Hírmorzsák 2015-04-20 (11:00)

Rivers szerint minden edző Popovich akar lenni. Ibaka is megvédte Scott Brookst. Isaiah Thomas gyorsan rájött, hogy hiba volt a Sunshoz szerződnie. Goran Dragic nagyon várja már, hogy együtt játszhasson Bosh-sal. Spoelstra szerint nagyon jó csapatuk lesz, ha mindenkit meg tudnak tartani és le tudnak nyomni egy edzőtábort együtt. Byron Scottnak tetszik a Lakers jövője, de izzadni fog a lottery alatt. Al Jefferson a tervek szerint 10 kilót lead a nyáron. Cho szerint nagyon jól áll a Hornets a jövő szempontjából. Jason Richardson maradna a Sixersnél. Horford kisujja kiment, de a center még a meccsen visszatért. Ujirit 35.000 dollárra büntette a liga.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Arash Markazinak (ESPN) azt nyilatkozta a San Antonio Spurs elleni első meccs előtt, hogy a ligában minden edző Gregg Popovich akar lenni - ahogy a játékosok közül mindenki Michael Jordan. Érdekes történet, hogy 1999-ben, a lockout miatt megrövidített szezonban a Spurs gyengén kezdett, és többen is szorgalmazták a hírek szerint Popovich leváltását, valamint Rivers helyére ültetését - akkor a Clippers jelenlegi trénere a San Antonio közvetítői stábjában volt.

A Spurs akkori játékosa, Avery Johnson azt mondta, nagyon sok ilyen pletyka volt akkoriban. Mint ismert, a San Antonio aztán megfordította szezonját, és megnyerték első bajnoki címüket az ötből, amit Popovich irányítása alatt nyertek. Rivers erre azt mondta, hogy akkor csak egy dologgal kapcsolatban nyilatkozott - azt akarta tisztázni, hogy neki semmi köze nincs azokhoz a pletykákhoz. Úgy gondolja, egyáltalán nem volt olyan közel a Spurs kispadjához, mint ahogyan azt az emberek gondolják, de lehet, hogy tényleg így volt. Olvasta ő is a híreket, de megpróbált minél jobban kimaradni belőlük, minél távolabb tartani magát az egésztől.

Ha PO első kör, akkor Masai Ujiri-büntetés. A Toronto Raptors GM-je tavaly a "Fuck Brooklyn" miatt kapott pénzbírságot, most pedig 35.000 dollárt kell befizetnie a ligának, amiért azt nyilatkozta, "le se sz*rom, mit mond Paul Pierce". Mint ismert, a Washington Wizards kiscsatára még a párharc előtt azt nyilatkozta, hogy bár nem teljesítettek jól az alapszakaszban a Toronto ellen, szerinte a Raptorsben nincs meg az a valami, ami miatt igazán aggódniuk kellene ellenük. Pierce azt is hozzátette, hogy az egész keleti konferenciában nincs olyan gárda, akikre azt mondaná, hogy annyira jók, hogy nincs esélyük ellenük.

Az Atlanta Hawks centere, Al Horford jobb kisujja kiment a Brooklyn Nets elleni első mérkőzésen. A sérült testrészt helyretették, jegelték, és Horford még a mérkőzésen visszatért, valószínűleg tehát nem kell kihagynia egyetlen összecsapást sem, még ha valószínűleg zavarni is fogja ez a dolog.

Az Oklahoma City Thunder két sztárja, Kevin Durant és Russell Westbrook mellé becsatlakozott Serge Ibaka is, ő is megvédte vezetőedzőjét, Scott Brooksot. Ibaka Jorge Sierrának (Hoopshype) adott interjújában azt kérdezte, miért kéne kirúgni a trénert, mit csinált? A sérülések nem az ő hibái, szerinte semmi rosszat nem tett Brooks, nem ő felelős azért, hogy többen is kidőltek a sorból. A legjobb tudása szerint irányította a gárdát. Vajon más edzővel jobban teljesítettek volna ugyanennyi sérülttel, mit tehetett volna még Brooks? Ibaka szerint az egész csapat támogatja az edzőt, nem okolhatják őt a történtekért.

A Charlotte Hornets GM-je, Rich Cho a csapat médianapján elmondta, beszélgetett Al Jeffersonnal, aki őszintén csalódottnak tűnt az idényben csapatként és egyénileg nyújtott teljesítmény miatt is. Mint ismert, Jefferson maradni akar szerződése utolsó évére is, Cho pedig azt mondta, hogy a center le fog adni 20-25 fontot (9-12 kiló) a nyáron. Lance Stephensonról annyit mondott Cho, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt az igazolása pillanatában gondolták, de nem akar a múltba tekinteni, csak előre. Azt várja a dobóhátvédtől, hogy keményen dolgozzon a nyáron, és hogy a következő idényben sokkal jobb teljesítményt nyújtson.

A korlátozott szabadügynökké váló Bismack Biyombót dicsérte nagyrészt. Elmondása szerint a centernek eléggé hullámvasút volt a szezonja. Voltak olyan szakaszai az évnek, amikor nagyon jól teljesített, mint például a sérülése előtt - 11 meccset kellett kihagynia térdbántalmai miatt -, aztán viszont elég lassan lendült játékba visszatérését követően. A jövőről azt mondta Cho, hogy szerinte jól állnak. Megvannak a draftjogaik, nincsenek viszont rossz szerződéseik rövid és hosszútávon sem. Ezen a nyáron nem lesz túl sok sapka alatti helyük, jövő nyáron viszont igen - más kérdés, hogy akkor az új TV-szerződése bevezetése miatt mindenkinek.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) elmondta, gyorsan rájött, hogy hibát követett el, mikor a nyáron a Phoenix Sunshoz írt alá - ezt egyébként többek között Jason Terry javasolta neki. Thomas elmondta, egyszerűen nem működött, hogy Goran Dragiccsal és Eric Bledsoe-val meg kellett osztani a labdát, visszalépett egyet a korábbiakhoz képest. Mindannyian a kezükben akarták tudni a labdát, és mindannyian tehetséges játékosok is, de emiatt minden meccsen elégedetlen volt valaki. Azt gondolták, működni fog a dolog, de végül nem jött össze.

Ha már szóba került Goran Dragic, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a szabadügynökké váló szlovén hátvéd nagyon szeretne együtt játszani Chris Bosh-sal, szerinte jó párost alkotnának. Dragic Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt mondta, mindig is nagy nyomást szokott helyezni a védelemre, úgyhogy ha nem állítják meg, dobja a ziccert. Ha viszont megállítják, akkor Bosh a pick-and-pop miatt kaphatja a labdát, ezzel üres dobóhelyzete van. Választhatja azt is, hogy nem dobja el egyből, de ekkor az ellenfél magasemberei közül valakinek ki kell rá húzódni, így pedig nagyobb területe lesz a többieknek a palánk alatt - nagyon sok stratégiát használhatnak vele.

Vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, szerinte jó helyzetben lesznek, ha Dragic és Hassan Whiteside köré építkezhetnek - mindkét játékost olyan kosarasnak tartja, akiknek nagy a befolyásuk a mérkőzések alakulására, Dragic pedig szerinte Top10 irányító lehet. Spoelstra úgy fogalmazott, hogy nagyon tetszik nekik az a gárda, ami rendelkezésükre állhat, amennyiben mindenkit meg tudnak tartani, és egy egész edzőtábort le tudnak együtt nyomni. Sokkal másabb lehet a csapat, mint volt ebben az idényben, a játékosok kényelmesebben érezhetik majd magukat a saját szerepükben, és jóval magabiztosabbak is lehetnek, ha ez összejön.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Eric Pincusnak (Los Angeles Times) elmondta, nagyon optimista a csapat jövőjével kapcsolatban a pocsék idei szezon ellenére is. Nagyon tetszett neki az a fejlődés, amit Jordan Clarksonon és Tarik Blacken látott - mindkettő maradni fog valószínűleg az együttesnél, mindkettejüknek nem garantált szerződésük van a következő idényre. Scott szerint nagyon sok lehetőség van még a csapatban, a jelenlegi keret is sokat fejlődhet, plusz lesz egy csomó sapka alatti helyük a júliusi szabadügynökpiacra, és lesz néhány draftjoguk is. Azt is hozzátette viszont, hogy rendesen izzadni fog a lotteryn, hogy megtarthatja-e a Lakers a saját első körösét - ha a negyedik helyről kicsúsznak a Top5-ből, akkor a Philadelphia Sixersé a pick. 

És ha már a Sixers: a csapat 34 éves dobóhátvédje, Jason Richardson Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) elmondta, nagyon is nyitott arra, hogy újabb szerződést írjon alá a csapattal. Richardson ugyanilyen szerepben tudná magát elképzelni, mint idén: a fiatalok mentora volt, és megpróbált a lehető legtöbbet játszani. Két év kihagyás után tért vissza február 20-án, és 19 meccsen 9.1 pontot átlagolt. Brett Brown vezetőedző azt mondta, egyáltalán nem látja annak akadályát, hogy Richardson lehúzzon még pár évet az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus