Hírmorzsák 2015-04-17 (21:30)

Ha marad a Pacersnél, Hibbert szerepe csökkenni fog, mert változik az Indiana támadójátéka. CJ Watsont nem, Westet, Stuckeyt és Scolát azonban megtartaná Bird. Goran Dragic kilép szerződéséből, Wade viszont marad jelenlegi kontraktusában. Sefoloshát megműtötték, játszhat a következő idény kezdetén. Teletovic újra elkezdhet edzeni. Parsons, Devin Harris és Hinrich játéka kérdéses, Rose, Noah és Taj Gibson valószínűleg játszik az első meccsen. Nem változik sem a lottery, sem a rájátszásrendszer - egyelőre. Kupchak szeretné megtartani Ed Davist, bánja Pau Gasol elengedését, nyári terveiről beszélt. A Clippers jövőre új logóval jön ki.

Az Indiana Pacersnél meg vannak számlálva Roy Hibbert percei - mint ismert, a center nyáron kiléphet szerződéséből, de amennyiben nem teszi meg, akkor is kisebb szerepet szánnak neki a következő idényben. A csapat vezetőedzője, Frank Vogel és elnöke, Larry Bird azt nyilatkozta Candace Bucknernek (Indianapolis Star), hogy a következő szezontól kezdve gyorsabb támadójátékot akarnak játszani, ezért alacsonyabb és jobban variálható felállásokat fognak használni - Paul George például négyes is lesz. Hibbert jó eséllyel le is kerül a kispadra Vogel szerint, de biztosan kisebb szerepe lesz. Bird azt mondta, nem tudják, hogyan dönt majd Hibbert, lesz, ami lesz, de úgy számolnak, hogy marad az együttesnél.

Szintén a Pacershez tartozik, hogy Bird szerint szinte semmi esély nincs arra, hogy CJ Watson maradjon az együttesnél - a hátvéd 57 meccsen 10 pontot átlagolt ebben az idényben az Indianánál. A legenda elárulta, David Westről sem tud semmit - ő Hibberthez hasonlóan kiléphet szerződéséből -, de Rodney Stuckey-t és Luis Scolát mindenképpen szeretné újraigazolni, és ha marad West, akkor reményei szerint ő és az argentin magasember többet játszik majd egymás mellett is. Bird a draftról annyit mondott, hogy csapatának minden poszton szüksége van erősítésre.

Annyi biztos, hogy a Miami Heat irányítója, Goran Dragic kilép szerződésének utolsó évéből - ez gyakorlatilag egész évben tudott volt, ezt most még egyszer megerősítette Ira Windermannek (Sun Sentinel). Újra elmondta azt is, hogy reményei szerint maradni fog jelenlegi csapatánál, de azt is hozzátette, minden ajánlatot tüzetesen meg fog vizsgálni attól függetlenül is, hogy nagyon kedveli a Heatet. A franchise ikonja, Dwyane Wade viszont bejelentette, hogy marad a kontraktusa következő idényére is, amely alapján 16.1 millió dollárt fog kapni 2015/16-ban.

A rájátszásbeli párharcok első meccseihez tartozik, hogy a Dallas Mavericksnél Chandler Parsons és Devin Harris játéka is kérdéses a Houston Rockets ellen. A Chicago Bullsnál Taj Gibson, Derrick Rose és Joakim Noah is valószínűleg pályára lépnek - Tom Thibodeau szerint mindhárman fognak is - a Milwaukee Bucks ellen, Kirk Hinrich játéka pedig kérdéses.

Az Atlanta Hawks dobóhátvédjét, Thabo Sefoloshát megműtötték a mai napon, és a RealGM információi szerint a játékos bevethető állapotban lesz a következő idény szezonnyitójára. Egy jobb hír a sérültekről: a Brooklyn Nets bosnyák játékosa, Mirza Teletovic újra elkezdhet edzeni. Mint ismert, a kosaras tüdejében vérrögöt találtak, ezért véralvadásgátlót kellett kapnia, így viszont egyáltalán nem sportolhatott - most azonban már igen.

Howard Beck (Bleacher Report) jelentette, hogy volt Board of Governors ülés, ahol megvitatták a csapatok a rájátszás és a lottery-rendszer reformját, egyelőre azonban úgy döntöttek, hogy mindkét esetben marad a jelenlegi verzió. Néhányan azért kardoskodtak, hogy a 16 legjobb együttes kerüljön be a PO-ba, konferenciától függetlenül, de ennek egyelőre nem volt foganatja, a tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy nem készek jelen pillanatban változtatni a lotteryn.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak azt nyilatkozta Serena Wintersnek (Lakers Nation), hogy nagyon aktívak lesznek a szabadügynökpiacon. Legalább egy maximum szerződést ki tudnak osztani, de okosan akarják elkölteni a pénzüket, mert nem olyan csapatot akarnak építeni, ami 40 meccset nyer, ami még mindig nem elég a rájátszáshoz. A draftról, a szabadügynökök közül, illetve csere útján is erősíteniük kell, így kell felépíteniük az új együttest. Kupchak azt is elmondta, hogy nagyon szeretnék megtartani a szerződéséből kilépő Ed Davist, leginkább pedig azt bánja, hogy Pau Gasolt nem sikerült újraigazolniuk, mert a spanyol játékos még mindig nagyon magas szinten képes játszani.

A végére pedig a városi rivális, a Los Angeles Clippers, amelynek a hírek szerint változik a meze és a logója a következő idényre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus