Hírmorzsák 2015-04-17 (09:45)

Curry szerint minden más eredmény csalódás lesz, csak a bajnoki cím elfogadható nekik. Demps tagadja, hogy ultimátumot kapott volna az idény elején. Westbrook megvédte Scott Brookst. McDaniels csuklója eltört, valószínűleg nem játszik a PO-ban. A Pistons tulaja szerint Drummond maximum szerződést érdemel. Al Jefferson csalódott magában, bizonyítani akar jövőre. Stephenson az önbizalmát akarja visszanyerni a nyáron. Brandan Wright maradna a Sunsnál, a csapat is tartaná. Lionel Hollins nem foglalkozik Paul Pierce Netset érintő kritikáival. A Denvernél 9 név is felmerült a vezetőedző posztra. A Nike közel áll a megegyezéshez, hogy ők legyenek az új mezszponzorok.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy náluk a csapatnál úgy indulnak neki a játékosok a PO-nak, hogy vagy bajnoki címet nyernek vagy csalódás lesz számukra ez az idény. Senki nem lesz boldog az aranygyűrűnél kevesebbel, ha nem nyerik meg az utolsó meccsüket, akkor csalódottak lesznek, úgy érzik majd, nem hoztak ki mindent ebből a szezonból. Tudják, hogy mindenki a legjobbjukat fogja ellenük nyújtani, az alapszakasz felkészítette őket néhány PO-szituációra is.

Nagyon sokszor nyertek 10 pontnál is többel, de 48 percig kellett harcolniuk azért minden este, hogy ez így is legyen a végén. Lehet, hogy kívülről ez könnyűnek tűnt, de ez jó felkészülés volt nekik arra, ami még rájuk vár a rájátszásban. A lehető legjobban kell az ellenfeleikből felkészülniük, de az öltözőben ugyanolyan a hangulat, mint az idény során bármikor. Éhesnek kell lenniük a sikerre, márpedig senki nem elégedett meg az eddigiekkel, ezt pedig nagy dolognak tartja.

A Warriors a New Orleans Pelicansszel csap majd össze az első körben - a Pelicans GM-je, Dell Demps John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, nem kapott ultimátumot a vezetőségtől a szezon előtt, hogy be kell jutniuk a PO-ba vagy repül. Szeretne a rájátszásra koncentrálni, de elmondta, ilyen nem történt, senki nem mondta neki vagy Monty Williamsnek, hogy távoznia kell, ha nem lesz meg a PO. A tulajdonosi kör nagyon segítőkész volt, türelmes, és minden lehetséges módon segítették a csapat minél eredményesebb szereplését.

A rájátszásba épp a New Orleans miatt be nem jutó Oklahoma City Thunder két sztárja, Kevin Durant és Russell Westbrook tegnap hosszabb interjúkat adtak. Amellett, hogy nem nézik majd a TV-ben sem a PO-ot, azt is elmondták, hogy továbbra is támogatják Scott Brooks vezetőedzőt. Westbrook szerint a tréner nagyszerű munkát végzett, és úgy érzi, mestere nem kap elég elismerést azért a munkáért, amit a kulisszák mögött végez. Arra természetesen nem tudja rávenni a játékosokat, amit nem akarnak, de azokkal, akik a csapatukban voltak és ott is akarnak maradni hosszabb távon, szerinte kiváló munkát végzett Brooks, hogy legyen esélyük a rájátszásra az idény legvégéig.

A Houston Rocketsből újabb láncszem esett ki valószínűleg az egész idényre, igaz, ezúttal nem annyira fontos, ugyanis Jonathan Feigen (Houston Chronicles) jelentése szerint KJ McDaniels csuklója eltört. A kiscsatárt még a deadline-nál szerezte a texasi együttes a Philadelphia Sixerstől, de alig játszott már az alapszakaszban is, valószínűleg a rájátszásban sem került volna pályára túl sokszor, így pedig szinte biztos, hogy nem láthatjuk a nyáron korlátozott szabadügynökké váló kosarast játszani a PO-ban.

A nyáron a Detroit Pistons már hosszabbíthat Andre Drummonddal, aki újonc szerződése utolsó évébe lép a következő idényben. Jó hír a center számára, hogy a csapat tulajdonosa, Tom Gores azt nyilatkozta David Mayónak (MLive), hogy szerinte Drummond maximum kontraktust érdemel, és nemcsak nagyszerű játékos, de jó ember is. Maga az érintett annyit mondott, hogy ő csak a kosárlabdára koncentrál, azért van a Pistonsnál, és hagyja, hogy a dolgok maguktól megoldódjanak.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy Al Jefferson nem lép ki szerződésének utolsó évéből, ha csak valami drasztikus nem történik. A center azt nyilatkozta Rick Bonnellnek (Charlotte Observer), hogy nem akarja rossz szájízzel letudni karrierjének ezt a szakaszát, nem tudja egyszerűen otthagyni a csapatot. Nem volt olyan jó, hogy képes legyen a következő szintre emelni a csapatot. Fiatalnak érzi még magát, és úgy gondolja, sokat fog még kosarazni. Steve Clifford vezetőedző mindig azt mondja, hogy a vezetés felelőssége az ő vállán és a legjobb játékosokén nyugszik. Csalódott magában, és jóvá kell tennie ezt az évet.

Csapattársa, Lance Stephenson minden idők leggyengébb triplaszázalékát hozta azok között, akik legalább 100 hármast ráemeltek egy idényben, mindössze 17.1%-kal dobott kintről. A dobóhátvéd Bonnellnek azt mondta, a következő idényre sokkal jobb formában és önbizalommal telve fog érkezni. Stephenson szerint szörnyű, hogy minden idők legalacsonyabb hármasmutatóját hozta. Úgy érzi, ez az önbizalomról szól. Annyira akarta, hogy bemenjenek a dobásai, hogy erőltette őket, aztán teljesen elszállt a magabiztossága, mikor nem mentek be ezek a kísérletek. Ezen a nyáron vissza fogja szerezni az önbizalmát.

Paul Coro (Arizona Republic) forrásai szerint a Phoenix Suns magasembere, Brandan Wright szívesen maradna a csapatnál, és a Suns is megtartaná játékosát, aki korlátozások nélkül igazolhat bárhova.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce nemrég elég éles kritikát fogalmazott meg volt csapatával, a Brooklyn Nets-cel szemben, de a New York-i gárda jelenlegi vezetőedzője, Lionel Hollins Anthony Pucciónak (NetsDaily) elmondta, nem foglalkozik ezzel, mert akkor még nem volt a csapatnál. Csak azzal törődik, mi van ebben az évben. Az idény elején még Kevin Garnett volt a hangadó az öltözőben, távozása óta azonban inkább közösen próbálják megoldani a játékosok a dolgokat. Paul Pierce azt mond, amit akar, joga van hozzá, de őt ez egyáltalán nem érdekli - Hollins szerint a játékosok sokszor mondanak dolgokat, aminek van értelme, de sokszor nincs.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint több név is felmerült a Denver Nuggetsnél a vezetőedzői posztra - a GM, Tim Connelly le is nyilatkozta, hogy hagynak időt maguknak megtalálni a megfelelő trénert. A jelenlegi edző, Melvin Hunt mellett Scott Skiles, Fred Hoiberg, a Blazers segédedzője, David Vanterpool, Billy Donovan, Michael Malone, Mike D'Antoni, Alvin Gentry, és ha elengedi a Thunder, akkor Scott Brooks is lehetséges jelölt lesz a coloradóiaknál.

A végére pedig az üzlet: a Sports Business Daily forrásai szerint a Nike nagyon közel van ahhoz, hogy megállapodjon a ligával, így a 2017/18-as idénytől kezdve ők lennének a mezszponzorok. Addig még szerződése van az NBA-vel az adidasnak, de a 11 éves kontraktust nem újítja meg a cég, így nyílt lehetőség a Nike előtt, hogy átvegye a "hatalmat". Összegről egyelőre nem tudni - az adidas 400 millió dollárt fizetett a 11 évért, valószínűleg ennél jóval többet fog a Nike.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus