Hírmorzsák 2015-04-16 (11:00)

Megvannak a PO-párosítások és a lottery-esélyek. Westbrooknak semmit nem jelent a pontkirályi cím. 62 éve nem fordult elő, hogy csapattársak lettek pontkirályok egymás utáni években. A Lakers fennállása leggyengébb szezonját zárta. Rose (bal térd) és Gibson (bal váll) is megsérült a Bullsnál, Rose még mindig a liga egyik legjobb játékosának tartja magát. Monty Williams és Dell Demps is ultimátumot kaptak a szezon előtt, Anthony Davis a vezetőedzőt dicsérte. LeBron szerint Kevin Love az MVP. Riversnek tetszik, hogy Griffin és Paul még 23 pontos előnynél is összeszólalkoztak egy játékon, csapatként sokat léptek előre.

Kialakultak a PO-párosítások, miután ma hajnalban véget ért az alapszakasz. A keleti 8. helyre a Brooklyn Nets futott be, míg a Chicago Bulls végül a Toronto Raptors előtt maradt a harmadik helyért vívott csatában. A New Orleans Pelicans egy bravúrral megtartotta 8. helyét nyugaton, így az Oklahoma City Thunder nincs rájátszásban, a San Antonio Spurs a Pelicans elleni vereségével azonban csak hatodik lett a konferenciában. A Houston győzelmével befutott a második helyre, míg a Memphis örülhet, ők kapták a sérülésektől tizedelt Portland TrailBlazerst.

Kelet
(1.) Atlanta Hawks - (8.) Brooklyn Nets
(2.) Cleveland Cavaliers - (7.) Boston Celtics
(3.) Chicago Bulls - (6.) Milwaukee Bucks
(4.) Toronto Raptors - (5.) Washington Wizards

Nyugat
(1.) Golden State Warriors - (8.) New Orleans Pelicans
(2.) Houston Rockets - (7.) Dallas Mavericks
(3.) Los Angeles Clippers - (6.) San Antonio Spurs
(4.) Portland TrailBlazers - (5.) Memphis Grizzlies*

Megvannak a lottery számok is. A Minnesota Timberwolves indul az első draftjogért a legjobb eséllyel, 25% a sansz arra, hogy övék az 1/1, mögöttük a New York Knicks (19.9%) és a Philadelphia Sixers (15.6%) van. A további sorrend: Los Angeles Lakers (11.9%), Orlando Magic (8.8%), Sacramento Kings (6.3%), Denver Nuggets (4.3%), Detroit Pistons (2.8%), Charlotte Hornets (1.7%), Miami Heat (1.1%), Indiana Pacers (0.8%), Utah Jazz (0.7%), Phoenix Suns (0.6%), Oklahoma City Thunder (0.5%). Az Indiana és a Utah között ma még lesz egy sorsolás, hogy ki kezdjen előrébb, mert mindketten 38-44-gyel végeztek, a lottery maga pedig május 19-én lesz.

Az utolsó nap krónikájához tartozik, hogy végül Russell Westbrook lett a pontkirály, miután ma hajnalban 37-et szórt, így 28.1-es átlaggal fejezte be az idényt - a második helyezett James Harden ma tripla-duplázott, de 27.4 pontnál összességében megállt, viszont ő nyugati másodikként kezdi a PO-ot. Westbrookot kérdezték, mit jelent neki ez a pontkirályi cím, amire annyit mondott Darnell Mayberrynek (The Oklahoman), hogy: "Sz*rt sem. Semmit nem jelent. Szép munka, hurrá, most mehetek haza nézni, ahogy más csapatok játszanak. Semmit nem jelent ez a trófea.". Westbrook egyébként 23 pontot szórt az első negyedben és 34-et az első félidőben, mindkettő új franchise-rekord.

A Thunder irányítójának pontkirályi címe egy érdekes statisztikához is vezetett, 1952 és 1953 óta először fordult ugyanis elő, hogy csapattársak nyerték ezt a díjat egymás utáni években - akkor a Philadelphia Warriors játékosai, Paul Arizin és Neil Johnston végeztek a pontlista legelején, Kevin Durant tavalyi címe után pedig most Westbrook. A nap másik statisztikája a Los Angeles Lakersé, akik fennállásuk leggyengébb szezonját zárták 21-61-gyel. Ez a 25.6%-os győzelmi mutató az eddigi leggyengébb, 1957/58-as, 26.4%-os, 19-53-as idényt múlja alul - akkor még minneapolisi volt együttes.

A New Orleans Pelicansnél nem kicsi lehet az öröm a bejutással, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette ugyanis ma hajnalban, hogy a tulajdonosi kör még az előszezonban jelezte Dell Demps GM-nek és Monty Williams vezetőedzőnek, hogy ebben az idényben be kell kerülni a rájátszásba, és nem nagyon érdekli őket, hogy éppen ki sérült vagy ki nem. A gárda sztárja, Anthony Davis Sam Amicknek (USA Today) el is mondta, imádja a trénert, nagyon sok mindent tett a csapatért Williams, nagyon sok kritikát kapott, de tűrte őket és szerinte a megfelelő módon válaszolt.

A Chicago Bulls ma hajnalban újabb sérüléseket szedett össze - Kirk Hinrich és Joakim Noah egyébként sem játszottak. Taj Gibson bal válla miatt kényszerült az öltözőbe, de a hírek szerint ő rendben lesz a Milwaukee elleni első meccsre, Derrick Rose azonban a bal térdében érzett fájdalmat. Az irányító elmondása szerint saját döntése volt, hogy nem játszott a második félidőben, de ha a rájátszásban lettek volna, akkor a pályán tudott volna maradni. A második negyed végén érzett egy kis fájdalmat, nem volt értelme erőltetnie. Rose azt is elmondta, hogy senkit nem érdekel, mennyire van formában, egyszerűen el kell végeznie a feladatait, de hozzátette, úgy érzi, még mindig az egyik legjobb játékos az egész ligában.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James érti a humort: a Washington Wizards elleni mérkőzés előtt megkérdezték tőle, ki számára az MVP, mire egy kis szünet után azt felelte, Kevin Love. Mint ismert, a két játékos nincs túlságosan jóban, ráadásul az erőcsatár azt mondta korábban, hogy szerinte Westbrook az alapszakasz legértékesebb játékosa, nem saját csapattársa, James.

A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin és Chris Paul vitatkoztak még tegnap hajnalban, a Phoenix Suns elleni mérkőzés első félidejének legvégén, mikor már 23 pontos előnyben volt az együttes. Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta erről Arash Markazinak (ESPN), hogy nem szereti, ha játékosai magukban tartják a dolgokat, úgyhogy semmi baja nem volt ezzel a beszélgetéssel. Nem értett egyet Paul és Griffin az egyik játékon, az erőcsatár magára is mérges volt, van ilyen. Sokkal vezettek, és így is kiakadtak azon, hogy nem értették meg egymást az egyik játéknál, ez különösen tetszik neki.

Rivers szerint szükség van erre, mert egy éve senki nem szólt volna semmit a másiknak, hiába nem értettek volna egyet. Szerinte sokat fejlődött a csapat ebben a szegmensben, így pedig van esélyük a konferenciában - ennél többet nyugaton nem is kérhet. Griffin annyit mondott, hogy szerinte is jó dolog, hogy a 23 pontos előnyük ellenére sem gondolták úgy, hogy mindegy az az 1-2 támadás, amin végül ment a vita. Lehet, hogy túlságosan törekednek a tökéletességre, de ezt ő pozitívumnak éli meg, és Rivers után ő is elmondta, hogy sokat fejlődtek csapatként az utóbbi egy évben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus