Hírmorzsák 2015-04-13 (20:30)

Garnett hajlik arra, hogy még a következő idényben is játsszon. Westbrook technikaiját visszavonta a liga. Thibodeau nem akar menni a Bullstól, ha rajta múlik a dolog. Az Orlando Skilesban és Mark Jacksonban gondolkodik leginkább, mint következő vezetőedző. George a sérülése alatt is sokat segített a Pacers-játékosoknak. SVG továbbra is bízik Meeksben. A Lakers biztosította hátulról a negyedik helyét. Buycks keze eltört, Vander Blue-t igazolhatja le a Lakers a helyére. George Karl szerint rá kell jönniük, kik akarnak lenni igazából. Rod Thorn, a liga elnöke augusztusban leköszön.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy bár Kevin Garnett továbbra sem hozott végleges döntést, folytatja-e pályafutását 2015/16-ban, értesülései szerint a veterán magasember még mindig inkább efelé hajlik. A deadline után a Minnesota Timberwolveshoz cserélt legenda a cserét követő sajtótájékoztatón nem kötelezte el magát, de Jon Krawczynski (Associated Press) már akkor jelentette, hogy a csapat egy kétéves szerződést akar ajánlani a nyáron Garnettnek. A következő lenne egyébként KG 21. szezonja, ezzel beállítani Robert Parish és Kevin Willis NBA-rekordját a legtöbb ligában töltött idénnyel.

A liga hivatalosan is visszavonta a ma hajnalban Russell Westbrooknak kiosztott technikait - az Oklahoma City Thunder irányítójának ez lett volna a 16. technikaija ebben az idényben, ami automatikus eltiltással járt volna, így azonban pályára léphet ma este, a Portland TrailBlazers ellen.

A Chicago Bulls - Tom Thibodeau kapcsolatról írt KC Johnson (Chicago Tribune) - az újságíró szerint a vezetőedző nem hagyja el a Bullst, ha a döntés az övé lesz, tekintve a lehetőségeit, mikor a csapatot választotta, és azt, mennyire szeret Chicagóban élni. Thibodeau korábban elmondta, nincs baja azzal, hogy elég kevés beleszólása van a személyi kérdésekbe, ráadásul Doug McDermott megszerzését is leginkább ő szorgalmazta az előző drafton. Johnson ligaforrásoktól úgy tudja, hogy a Thibodeau-val összekapcsolt Orlando Magic GM-je, Rob Hennigan Scott Skilesban és Mark Jacksonban gondolkodik leginkább, mint a floridaiak következő trénere.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George akkor is nagy szerepet játszott csapatánál, mikor lábtöréséből próbált minél korábban felépülni - a hírek szerint sokat segített csapattársainak, hogyan védjenek bizonyos játékosokat, és hogy a legegyszerűbb ellenük pontot szerezni. Roy Hibbert azt nyilatkozta Jessica Cameratónak (Basketball Insiders), hogy nagyon magas a kosár IQ-ja George-nak, a pálya mindkét végén képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Rodney Stuckey is hozzátette, hogy nagyon sokat segített nekik George, sok mindent tanított nekik a különböző meccsszituációkról.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy nem mondott még le Jodie Meeksről, hiába volt a dobóhátvédnek kiegyensúlyozatlan és összességében gyenge idénye. Mint ismert, fáradásos törés volt Meeks hátában, ami miatt visszatérése után sem volt olyan a kondija, amilyennek kellett volna lennie, így csak 34.5%-kal dobta a triplákat. SVG Keith Langlois-nak (nba.com) azt mondta, hogy egy jó nyár után nem látja, miért ne térhetne vissza Meeks arra a szintre, ahova gondolták őt nyáron, mikor 3 évre 18.5 millió dollárért leigazolták.  

A Los Angeles Lakers ma hajnalban biztosította, hogy a negyedik legrosszabb mérleggel végez, ezzel 82.8% az esélyük arra, hogy maradnak a Top5-ben, tehát megtarthatják a pickjüket. Az is mellettük szól, hogy az elmúlt öt évben két csapat is visszacsúszott a negyedikről a hatodik helyre - bár semmiféle kapcsolat nincs az egyes lotteryk között, és elég kicsi is a minta, a statisztika alapján most még az alaphelyzetnél is jobb sanszuk van a Top5-ben maradásra. 37.9% az esélyük arra, hogy Top3-ba kerülnek, az 1/1-re pedig 11.9%.

Az aranysárga-lilákhoz tartozik az is, hogy Dwight Buycks a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni találkozón eltörte a jobb kezét, ezért az utolsó két találkozón nem léphet majd pályára. Byron Scott vezetőedző még a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy szerinte a csapat szerződést köt az irányítóval - éjszaka lejárt a 10 napos kontraktusa -, de ez valószínűleg keresztbe húzta a számításokat. A már említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a jelenleg mindössze 8 egészséges játékossal rendelkező Lakers a D-Ligából igazolna újra, méghozzá Vander Blue-t kötnék magukhoz az idény utolsó két összecsapására.

Az NBA kosárlabdával kapcsolatos kérdéseinek elnöke, Rod Thorn augusztusban, 73 éves korában távozik posztjáról, jelentette Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports). Thorn három csapatnál volt GM, a Chicago Bullsnál ő draftolta 1984-ben Michael Jordant, majd megfordult a New Jersey Netsnél, ahol a 2001/02-es idényben az év vezetőjének választották. A Netshez 2000-ben került - ezt megelőzően volt már 14 évig a liga elnöke Davis Stern irányítása alatt, a Nets után a Philadelphia Sixersnél tevékenykedett, majd 2013 augusztusában tért vissza, hogy a liga mindennapi teendőivel foglalkozzon. Utódja valószínűleg az alelnök, Kiki Vandeweghe lesz.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl nagyon gyorsan le akarja tenni a névjegyét a csapatnál, ezt világosan kijelentette Ailene Voisinnek (Sacramento Bee). Karl szerint el kell felejteniük, hogy állandóan másra mutogatnak, hogy állandóan mást hibáztatnak. Rá kell jönniük, kik is valójában és mivé akarnak válni. Nagyon fontos nyár áll előttük annak érdekében, hogy új identitást tudjanak felvenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus