Hírmorzsák 2015-04-13 (11:00)

Brooks reménykedik, hogy Westbrook mai technikaiját visszavonják. Rubio bal bokáját műteni kell. Beverley még visszatér ebben az idényben, ha elég sokáig jut a Rockets. Kidd és Donnie Walsh is hisznek abban, hogy a New York jó lesz. Monroe tagadja, hogy már megegyezett volna a Knicksszel, SVG nem akar az idény közben tárgyalni vele. Caron Butler bajnokesélyeshez akar menni, ha a Pistons nem hívja le csapatopcióját. Perkins a Bostont, DeAndre Jordan Doc Riverst dicsérte. A Celtics tulaja szerint nem fognak könyörögni a szabadügynököknek. Byron Scott szerint Jordan Hillnek változtatni kell nyári felkészülésén. Többeknek nem tetszik, hogy a Hawks Budenholzert jelölte az Év Vezetője választásra, nem Ferryt. Tobias Harrist mindenáron megtartaná a Magic, Frye maradni akar a csapatnál. Igazolások (McNeal, Hudson, Stockton, Franklin).

Óriási bajba került az Oklahoma City Thunder, miután ma hajnalban nem csak kikapott az Indiana Pacerstől, hanem ráadásul Russell Westbrook megkapta a 16. technikaiját is a szezonban szövegelésért, ezért pedig automatikus egymeccses eltiltás jár. A Thunder ma a Portland TrailBlazerst fogadja, míg a velük azonos mérleggel bíró New Orleans Pelicans a Minnesota Timberwolveshoz látogat - amennyiben a Pelicans nyer, az Oklahoma City pedig kikap, eldőlt a nyugati nyolcadik helyért vívott harc. Scott Brooks, a Thunder vezetőedzője azért azt nyilatkozta, hogy bár nem az övé a döntés, de szinte biztos benne, hogy vissza fogják vonni ezt a technikait.

Ha már a Timberwolves: irányítójuk, Ricky Rubio bal bokáját meg kell műteni a héten. Mint ismert, a spanyol játékmester egész évben bajlódott november 7-én megsérülő testrészével, amely miatt 43 meccset hagyott ki a szezon során. Az idény vége felé visszatért, de jobb és rosszabb napjai is voltak bőséggel, ezért döntöttek úgy, hogy kitakarítják a problémás részeket. Rubio egyébként is lenyilatkozta, hogy ezen a nyáron a spanyol válogatottban nem akar szerepet vállalni a Timberwolves miatt, ezzel gyakorlatilag biztossá is vált a dolog.

Még maradjunk a nyugati rájátszásnál egy kicsit: a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley Mark Bermannek (FOX 26 Houston) azt mondta, elég nagy az esélye, hogy még ebben a szezonban visszatér, ha a Rockets elég hosszú PO-menetelésbe kezd - valamikor a második kör végén vagy egy esetleges főcsoportdöntőben kerülhetne újra pályára Beverley. A kosaras azt is elárulta, hogy szívesen maradna Houstonban, nagyon kedveli a csapatot, de ez az ügynökén és Daryl Morey GM-en múlik már, nem rajta. Azért is nagyon hálás, hogy most olyan helyzetben van, hogy kosarazhat, és elég pénzt keres ahhoz, hogy a családját el tudja látni. A város kultúráját is magáénak érzi, ő is keményen dolgozik, igazi munkás típus, ezért nagyon kedveli Houstont, és úgy érzi, a houstoniak is őt.

A Milwaukee Bucks jelenlegi vezetőedzője, Jason Kidd Ian Begley-vel (New York Daily News) beszélgetett volt csapatáról, a New York Knicksről. Bár a gárda pocsék szezont fut, Kidd szerint Carmelo Anthony jelenléte elég lesz ahhoz, hogy a szabadügynököknél vonzó célpont legyen majd a Knicks. Az Indiana Pacers vezetőségében dolgozó, korábban szintén a New York-iaknál tevékenykedő Donnie Walsh azt mondta Begley-nek, hogy úgy hiszi, Phil Jackson elnök képes lesz nyerő csapatot csinálni a Knicksből, de türelmesnek kell lennie neki és a szurkolóknak is, mert a játékosok nem fognak csak azért a csapahoz igazolni, mert nagy piacon játszhatnak.

Maradjunk még a Knicksnél: szombaton merült fel velük kapcsolatban Frank Isola (New York Daily News) forrásai által, hogy Greg Monroe-val nagyon közel vannak a megegyezéshez - ez hivatalosan még tilos, de a kulisszák mögött folyhatnak tárgyalások. A játékos azt nyilatkozta erről David Mayónak (MLive), hogy sem ő, sem ügynöke nem tárgyalt és nem egyezett meg a Knicksszel, és Isolát kell megkérdezni arról, hogy mit hisz, pontosan mit is tud.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy szintén Mayóval beszélgetett, és újra megerősítette, hogy nem beszélt Monroe-val üzleti dolgokról, amíg tart az idény, nem is fogják szóba hozni esetleges új szerződését. SVG szerint nem lenne megfelelő, hogy a szezon közben bármi mással is foglalkozzanak, mint a meccsekkel. Monroe egyébként elmondta, hogy meglepődött, mikor a régi vezetés még csak ajánlatot sem tett elé, azt hitte, tett annyit a csapatért, megmutatta, hogy mire képes, hogy legalább lehetősége legyen eldönteni, elfogad-e egy ajánlatot vagy sem. Ez, hogy még csak nem is kínáltak neki semmit, többet mond neki, mintha magyarázatot adtak volna. Neki nincs miről beszélnie, mivel nem volt mit elfogadnia, nem az ő döntése volt, hogy most szabadügynök lesz.

A gárda kiscsatára, Caron Butler is Mayónak adott interjút. Elmondása szerint nagyon jó helyzetben van, mert ha lehívja a csapat 4.5 milliós csapatopcióját, ő ebben az esetben nagyon szívesen marad a Pistonsnál, folytatja azt, amit ebben az idényben elkezdtek. Ha azonban nem így történnek a dolgok és elengedik, akkor olyan gárdához ír alá, amelyik tényleges bajnokesélyes, nem akar egy épülő együttesnél játszani megint. Van Gundy dicsérte Butlert, mert nagyon jól alkalmazkodott szerepéhez a csapatnál, de csak annyit mondott a nyárról, hogy nagyon sok minden fog közrejátszani abban, hogy menedzselik majd a fizetéseket.

A Cleveland Cavaliers centere, Kendrick Perkins tegnap este visszatért korábbi sikerei színhelyére, a Boston Celticshez, és Chris Forsbergnek (ESPN Boston) nagyon pozitívan beszélt a Celticsről, szerinte abszolút a jó irányba halad volt csapata. Nagyon büszke arra a fejlődésre, amit a Boston az utóbbi időben megtett, és külön dicsérte Avery Bradley játékát is.

A Bostonhoz tartozik az is, hogy tulajdonosuk, Wyc Grousbeck Jared Weiss-szel (SB Nation) arról beszélgetett, hogy nem fognak könyörögni senkinek. Nem fogják a kalapjukat tartogatva azt mondani, hogy "lécci, igazolj hozzánk". Ha valaki nem akar Celtic lenni, akkor nem lesz az, nem fognak senkit sem kényszeríteni erre. Ha valakit megkeresnek, azt szeretnék megszerezni, szeretnék, hogy a folyamatosan fejlődő csapatuk tagja legyen. Egy olyan együttesé, amely úton van, hogy visszakerüljön a bajnokesélyesek közé, remélhetőleg nem is olyan soká. Azt is szeretnék elérni, hogy a játékosok keressék meg őket, hogy vegyék őket is számításba. Grousbeck azt is elmondta, hogy nagyon élvezné, ha a Boston LeBron Jamesszel és a Cavsszel játszana a PO első körében, és szívesen verné meg őket.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott nem túl pozitívan szólt Jordan Hillről. Scott Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, nem tudja, hogyan készül fel a nyár folyamán a magasember, de változatnia kell annak érdekében, hogy a szezon végére ne essen úgy össze, mint most - Hill áprilisban mindössze 4 pontot átlagol, és február óta erősen visszaesett teljesítménye a korábbiakhoz képest. Scott szerint többet kell dolgoznia Hillnek és az étrendjén is változtatnia kell, mert ezen is nagyon sok múlik, mikor valaki felkészíti magát egy NBA idényre.

A másik Los Angeles-i gárda, a Clippers centere, DeAndre Jordan Doc Rivers elnök és vezetőedzőt dicsérte Jim Rome-nak (CBS Sports Radio). A középjátékos elmondása szerint nagyon tiszteli a trénert. Nagyon sokat segített nekik, a keret minden tagjában 150%-ig hisz, és amikor valaki ennyire hiszi, tudja, hogy minden játékos meg tudja csinálni a rá bízott feladatokat, olyan önbizalma lesz ettől mindenkinek, hogy a falon is áttörnének érte. 

Az Atlanta Hawks jelenleg GM-ként is dolgozó vezetőedzője, Mike Budenholzer azt nyilatkozta Kevin Arnowitznak (ESPN), hogy Danny Ferry a leginkább felelős azért, hogy most egy 60 győzelmet elérő együttesük van. Budenholzer úgy fogalmazott, hogy aki követte a Hawks előző 2-3 évét, az tudja, hogy a legnagyobb részben Ferrynek köszönhető, hogy most úgy néz ki az állományuk, ahogy, és ez a keret ért el ilyen magasságokba. Nagyon komoly visszhangja volt annak egyébként, hogy a Hawks Budenholzert jelölte Ferry helyett az Év Vezetője voksolásra, a hírek szerint több GM is Ferryre akart szavazni, és az is előfordulhat, hogy nem jelölnek meg senkit tiltakozásul.

Az Orlando Magic GM-je, Rob Hennigan Brian Schmitz-nek (Orlando Sentinel) elmondta, szeretnék megtartani Tobias Harrist, kerüljön bármilyen sokba is. A szakvezető egyébként a szezon előtt még azon az állásponton volt, hogy nem akarnak maximum közeli szerződést adni a kiscsatárnak, de mostani kijelentése alapján minden ajánlatot tartani fognak Harrisre.

A csapat vajkezű magasembere, Channing Frye Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azt nyilatkozta, nagyon nehéz éven vannak túl, de számára nagyszerű volt az idény, mert úgy gondolja, nagyon sokat fejlődött - jobban tud alkalmazkodni bizonyos játékstílusú társaihoz, és sokkal jobban kommunikál a pályán. Reményei szerint maradni fog hosszútávon a Magicnél - még három éves szerződése van egyébként -, mert nagyon élvezte ezt a szezont, szereti a csapatot és a csapattársait is. Szerinte teljesen mindegy, milyen változások lesznek a játékos- vagy a szakmai keretben, jó irányba haladnak és ez a lényeg.

A másik floridai együttes, a Miami Heat irányítója, Goran Dragic Shandel Richardsonnal (Sun Sentinel) beszélgetett a nyárról. A szlovén játékmester elmondása szerint az elmúlt 3-4 hét nagyon hektikus volt, nagyon fontos meccseik voltak, ő pedig csak erre az idényre koncentrált, arra, hogy minél jobb formában legyen. Nem lett volna fair a csapattársaival szemben, ha már a jövőt tervezgeti. Most ennek a csapatnak a tagja, és mindent kiad a Heat sikerének érdekében. Még mindig van két meccsük az alapszakaszból, amíg ezek le nem mennek, addig nem gondol a nyárra. Szereti a Heatet, és reményei szerint maradni tud hosszútávra is, aztán a következő szezonja jól fog sikerülni.

Négy igazolás is történt a hétvégén. Egyrészt a Los Angeles Clippers döntött, Lester Hudsont igazolták le többéves szerződéssel. A hírek szerint Nate Robinson térde javult, de még mindig nem volt 100%-os, ezért döntöttek végül az egyszer 10 napra már szerződtetett Hudson mellett. A Phoenix Suns Jerel McNealnek adott egy jövőre is futó kontraktust - ő is egyszer 10 napra már volt jelenlegi csapatánál. McNeal a D-Ligában, a Bakersfield Jamnél 27 meccsen 18.5 pontot, 4.6 gólpasszt, 4.0 pattanót és 2.1 szerzett labdát átlagolt. Két korábban beharangozott igazolás is hivatalos lett: David Stockton a Sacramento Kingsnél, Jamaal Franklin pedig a Denver Nuggetsnél folytatja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus