Hírmorzsák 2015-04-20 (21:30)

Egyik csapattársa szerint 50-50, hogy Aldridge marad-e Portlandben. Lou Williams lett a legjobb hatodik ember. Pat Riley hosszabb interjút adott: beszólt kicsit LeBronnak, többdimenziós játékost akar draftolni, Wade-nek változtatnia kell a felkészülésén, ha Dragic lelép, ő maga fog a cseréről írni, és szerinte jövőre újra bajnokesélyesek lesznek. A Thunder Kevin Ollie szerződtetését fontolgatja a vezetőedzői posztra. Anthony Davis azt szeretné, ha a legnagyobbak között emlegetnék a nevét. Monty Williams szerint túl hangos az Oracle Arena. David Lee és Hinrich ma nem játszik, Tyreke Evans és Jrue Holiday játéka kérdéses.

A mai nap híre az volt, hogy Lou Williams lett a liga legjobb hatodik embere - erről és a részletekről külön is beszámoltunk pár órája.

Jason Quicknek (The Oregonian) egy meg nem nevezett Portland TrailBlazers játékos állítólag azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy LaMarcus Aldridge marad az együttesnél, 50-50-re adja az esélyeket - mint ismert, az erőcsatár nyáron oda igazol, ahova akar. Tavaly nyáron egy hároméves szerződést nem írt alá a sztár, de akkor elmondta, nem akarja, hogy azt gondolják, nem boldog, vagy hogy el fog menni, de pénzügyileg nem éri meg neki hosszabbítani - idén nyáron 5 évre írhat alá, tavaly pedig csak 3 évet hosszabbíthatott volna. Az egyik csapattársa szerint Aldridge inkább boldog akar lenni, ezt többre fogja értékelni, mint a pénzt, úgyhogy a texasi csapatok talán előnyben lehetnek, mivel ott él a családja.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Joseph Goodmannek (Miami Herald) elmondta, nagyon várja már az idei draftot - mint ismert, tavaly Shabazz Napiert választották direkt azért, hogy LeBron Jamest minél inkább maradásra bírják, de hiába. Riley úgy fogalmazott, hogy nincs több mosolygós arc hátsó szándékokkal. Mikor arra kérték, hogy magyarázza meg ezt, akkor azt mondta, bárkire vonatkozhatott mondata. Azt is hozzátette, hogy továbblépett már mindenki a csapatnál erről a James-távozásról. Magáról a játékosbörzéről annyit mondott, hogy tapasztalt, képzett játékost akar draftolni. Úgy érezték, hogy a periméteren elég sok bevethető emberük van, de talán itt kell erősíteniük inkább. Nem akar egydimenziós embert húzni - olyan játékosra van szükségük, aki tud dobni, irányítani és védekezni is.

Riley beszélt több minden másról is. Elmondása szerint ha Goran Dragic nem marad az együtesnél, akkor ő fog a szakírók székében ülni és írni arról a cseréről, amiben két első köröst is feláldozott a szlovénért, ettől függetlenül szerinte jó esélyeik vannak arra, hogy Dragic maradjon náluk. Dwyane Wade-ről annyit mondott, hogy beszélt már a dobóhátvéddel arról, hogy jobban fel kell készítenie a testét a játékra - bármit kell tennie annak érdekében, hogy minden edzésen és meccsen ott legyen, meg kell tennie, mert az nem mehet tovább, hogy minden egyes este kérdéses a játéka. Öt hónapja van felkészülni, de azt is hozzátette, ez nemcsak Wade problémája, liga szerte küzdenek ezzel a játékosok.

A kezdőcsapatot együtt akarja tartani, ami annyit jelent, hogy Luol Denget is szeretnék a csapatban látni jövőre, akár lehívja 10.5 milliós játékosopcióját, akár nem. Csalódott, amiért idén nem jutottak PO-ba - nincs olyan alkalmazottjuk, aki ne gondolná úgy, hogy be kellett volna kerülniük a keleti legjobb 8-ba -, de szerinte jövőre újra a bajnokesélyesek között fogják őket emlegetni.

Lehet, hogy az Oklahoma City Thunder játékosai hiába állnak ki Scott Brooks mellett, Adam Zagoria (Zagsblog) forrásai szerint ugyanis a csapat komolyan fontolóra veszi Kevin Ollie szerződtetését. A Thunder GM-je, Sam Presti az utóbbi időben többször is látogatást tett a UConn-on - a Huskies vezetőedzője jelenleg Ollie, de korábban volt Russell Westbrook és Kevin Durant csapattársa is még játékospályafutása során.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett arról, hogy azt szeretné, ha a legnagyobbak között emlegetnék a nevét. Davis szerint ha valaki a kosárlabdáról és az NBA-ről beszél, akkor legnagyobbak kerülnek mindig szóba, Bill Russell, Michael Jordan, Magic Johnson, és ebbe a körbe akar ő is tartozni. Most leginkább a Golden State Warriorsre koncentrál, hogy mit csinálnak védekezésben a megállításuk érdekében és fordítva. Ettől függetlenül Davis arra is sokat szokott gondolni, hogy mit tett le a parkettre mondjuk Russell, mit tett a ligáért, és hogyan taposta ki az utat a mai játékosoknak.

A New Orleans edzője, Monty Williams egyébként azt nyilatkozta, hogy szerinte túl hangos az Oracle Arena, a Warriors csarnoka. Klay Thompson erre annyit mondott, hogy hallotta már hangosabbnak is, mint az előző mérkőzésen, de valószínűleg a következő meccsen még nagyobb hangzavar várható majd.

A ma esti összecsapásokhoz tartozik, hogy a Golden State-től David Lee, a Chicago Bullstól pedig Kirk Hinrich biztosan nem játszik, a Pelicansnél pedig Tyreke Evans mellett Jrue Holiday játéka is kérdéses, utóbbinak a lába fáj kicsit megint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus