Hírmorzsák 2015-04-15 (11:00)

Pierce nyilatkozata a Brooklynról: szerinte Deront agyonnyomja a média; tavaly szörnyű helyzetben voltak, mert senki nem akart játszani és edzeni sem; szerinte tele van második számú emberrel a Nets, vezér nélkül; Garnettet pedig soha nem hagyta volna ott egyedül, ha ajánlanak neki szerződést. Curry zsinórban 77 hármast dobott be edzésen. Monroe ügynöke szerint a Knicks elöl lesz a játékos kívánságlistáján. Calderon maradna a New Yorknál. SVG szerint világos tervvel kell rendelkezniük a nyárra, de nem csak a következő idényre kell tervezniük fizetésügyileg. Nick Youngot árulni fogja a Lakers a nyáron. Ingles maradna a Jazznél, a csapat is megtartaná.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce érdekes nyilatkozatot tett Jackie MaMullennek (ESPN). A veterán kosaras szerint mielőtt a Brooklyn Netshez cserélték volna, úgy gondolt Deron Williamsre, mint egy MVP-szintű játékosra, a díj egyik lehetséges esélyesére, de mikor a csapathoz került, kiderült számára, hogy D-Will nem akarja ezt. Nagyon sokszor agyonnyomta a pszichikai teher, először került ennyire reflektorfénybe országosan is. A Utah-i média nem olyan, mint a New York-i, ez sok embernek nem fekszik, fárasztó is egy idő után, ez pedig szerinte komoly kihatással volt Williamsre.

Elmondása szerint most sokkal boldogabb a fővárosiaknál, mert Brooklynban szörnyű volt a helyzet. A csapattársaik hozzáállása volt a legnagyobb gond, olyan volt, mintha egy csomó fiatallal lettek volna körbevéve. Olyan veteránok voltak, akik nem akartak sem játszani, sem edzeni. Körbenézett, és azt kérdezte - magától is -, hogy ez most mi a franc? Neki és Kevin Garnettnek kellett összeszednie a társaságot minden egyes nap. Úgy érzi, hogy ha ő és Garnett nem lettek volna, egyszerűen feloszlott volna a csapat, megszűnt volna mindenféle egység. Nemes egyszerűséggel feladták volna, és nekik kellett minden nap motiválniuk őket.

Joe Johnsonról annyit mondott, hogy ő csendes, nem beszél sokat, és nem is akarja nagyon, hogy odafigyeljenek rá. Nagyon sok második számú embere van szerinte a Netsnek, pedig ők úgy mentek oda KG-vel, hogy több első számú játékosa is van a Brooklynnak, akik majd őket fogják húzni. Ehelyett pont az ellenkezője következett be.

Kevin Garnettről külön is beszélt Pierce. Szerinte volt csapattársa boldog, és nagyon örül annak, hogy végül KG eltekintett no-trade lehetőségétől. Pierce megmondta a magasembernek, hogy szerinte nem becsülik eléggé Brooklynban, nem is a megfelelő módon használják. Most ott van, ahol lennie kell, hiszen ő maga Minnesota, nem is adta el ottani házát soha. Maradt volna a Netsnél Garnett kedvéért, meg is mondta ezt neki, hogy bár nem tetszik neki a helyzet, marad a csapatnál, ha ezt akarja, de nem ajánlottak neki szerződést, így nem volt választása. Soha nem hagyta volna magától KG-t ilyen helyzetben.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry is bejelentkezett a hírek középpontjába, miután Tim Friend (ESPN) jelentette, hogy edzésen 100 triplát dobott rá - bizonyos pontokról sorozatban 10-et -, és ebből 94 bement. Még csak nem is ez a legkomolyabb adat, hanem az, hogy volt egy rész, amikor zsinórban 77-et beszórt tegnap. Csapattársa, Klay Thompson a hírek szerint nem hitt a szemének, mikor végignézte Curry dobóedzését, mert tudomása szerint az ő rekordja "csak" 36 egyhuzamban.

Greg Monroe ügynöke, David Falk azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy ügyfele egyelőre nem állított össze listát arról, hol szeretne játszani, de azt sugallta, hogy a New York Knicks eléggé elöl fog szerepelni egy ilyen sorrendben. Mint arról korábban is beszámoltunk, felmerült az is, hogy szinte már meg is egyezett a két fél, de Falk szerint ez nevetséges, július 1-ig nem is tárgyalhatnak a csapatokkal. Tudják, hogy a Knicksnek lesz sapka alatti helye, és le is ülnek majd velük beszélgetni a megfelelő időben, de ez még nem a megfelelő idő.

Maradjunk még a Knicksnél: irányítójuk, Jose Calderon mindössze 42 meccsen tudott ebben a szezonban pályára lépni, de még mindig hisz benne, hogy van jövője a csapatnál. A spanyol játékmester Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, nagyon szeretne a New Yorknál maradni, úgy érzi, hogy a csapat is szeretné megtartani, és tudja, hogy a következő idényben nagyon sokat tudna segíteni a Knicksnek.

Ha már Monroe, akkor térjünk vissza a Detroit Pistonshoz. Elnökük és vezetőedzőjük, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (nba.com) elmondta, hogy a nyáron fel kell majd készülnie az összes szabadügynökből, és a legfontosabb dolog, hogy tudja, milyen irányba akar haladni. Nagyon sok múlik azon, hogyan dönt majd Reggie Jackson és Monroe, hogy kiket húznak a drafton és azok az emberek milyen gyorsan lesznek bevethetőek. Sok mindentől függ tehát a nyár, de mire júliushoz érnek, fel kell térképeznie a szabadon igazolható játékosokat, és világos tervvel kell rendekezniük.

SVG azt is elmondta, hogy az egyik első dolguk lesz a szezon befejeztével az, hogy megnézik, hogyan állnak fizetésügyileg, nemcsak a következő idényre, hanem az azt követő szezonokra is. Látniuk kell, hogy ha ennek vagy annak a játékosnak X vagy Y pénzt fizetnek, mennyi marad a sapka alatt a csapat többi részére. Jeff Bower GM persze ezzel már sokat foglalkozott eddig is, de ő még nem nézett bele a számokba. Szerinte egyszerű azt mondani, hogy bőven a sapka alatt vannak, de a kérdés az, hogy ha mindenkinek emelést adnak, akkor hol lesznek a következő években? Óvatosabbnak kell lenniük, mint eddig.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers árulni fogja ezen a nyáron Nick Youngot, miután ebben az idényben gyengén szerepelt, és összetűzésbe keveredett a vezetőedzővel, Byron Scott-tal is. Young azt nyilatkozta tegnapi, utolsó idei interjújában, hogy biztos benne, hogy a Lakers játékosa lesz a következő idényben is, és szerinte egy oldalon állnak Scott-tal, nincs semmi komolyabb nézeteltérésük.

Gordon Monson (Salt Lake Tribune) forrásai szerint Joe Ingles szívesen maradna a Utah Jazznél hosszabb távon is, és az érdeklődés kölcsönös, a csapat is megtartaná az ausztrál kiscsatárt, aki nyáron korlátozott szabadügynök lesz, ha a Jazz megadja neki 1 millió dolláros minősítő ajánlatát (QO). Dennis Lindsey GM azt nyilatkozta, hogy Ingles felülmúlta várakozásaikat, mint csapattárs és mint harcos, bebizonyította, hogy NBA játékos. Maga a kosaras azt mondta, hogy élete egyik legjobb kosarasélménye az, hogy a Jazznél játszhat - tavaly a Maccabinál is jól érezte magát, ez viszont egy másik szint. Nagyon szereti Utah városát, a csapattársait is, mert szórakoztatóak és nagyon önzetlenek. Újra megtanulta élvezni a játékot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus