Hírmorzsák 2015-04-14 (21:30)

Karl szerint nincs olyan játékosuk, akit ne cserélnének megfelelő ajánlat esetén, még Cousins sem ilyen. LeBron, Curry és Kobe a mezeladási listák legelején. Klay Thompson történelmet írt ma hajnalban. Sefolosha közleményben tudatta, a rendőrök miatt sérült meg. Derek Fishernek tetszik DeMarre Carroll védekezése, a kiscsatár szívesen játszana a Knicksnél. Batum, McCollum és Kaman is lesérült a Blazersnél. Hawes tudja, hogy gyengén játszik. Deng még nem foglalkozik azzal, lehívja-e jövő évi játékosopcióját. Utah-ban lesz egy kisebb nyári liga júliusban. Boston-Sacramento alapszakaszmeccset játszanak decemberben Mexikóvárosban.

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl nem először kerül a reflektorfénybe a napokban nyilatkozatával - ezúttal Bill Herendának (CSN Bay Area) DeMarcus Cousinsról mesélt. Karl elmondása szerint nagyszerű játékosai voltak korábban is, de soha senki nem volt cserélhetetlen - szerinte mindig készen kell arra állni, ha valami jó cserelehetőség adódik. Nagyon tiszteli Cousinst, lassan naponta beszélgetnek, és Karl úgy gondolja, hogy amíg nem érnek el valami egészen különlegeset -  bajnoki címet például -, addig folyamatosan beszélniük kell, ő mit akar és azt is akarja tudni, Cousins mit szeretne.

Ez egyébként nem jelenti azt, hogy a Kings árulná sztárját, de megerősíti Howard Beck (Bleacher Report) februári, Karlhoz közeli forrásait, miszerint a Sacramento egyáltalán nem zárkózik el a cserétől egyik játékosa esetében sem. Aaron Bruski (NBC Sports) egyre több forrástól hall Cousins körüli cserepletykákat, de semmi konkrétum nincs egyelőre vele kapcsolatban.

Zsinórban hatodik éve LeBron James vezeti a mezeladási listákat az nba.com statisztikái alapján - a második mögötte az MVP cím legnagyobb várományosa, Steph Curry, a harmadik pedig még mindig a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant. Kobe mögött a negyedik és az ötödik helyen is olyan játékos van, aki az utóbbi időben többet volt az oldalvonal mellett, mint a pályán: Kevin Durant és Derrick Rose vannak még a Top5-ben, a további sorrend pedig Kyrie Irving, Tim Duncan, Carmelo Anthony, Dwyane Wade és Blake Griffin a legjobb 10-ben.

Szintén statisztika: az Elias Sports adatai szerint Klay Thompson lett az első NBA játékos ma hajnalban, aki maximum 30 percet töltött a parketten, de legalább 40 pontot dobott egy mérkőzésen.

Az Atlanta Hawks sérült hátvédje, Thabo Sefolosha egy közleményt adott ki, amelyben köszönetet mondott csapatának, csapattársainak, barátainak és a családjának a támogatásért. Elnézést kért a Hawkstól az incidensért. Azt is hozzátette, hogy nem mondhat semmi konkrétumot az ügyről, de nagy fájdalmai vannak, komoly sérülést szenvedett, amelyet a rendőrség okozott neki.

Szintén a Hawkshoz tartozik, hogy kiscsatáruk, DeMarre Carroll nagyon is érdeklődik a New York Knicks iránt. A játékost Marc Berman (New York Post) kérdezte, és erre mondta azt Carroll, hogy amikor a kosarasok arról beszélnek, hol szeretnének játszani, akkor a Madison Square Garden és a Staples Center kerül elő legtöbbször. A New York sok mindent ajánlhat számára, de ha vége az idénynek, akkor az ügynökére bízza ezeket a dolgokat. Minden lehetőség előtt nyitva hagyja a kaput, aztán reményei szerint minden a lehető legjobban alakul majd. A Knicks vezetőedzőjének, Derek Fishernek egyébként nagyon tetszik Carroll védekezése, lehet, hogy a csapat meg is keresi.

A Portland TrailBlazersnél lassan nincsenek szavak a sérülésekre, ma hajnalban ugyanis három újabb emberük dőlt ki a sorból: Nicolas Batum jobb térdével vannak gondok, az övé tűnt ráadásul a legkomolyabbnak. CJ McCollum a bal bokáját ficamította ki, Chris Kaman pedig meghúzta a hátát. Mint ismert, Arron Afflalo is nemrég, a legrosszabbkor esett ki, és lehet, hogy nem játszhat a rájátszás elején, Wes Matthewst pedig már korábban elvesztették Achilles-szakadás miatt.

A Los Angeles Clippers nyáron szerződtette négy évre az MLE-ért Spencer Hawest, aki közel sem nyújt olyan teljesítményt, mint amit vártak tőle, vagy amit saját maga elképzelt az aláírásakor. Hawes Broderick Turnernek (Los Angeles Times) elmondta, hogy egyszerűen rosszul játszik, nincs ezen mit szépíteni. Az a lényeg, hogy ne hagyja, hogy letörje a hangulatát, hatással legyen a hozzáállására, mikor nem megy neki a játék.

A Miami Heat kiscsatára, Luol Deng Jason Liesernek (Palm Beach Post) elmondta, hogy még nagyon korai arról beszélni, lehívja-e jövő évi, 10.2 millió dollárt garantáló játékosopcióját. Lehet, hogy Philadelphiában nyernek, a riválisaik kikapnak, ő a kilépésről vagy a maradásról beszélget, aztán hirtelen már az Atlanta elleni szériára kell koncentrálnia. Nem akarja ezt, úgyhogy ha vége az idénynek, leül, nyugodtan átgondolja, mit akar tenni. Elmondása szerint nagyon szereti a Heatet, és a szakmai stábot is sokra tartja, karrierje egészségesebb szezonjai közé tartozott a mostani, nem volt komolyabb sérülése.

A liga több hivatalos bejelentést is tett meccsekkel kapcsolatban. Egyrészt lesz egy nyári liga Utah-ban július 6-9. között, amelyen a Utah Jazz mellett a Boston Celtics, a Philadelphia Sixers és a San Antonio Spurs fog részt venni, és minden csapat 1-1 alkalommal játszik majd a másikkal a négy nap folyamán - július 8-án nem lesz meccs, a többi három napon 2-2. Másrészt a Boston december 3-án Mexikóvárosban játszik majd alapszakaszmeccset a Sacramento Kingsszel az NBA Global Games keretein belül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus