Hírmorzsák 2015-04-21 (10:45)

Mirotic bal combja meghúzódott. Saunders: nem gondolkodik azon, hogy lemond a vezetőedzői posztról, a drafton poszttól függetlenül a legjobbat fogja húzni, kétszer nem draftol a második körben, kemény, jól védekező és jó kinti dobókat akar a nyáron. A Nuggets tapasztalt vezetőedzőt keres, Lawson és Nurkic valószínűleg marad. Skiles bepróbálkozott a Magicnél, de a személyi döntésekbe is bele akar szólni. Drummond nem a szerződésére, csak a következő idényre koncentrál. SVG szerint Dinwiddie-nek be kell dobnia a helyzeteit, hiába irányít jól. Monty Williams dicséretnek szánta, hogy túl hangos az Oracle Arena. Josh Smith édesapja a Rocketset dicsérte.

A Chicago Bulls erőcsatára, Nikola Mirotic megsérült a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni mérkőzés végjátékában. Először az gondolták, hogy térdproblémái vannak a spanyol magasembernek, egy Zaza Pachulia elleni földharc után nehézkesen tudott csak járni, ám kiderült, hogy a bal combjával vannak gondok. Ma lesznek további vizsgálatok, akkor lehet majd többet tudni arról, mennyire súlyos a dolog, mennyit is kell kihagynia Miroticnak, aki egyébként saját lábán hagyta el a csarnokot, de sántított. Kapott a fejére is Pachuliától, az agyrázkódást is vizsgálni fogják nála.

Tegnap megvolt a Minnesota Timberwolves szezonvégi sajtótájékoztatója, amelyen Flip Saunders elmondta, nem nagyon gondolkodik azon, hogy lemondjon vezetőedzői posztjáról - az elnökként is tevékenykedő szakember azt mondta, mindaddig a kispadon is ott lesz, amíg úgy látja, hogy a fiatalok fejlődésének ez a legjobb. Kitűzött maga elé egy célt, hogy két év múlva hol szeretné látni a csapatot, és amíg ennek az ütemtervnek megfelelően haladnak, addig marad tréner is. Úgy indult a szezonnak, hogy tudta, milyen játékoskeret kell ahhoz, hogy bejussanak a PO-ba, de azt mondta, nem elsődleges célja, hogy minél előbb elérje ezt.

Nem beakar kerülni a rájátszásba, hanem olyan gárdát akar összerakni, ami meg is tudja nyerni a bajnoki címet. A drafton az elérhető legjobb játékost fogják húzni, poszttól függetlenül - mint ismert, Top4-ben draftolnak majd a lotterytől függetlenül -, és szinte biztos, hogy nem draftolnak kétszer a második körben - 31. és 36. pickjük lesz -, tehát vagy az egyik/mindkét picket elcserélik, vagy olyan játékosra használják, akit még hagyhatnak mondjuk Európában. A nyár folyamán kemény, jól védekező és jó kinti dobó játékosokat akar szerezni Saunders, valószínűleg ilyen játékosokra megy majd rá a szabadügynökpiacon.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Denver Nuggets inkább tapasztalt vezetőedzőt keres, mint mondjuk egy újoncot. Deveney jelentette azt is, hogy a keretből Ty Lawson valószínűleg marad, és ugyanez igaz Jusuf Nurkicra is, akit a csapat stealnek gondol a tavaly draft 16. helyéről.

Az Orlando Magic edzőkereséséhez tartozik, hogy Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint Scott Skiles megpróbált saját magának kampányolni kicsit az együttesnél, de szeretne beleszólást a személyi döntésekbe. A hírek szerint nem akarja átvenni a GM, Rob Hennigan szerepét, de azt szeretné elérni, ha minden változásra az ő áldása is kellene - ez jelenleg a vezérigazgató, Alex Martins kiváltsága. Az Orlandónál és a Denvernél is jár majd interjún Michael Malone, de egyik csapat listáján sincs túlságosan elöl a tréner, Vinny Del Negróval és Billy Donovannel pedig egyik gárdánál sem számolnak komolyan.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond David Mayóval (MLive) beszélgetett. Az utóbbi időben kétszer is a refelktorfénybe kerülő játékos - twitteren kiírta, hogy Draymond Greent a csapatában akarja tudni, illetve a tulajdonos, Tom Gores kijelentette, hogy maximum szerződést érdemel - azt mondta, hogy nagyon nehéz szezonjuk volt. Elvesztették Brandon Jenningst, a csapat kémiája sem volt a legideálisabb. Egyelőre nem gondol új szerződésére, csak szeretne minél többet dolgozni a nyáron, hogy minél inkább készen álljon a következő idényre.

Csapattársa, Spencer Dinwiddie szintén Mayónak elmondta, hogy elégedett azzal a fejlődéssel, amit a szezon során mutatott - mindössze 34 meccset tudott játszani egy térdsérülés miatt. Stan Van Gundy elnök és vezetőedző szerint Dinwiddie nagyon jól teremti meg a helyzeteket, de jobban kell dobnia - nem lesz soha scorer szerinte az irányító, de ami dobóhelyzetei vannak, azokat be kell tudnia dobni.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams szerint az Oracle Arena túl hangos - szabályozva van decibelre, hogy mennyire lehet magas a zajszint a csarnokban. A második mérkőzés előtt Williams - aki egyébként a liga Versenybizottsáságnak is tagja, tehát beleszólása lenne egy esetleges Warriors elleni szankcióba - elmondta, sokkal inkább dicséret volt ez a részéről, mint bármi más.

Josh Smith édesapja a Houston Rocketset dicsérte Mark Bermannek (FOX 26), amiért olyan befogadóak voltak fiával. Elmondása szerint nem is talál szavakat arra, mennyire jól fogadták a családot és magát a játékost is a franchise-nál, és úgy érzi, most értette meg, miről szól igazán az NBA.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus