Hírmorzsák 2015-04-18 (11:15)

Pierce és Amir Johnson már megkezdték a trash talkot a Raptors-Wizards előtt. Westbrook és DeRozan a hónap játékosai, Bogdanovic és Hood a hónap újoncai. David Lee nem játszik a Pelicans elleni első meccsen. Teletovic akár az Atlanta ellen is visszatérhet. Aldridge mégis elérhető lesz a nyáron? Kanter nagyon szeretne a Thundernél maradni. Brett Brown nem volt mindig elégedett Embiid munkamoráljával. Kisorsolták a pontos helyezéseket a lottery előtt. 2017/18-ra 108 millió dollárra nőhet a sapka - a következő három idény becslései. Abdul-Jabbar szívműtéten esett át.

Tegnap megtartották a lottery-helyek pontos sorsolását - pénzfeldobással döntötték el, hogy az azonos mérlegű csapatok közül ki lesz előrébb rangsorolva. A 11. helyen az Indiana Pacers húzhat majd, a Utah Jazz így a 12. pozícióban választhat - már amennyiben nem sorsolják őket a Top3-ba a lotteryn. A Top14-en kívül a Dallas Mavericks nyert a Chicago Bulls ellen, a texasiak húznak a 21. helyen így, a Memphis Grizzlies nyert a San Antonio Spurs ellen, így a Memphis húzhat a 25. helyen, míg a Los Angeles Lakers nyert a Boston Celtics ellen, így ők választanak majd a 27. helyen a Houstontól kapott pickkel, míg a Boston a 28-on a Clipperstől szerzett első körössel.

A liga kiküldte a 30 csapatnak a tervezett sapkaemelkedés ütemét is. A következő idényben úgy néz ki, hogy 67.1 millió dollár lesz a fizetési sapka, a luxusadó határa pedig 81.6 millió dollár. Nagy ugrás lesz 2016/17-re, az új TV-szerződés bevezetésekor, ugyanis 89 millió dollárra lőtte be az NBA a sapkát, a luxusadót pedig 108 millió dollárra. Ha nem lesz lockout 2017 nyarán - rövidebbre szinte biztosan lehet számítani a dolgok jelenlegi állása szerint -, akkor 2017/18-ra 108 millió dollár lesz a sapka, a luxusadó pedig 127 millió dollár, tehát több mint 30 milliót nőhet két év alatt mindkét határ.

A hónap játékosai az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook és a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan lettek. Westbrook zsinórban harmadjára nyerte meg a díjat, 32.5 pontot, 8.1 gólpasszt és 8.0 pattanót átlagolt. Még két tripla-duplát csinált, összesen 11-et az idény során, 54 pontos karriercsúcsot dobott az Indiana Pacers ellen, a Minnesota Timberwolves elleni szezonzárón pedig franchise-rekordokat ért el egy negyedben és egy félidőben dobott pontok számában. DeRozan 24.1 pontot, 4.9 gólpasszt és 3.7 pattanót átlagolt. 49 büntetővel a legjobb volt keleten, vezetésével pedig 49 győzelmet szerzett a Toronto, ami a franchise legjobb mutatója egy idény során.

A Brooklyn Nets swingmanje, Bojan Bogdanovic és a Utah Jazz kiscsatára, Rodney Hood lettek a hónap újoncai keleten és nyugaton. A horvát kosaras 14.4 pontot átlagolt, miközben 52.6%-kal dobott a mezőnyből és 48.8%-kal a triplavonal mögül. A sorsdöntő, Orlando elleni szezonzárón karriercsúcsot dobott 28 ponttal, nagyban neki köszönhető a Magic elleni siker és ezzel a PO-ba jutás is. Hood 16.7 pontot és 3.4 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként. A büntetővonalról 91.3%-kal dobott, volt három 20 pontos meccse is, április 5-én pedig ő is karriercsúcsot dobott, 25 pontot szerzett a Sacramento Kings ellen.

A rájátszáshoz tartozik, hogy a Golden State Warriors erőcsatára, David Lee egészen biztosan nem játszik a New Orleans Pelicans elleni első találkozón, miután meghúzódott a háta.

A Toronto Raptors - Washington Wizards összevetésben készülődnek már a felek. Paul Pierce intézett pár keresetlen szót a kanadaiak irányába - szerinte nincs semmi a Torontóban, amitől tartaniuk kellene -, el is mondta, hogy szerinte jobban ki fogják őt fütyülni, mint karrierje során bármikor. A Raptors erőcsatárának, Amir Johnsonnak is megvolt a véleménye Pierce-ről: szerinte a veterán kiscsatárnak kell a trash talk, hogy beinduljon, az idősebb játékosoknak szüksége van erre. Olyan ez mint a Viagra, az idős embereknek kell, hogy beinduljanak.

Andy Vasquez (NorthJersey.com) jelentette, hogy a Brooklyn Nets bosnyák játékosa, Mirza Teletovic akár az első körben, az Atlanta Hawks ellen is játszhat - mint ismert, az orvosok tegnap zöld utat adtak neki, újra edzésbe állhat, miután egy ideig véralvadásgátlót kellett kapnia a tüdejében talált vérrögök miatt. Teletovic annyit mondott, hogy az orvosok tudják, mi a jó neki, az edzők pedig azt, mi a jó a csapatnak. Nem ő dönt, hanem a szakemberek, hogy visszatérhet-e - ő egyelőre annak is nagyon örül, hogy újra edzhet, kosarazhat.

Bár a Portland TrailBlazers még versenyben van, LaMarcus Aldridge-dzsal kapcsolatban már felmerültek pletykák - Ramona Shelburne (ESPN) szerint sokkal inkább elérhető az erőcsatár, mint azt sokan gondolják. Neil Olshey GM szerinte nagyszerű munkát végzett a Blazersszel, de nem nagyon lehet tovább javítani azt a társaságot, Portlandről van szó, illetve a franchise arcának Damian Lillardöt tették meg, ezt világosan kijelentette a csapat, úgyhogy bármennyire is elkötelezte magát tavaly nyáron LMA, Shelburne szerint meg lehet őt szerezni a szabadügynökpiacon.

Az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter a The Oklahoman újságíróival beszélgetett. Elmondása szerint nagyon szereti a csapatot, az első naptól kezdve nagyon jól beilleszkedett, tárt karokkal várták. Nagyon szereti a csapattársait is, mert mindig 100%-ot adnak, és szeretne maradni az együttesnél. Kanter vállalná a csere szerepkörét is állítólag, a szerződéséért pedig nem aggódik, fogalma sincs, mennyit kaphat, de ezt az ügynökére bízza. Szeretne jó csapatban játszani, szeretne boldog lenni, és szeretné, ha a Thunder a következő idényben bekerülne a rájátszásba.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, voltak olyan szakaszai az idénynek, amikor egyáltalán nem volt megelégedve centere, Joel Embiid munkamoráljával, de ezt tudják a játékosai is. Mindenkinek elmondta, elemi érdekük, hogy hagyják, hogy az edzők mondják meg, mit csináljanak, hogy minden nap időben megjelenjenek az edzésen, hogy a helyes dolgokat tegyék és a megfelelő módon.

A végére pedig Kareem Abdul-Jabbar - a héten 68. születésnapját ünneplő legenda csütörtökön komoly szívműtéten esett át, de a hírek szerint jól van, és hamarosan szeretne visszatérni mindennapi dolgaihoz, életviteléhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus