Hírmorzsák 2015-04-19 (21:15)

LeBron aggódik, hogy a kulcsjátékosaiknak nincs PO-tapasztalata, tudja, hogy Love-ot az ő feladata játékba hozni a rájátszásban. JR Smith lehívta volna szerződése utolsó évét is, ha marad a Knicksnél. Smart Isaiah Thomast dicsérte. Datome reményei szerint nyáron keresik majd csapatok. A Celtics idén nyáron is nagy dobásra készül. Drummond twitteren jelezte, Draymond Greent a csapatában akarja tudni. SVG szerint Reggie Jackson a szezon utolsó harmada alapján Top7-8 irányító. Noel szerint jó kinti dobót kellene húzniuk a drafton, akár 1/1-en is. Tyreke Evans térde megsérült, játéka kérdéses a második meccsre. Rose és Noah is örült, hogy az irányító újra a PO-ban játszhatott.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, aggódik amiatt, hogy csapata nem rendelkezik túl sok PO-tapasztalattal - a 8 fős rotáció fele egyáltalán nem járt még a rájátszásban, köztük Kevin Love és Kyrie Irving. Szerinte az egész keretet tekintve nagyon kiegyensúlyozott keretük van, nagyon jó elegyet alkotnak a fiatalok és a tapasztalt veteránok, ez pedig nagyon jó kombó a rájátszásra. Az egyetlen dolog, ami tényleg aggasztja, hogy így együtt először indulnak neki a bajnoki címnek.

Van több olyan játékosuk is, akik nagyon sok tapasztalatot szedtek össze a PO-ban, de vannak olyan kosarasok is, akikre támaszkodniuk kell majd a most következő szakaszban, és nem rendelkeznek ilyen tapasztalatokkal - ilyen Love, Irving, Matthew Dellavedova és Tristan Thompson. Azt is hozzátette, hogy a félelem inkább izgatottságot okoz számára, nem a kudarctól tart. Nem tart attól, hogy csalódik a csapattársaiban, attól viszont igen, hogy soha nem voltak még részei a PO-nak. Beszélhetnek a rájátszásról, nézhetik is TV-ben vagy a helyszínen, elemezhetnek is PO-meccseket, de amíg valaki nem tapasztalja ezt személyesen, nem tudja, miről van szó, csak akkor érzi át minden játékos, hogy mit is jelent a rájátszás, ha már részt vesz benne.

Kevin Love-ról egyébként azt mondta James, hogy szerinte nem volt olyan szezonja, amilyet szeretett volna, vagy amilyen idényekhez hozzá volt szokva az utóbbi években. Azt is tudja viszont James, hogy ahhoz, hogy végül megnyerjék a bajnoki címet, az kell, hogy az erőcsatár magas szinten játsszon, és az ő feladata az, hogy Love-ot jobban bevonja a játékba a rájátszás folyamán. A magasemberről volt csapata, a Minnesota Timberwolves segédedzője, Bill Bayno is elmondta véleményét. Bayno szerint Love egyértelműen a bajnoki cím miatt ment James mellé Clevelandbe, viszont bár tudta, hogy kicsit más lesz a szerepe, mint a Minnesotában, szerinte egyáltalán nem gondolta Love, hogy ennyire.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy dobóhátvédjük, JR Smith Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, ha maradt volna a New York Knicksnél, akkor valószínűleg lehívja 6.4 millió dolláros jövő évi játékosopcióját. Smith a pocsék idény ellenére, amit a lehúzott az együttesnél, imádja a várost és nagyon jó barátságban van Carmelo Anthonyval is, ezek miatt maradt volna jelenlegi kontraktusában, illetve azért, mert szeretett volna részt venni a csapat újjáépülésében.

A Cavs első körös ellenfelénél, a Boston Celticsnél valamivel felszabadultabb a hangulat, ők jóval kisebb elvárásokkal futnak neki a PO-nak. A gárda újonca, Marcus Smart például Isaiah Thomast dicsérte Jackie MacMullennek (ESPN Boston) - szerinte nagyon élvezetes Thomasszal játszani, egyszerűen jó nézni, hogy milyen könnyedén tör be, és hogy a festékben mikre képes. Smart azt is hozzátette, hogy szerinte IT sokkal könnyebbé teszi a játékot a csapattársai számára.

A nyárral kapcsolatban kérdezte Brian Robb (CBS Boston) a közönségkedvenccé váló Gigi Datomét, aki elmondta, nagyon reménykedik benne, hogy a Cetlics és más csapatok is meg fognak ereszteni legalább egy telefont az irányába, mert ez azt jelenti, hogy a rájátszásban is jól csinált valamit. Elmondása szerint pont ezért nagyon korai még az off-szezonról beszélni, egyelőre csak a PO-ra koncentrál. A gárda tulajdonosa, Wyc Grousbeck azt mondta Mark Murphynek (Boston Herald) a nyárral kapcsolatban, hogy nagyon örül neki, hogy most bejutottak a rájátszásba, de megpróbálják majd tovább erősíteni a keretet, minden nyáron ez a céljuk. 2007 volt a legnagyobb dobásuk, tavaly csak megpróbáltak valamit összehozni, de most is legalább próbálkozni fognak.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond egyszerűen fogalmazta meg gondolatait tegnap este: twitteren jelezte, hogy a csapatában akarja tudni a Golden State Warriors négyesét, Draymond Greent. Mint ismert, Green a Michigan State-re járt egyetemre, nyáron pedig szabadügynök lesz, de korlátozott, tehát a Warriors tarthat minden ajánlatot rá.

A Pistonsnál a saját értékek megtartása is nehéz lesz, hiszen Greg Monroe oda igazol a nyáron, ahova akar, Reggie Jackson pedig Greenhez hasonlóan RFA lesz. Az irányító a szezon utolsó részében kezdte megmutatni, miért is akarták megszerezni őt - az utolsó 16 meccsen 20 pontot, 11 gólpasszt és 4.8 pattanót átlagolt. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azt nyilatkozta Vince Ellisnek (Detroit Free Press), hogy ha az idény utolsó harmadának statisztikáit nézzük, akkor Jackson a legjobb 7-8 irányító közé tartozik.

Drummondhoz hasonlóan a Philadelphia Sixers magasemberének, Nerlens Noelnek is megvan a véleménye, mit kellene csinálnia csapatának a nyáron. A center Tom Moore-nak (Calkins Media) elmondta, hogy szerinte a 3-5-ös posztokon már nagyon jól áll a csapat, és egyértelműen a külső dobásokban kell előrelépniük, erre kellene embert találniuk akár az első helyen választhatnak majd a drafton, akár hátrébb.

A megemlített Golden State-hez tartozik, hogy ellenfelük, a New Orleans Pelicans hátvédje, Tyreke Evans térde megsérült az első meccsen, az MRI szerint a bal térdénél van egy komolyabb csontzúzódás. Játéka kérdéses a második találkozón.

Ma hajnalban a Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose majdnem három év után lépett először pályára a rájátszásban, méghozzá kiváló teljesítménnyel: 23 ponttal és 7 gólpasszal zárt. Rose Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, nagyon jó érzés volt számára a visszatérés. Nagyon hálás, hogy megint játszhat, és ilyen csapattársai vannak, mint most. Úgy játszhat, ahogy szeret, és ezt óriási megtiszteltetésként fogja fel. Nagyon nagy mázlija van ezzel érzése szerint, mert úgy gondolja, bármelyik másik csapatban lenne, nem ez lenne a helyzet. Folyamatosan motiválják társai, egyre jobb játékra serkentik.

Csapattársa, Joakin Noah azt mondta, hogy szerinte különleges volt ez a meccs és Rose visszatérése mindenkinek. Szerinte nagyon jól játszott az irányító, és szerinte ez már látszódott a mérkőzés is előtt is rajta, egyszerűen imádja ezt a játékot. Nagyon jó volt látni a játékmestert a pályán úgy kosarazni, ahogyan tette, egyszerűen jó érzés volt ez Noah-nak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus