Hírmorzsák 2015-04-10 (10:30)

Derek Fisher szerint 63 győzelmet is elérhet a Knicks a következő idényben, csak rajtuk múlik ez. LeBron jobban szeret a PO-ban idegenben játszani. Jelentkezett a draftra mindkét 1/1 várományos, Okafor és Towns is. Sefolosha sípcsontja eltört, elszakadtak a szalagok - videó a letartóztatásáról. Prohorov nem hisz a draftban, dicsérte Billy King GM-et és Lionel Hollins vezetőedzőt is. Nagyon elégedettek Rob Hennigan GM-mel a Magicnél. Tobias Harris szerint sorsa az Orlando kezében lesz a nyáron. Steve Clifford szerződése a következő idényre is garantált a Hornetsnél. Shavlik Randolphot kiteszi a Nuggets. Mejri iránt érdeklődik a Cavs.

Ma este a New York Knicks vendége a Milwaukee Bucks lesz, akik a tavalyi 15 győzelem után idén valószínűleg bekerülnek a rájátszásba, és jelenleg 38 sikerrel állnak az alapszakaszban. A Knicks vezetőedzője, Derek Fisher a Newsday-nek azt nyilatkozta, hogy nem a Bucks javulását tűzi ki célul, sokkal magasabbra akar törni. A tréner úgy fogalmazott, hogy nem akarnak a következő idényben csak éppen PO-ba kerülni, nem akarnak 36 vagy nagyjából ennyi győzelmet szerezni, mert egyszerűen ők nem ilyenek.

A dolgok nagyon gyorsan változhatnak és Fisher szerint változni is fognak, számot azonban nem akart mondani, mennyi győzelem a kitűzött céljuk a következő szezonra. Fisher elmondása szerint 6-21 a mérlegük azokon a meccseken, amelyeken 6 vagy annál kevesebb pont döntött a két fél között, tehát 21 meccset vesztettek el kétlabdás végjátékban. 15-ről nem 36-ra akar ugrani - úgy érzi, 63 győzelmet is elérhetnek, ha igazán akarják, ez pedig csak rajtuk múlik. A legnagyobb javulást egyébként a 2007/08-as bajnok Boston Celtics mutatta be, ők 42 győzelmmel szereztek többet az előző idényhez képest.

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James kiülheti csapata következő két meccsét, amelyeket egyébként a Boston Celticsszel játszik a Cavs előbb odahaza, majd idegenben. A pihentetés nem lenne meglepő, hiszen a Cleveland bebiztosította a keleti második helyét a PO-ra. Jamest látszólag nem nagyon érdekelte a kiemelés - elmondása szerint ez történt, jó lesz minél több meccset hazai közönség előtt játszani, de ő idegenben teljesedik ki igazán, jobban szeret az ellenfél pályáján játszani a rájátszásban, mint hazain.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy több európai hírforrás is megerősítette, érdeklődnek a Real Madrid 28 éves, tunéziai centere, Salah Mejri iránt. A királyi gárdának csapatopciója van Mejri esetében a következő idényre, de nyilván meg lehet őket győzni arról, hogy ne hívják ezt le, és állítólag "rásegítés" nélkül is jó esély van rá, hogy elengedik. Mejri idén 9.8 percet átlagolt, ezalatt 4.6 pontot és 2.4 pattanót tett a közösbe mérkőzésenként.

A drafthoz tartozik, hogy tegnap mindkét 1/1 várományos, a Duke egyetem centere, Jahlil Okafor, illetve a Kentucky egyetem középjátékosa, Karl-Anthony Towns is jelentkezett a draftra, kettejükkel tehát biztosan találkozunk a játékosbörzén. Érdekesség, hogy a Kentucky rendesen kiürül, ugyanis Towns mellett a Top6-ba várt Willie Cauley-Stein, az első kör második felébe jósolt Devin Booker és Trey Liles, valamint a jelenleg második körösnek jelzett Dakari Johnson, Andrew Harrison és Aaron Harrison is jelentkeztek az idei draftra, tehát 7 játékos távozik a Wildcatstől.

Az Orlando Magic vezérigazgatója, Alex Martins ugyan a GM, Rob Hennigan hosszabbításával kapcsolatban semmit nem mondott, azt elárulta Mike Bianchinak (Orlando Sentinel), hogy nagyon elégedettek Hennigan munkájával. Martins szerint a GM minden cseréből a lehető legtöbbet hozta ki, a rendelkezésére álló keretből és cserealapokból egy olyan gárdát rakott össze, amely hosszútávon meghatározó lehet.

A floridai együttes játékosa, Tobias Harris Josh Robbinsszal (Orlando Sentinel) a nyárról beszélgetett - korlátozott szabadügynök lesz a kiscsatár. Harris azt mondta, hogy nem foglalkozik még ezzel, ő a Magic játékosa és csak erre koncentrál. Bízik Istenben, és tudja, hogy a jövőben minden a legnagyobb rendben lesz. Nagyon sok mindent lehet nézni, mikor valaki szabadügynök lesz, de azt mindenki elfelejti, hogy ő RFA státuszba kerül, tehát a Magic tarthatja az általa elfogadott ajánlatot, minden a csapat kezében van. Ezt mindenkinek észben kell tartania, nem csak arról szól a történet, ő hova akar menni.

Az előbb említett Henniganhez hasonlóan nem, de egy évig még biztonságban van a Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford - Rick Bonnell (Charlotte Observer) jelentette, hogy mivel a gárda az előző idényben bekerült a rájátszásba, így automatikusan garantálttá vált a tréner szerződése a következő, 2015/16-os szezonra.

A Denver Nuggets alig vette fel a waiverről Shavlik Randolph-ot, Chris Dempsey (Denver Post) forrásai szerint ki is fogják tenni a keretből a magasembert.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy a Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov több témát is érintő interjút adott. Prohorov arra is kitért a riportereknek, hogy a draftban nem nagyon hisz, elmondása szerint ugyanis a bajnokcsapatok 20%-a érkezik a draftról, a másik 80% csere útján kerül a gárdához. Mivel a Nets valószínűleg a 29. helyen fog húzni - az Atlanta Hawks kicserélheti az első körös pickjüket -, így elég komoly esély van arra, hogy cserélik a draftjogot. Prohorov dicsérte Billy King GM-et az okos, átgondolt döntéseiért, illetve a vezetőedzőt, Lionel Hollinst is - valószínűleg mindketten maradnak a következő idényre is.

A végére pedig a tegnapi eset: mint kiderült, az előállításnál sérült meg az Atlanta Hawks dobóhátvédje, Thabo Sefolosha, és a hírek szerint nem a bokája, hanem a sípcsontja tört el, illetve szalagok szakadtak el. Természetesen műteni kell a svájci játékost, a letartóztatásáról pedig itt egy videó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus