadott el. Batum azt mondta, nem tudni, mi lenne most, lehet, hogy a Timberwolves jó csapat lenne, de örül neki, hogy végül így alakultak a dolgok, mert a Portlanddel nagyon jól játszanak azóta is.

Amikor aláírt a Minnesotához, három játékosuk volt mindössze, Damian Lillardot még csak akkor draftolták, Terry Stottst pedig ki sem nevezték, így fogalma sem volt, mire számíthat. Nem Portland városával vagy a szurkolókkal volt baja, hanem azzal az iránnyal, amelybe a franchise haladt, akkor éppen egy nagyon rossz évük volt. A Timberwolvesnál Rick Adelman vezetőedző személye győzte meg, de egyáltalán nem bánja, hogy végül így alakultak a dolgok. Belegondolhatna, mi lenne, ha nem tartják meg, de Stotts, Lillard és Robin Lopez érkezése után 50 nyert meccsig vitték, úgyhogy nagyon boldog.

Az Atlanta Hawks dobóhátvédjének, Thabo Sefoloshának nagyon sokba került a tegnap hajnali, New York-i késeléses eset, ugyanis Shams Charania (RealGM) információi szerint eltört a svájci dobóhátvéd bokája, és ebben az idényben már nem is léphet többet pályára. Egyelőre annyi ismert, hogy Sefolosha és csapattársa, Pero Antic nem hagyták el időben a bűntény helyszínét, ezért előállították őket.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott kicsit finomított korábbi megjegyzésein, miszerint több játékosával nem akar találkozni a következő idényben, mivel hátba támadták. A tréner Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) azt mondta erről, hogy csak idegességében nyilatkozott ilyeneket, és az idény nagy részében meg volt elégedve játékosai hozzáállásával.

Legutóbb a Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek sem fogta vissza magát, de ő kifejezetten Gerald Greennel szemben ütött meg kritikus hangnemet - a kosaras támadásban nem találta önmagát, védekezésben pedig nem nyújtott olyat, amit a tréner akart. Green ügynöke Sean Deveney-nek (Sporting News) elmondta, teljesen unfair volt Hornacektől, hogy ügyfelét így kiemelte. Az ügynök szerint Green mindent megtesz a győzelemért, és nagyon szeretik a csapattársai, és nem látja, miért szólt így Hornacek saját játékosáról.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov egy hosszabb interjút adott, amiben több dolgot is érintett. Az orosz multimilliárdos szerint soha nem akarta eladni a részét a franchise-ból, pedig 10 üzletember is megkereste már, hogy kisebbségi tulajdonosként beszállna a Netsbe. Prohorov elmondása szerint a luxusadót is kifizetik, ha kell, ez pedig Brook Lopez megtartása szempontjából kulcs, hiszen ha ő marad, akkor Prohorovnak muszáj lesz újra a zsebébe nyúlnia. Lopezről annyit mondott a tulaj, hogy egyértelműen meg akarják tartani, a Brooklyn Nets Lopez otthona.

A Boston Celtics újonca, Marcus Smart valószínűleg ott lesz a nyári ligában, legalábbis Boston Globe-nak azt nyilatkozta a hátvéd, hogy ez a terv. Kelly Olynyk, Phil Pressey is játszottak első két évük előtt a Summer League-ben, úgyhogy ő sem lesz kivétel. Szerinte jó tapasztalatokat fog tudni gyűjteni, kicsit otthonosabban fog mozogni a pályán. Sokkal többet fog tudni a játékról, úgyhogy hasznos lesz számára ez.

A Philadelphia Sixers magasembere, Nerlens Noel viszont valószínűleg nem lesz ott nyári ligában már. Vezetőedzője, Brett Brown Bob Cooney-nak (Philadelphia Daily News) elmondta, nem érzi szükségességét ennek, Noel inkább majd a csapattal edz. Szerinte az, hogy együtt játszhatna Noel Joel Embiiddel, sokkal vonzóbban hangzik, mint amennyi tényleges haszna van. Sok időt fognak együtt gyakorolni, de ez nem az SL-ben fog megtörténni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus