Hírmorzsák 2015-04-21 (21:30)

Phil Jackson beszélt a nyári teendőkről, a Knicks prioritásairól és a draftról is: az ő múltja, Anthony és Triangle lesznek a csalogató tényezők a szabadügynökök számára; ha kicsúsznak a Top4-ből, akkor elcserélheti a picket; jól védekező magasembert akar szerezni. Budenholzer az év edzője. Miroticnak minimum pár napot ki kell hagynia. Draymond Green arról beszélt, hogyan kell Anthony Davis ellen védekezni. LeBron soha nem mondta a Heatnek, hogy draftolják Napiert. Ranadive szerint nem cserélik el Cousinst. Lou Williams maradni akar a Raptorsnál. James Johnson tudja, mi a szerepe a Torontónál.

A mai napon is kiosztottak egy díjat: az év edzője az Atlanta Hawks trénere, Mike Budenholzer lett, aki végül megelőzte a ligaelső Golden State Warriors mesterét, Steve Kerrt. A részletekről beszámoltunk már a délután folyamán!

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, a ma hajnalban megsérülő Nikola Miroticnak legalább egy pár napot ki kell hagynia. Egyelőre nem akart visszatérési időpontot mondani a tréner, amíg nem látják, hogyan reagál Mirotic a kezelésekre, de valószínűleg nem fog pályára lépni két szünnap után Milwaukee-ban a harmadik meccsen. Thibodeau egyébként Mirotic bal térdéről beszélt, de egész nap ellentmondó információk jöttek ki, hogy akkor a térdével vagy bal combjával van gond - pár perccel korábban még arról szóltak a hírek, hogy súlyos Mirotic izomhúzódása.

Újabb kritikus off-szezon elé néz a New York Knicks - Phil Jackson elnöknek tavaly Carmelo Anthony újraigazolását kellett megoldani, idén pedig el kell dönteni, hogyan draftol majd előkelő elsőkörösével. Az edzőlegenda abban reménykedik, hogy az idei nyárral új életet lehelhetnek a franchise-ba. Azt mondta, elgondolkodott a draftjog elcserélésén, de inkább szeretné franchise-playerré kinevelni a kihúzott fiatalt, azt is hozzátette viszont, hogy ha ötödik helyre visszacsúsznak - erre 12.3% esélyük van a lotteryn -, akkor el fog gondolkodni azon, hogy mégis csak cserélje a picket. Magasembert akar húzni, ez az első számú tervük, ehhez viszont jó eséllyel az első kettőben kell maradniuk - vagy Willie Cauley-Steint kell draftolniuk. Tetszik neki a Top15 a felhozatalból.

Azt is hozzátette, tudja, hogy bárhogy is alakul a lottery, nem fognak tudni olyan játékost húzni, aki azonnal megváltoztatja a franchise összképét - úgy fogalmazott, hogy nem fog új fiataljuk pályára lépni és azonnal MVP teljesítményt nyújtani, úgyhogy nagy hangsúlyt kell fektetniük a szabadügynökökre is. Nem tartanak attól, hogy ez negatív hatással lenne a csapatra, készen állnak arra, hogy esetleg egy évig még mindig nem fogják tudni magukból kihozni a maximumot, amíg az első körös picken húzott játékosuk folyamatosan fejlődik, lehet, hogy még egy évet az alsóházban kell lehúzniuk. Jackson szerint nem ők akarták, hogy Melo ott legyen az All-Star gálán, ez a játékosnak volt fontos.

Szerinte nagyon könnyedén és pillanatok alatt javulhat egy csapat, 2-3 tehetséges játékos megszerzése gyorsan elindíthat bármelyik együttest felfelé. A fizetési sapka emelkedéséről annyit mondott, hogy megérzése szerint a szabadügynökpiac egy teljesen új korszakába lépnek majd hamarosan. Jackson szerint a múltbeli sikerei, a Triangle és Anthony lesznek a középpontban, amikor megpróbálják majd eladni a csapatot a szabadügynököknek. Tudja, hogy nem fognak a következő idényben bajnoki címet nyerni, de szeretné, ha pozitív mérlegű együttest tudnának összerakni, és ha bekerülnének a PO-ba. Jó védőket és olyan játékosokat akar igazolni, akik jól törnek be - leginkább egy jól védekező magasemberre van szükségük.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Anthony Davist dicsérte a New Orleans Pelicans elleni második mérkőzés után. Szerinte borzasztóan nehéz védeni a liga egyik legjobb játékosát, mert nagyon különleges atléta. A legtöbben a palánknak háttal dolgoznak ellene, de Davis szinte mindig szembefordul a gyűrűvel, és a sebességét is nagyon jól használja - ha lábon előtte is tud maradni, olyan hosszúak a karjai, hogy még mindig fel tudja emelni fölötte a dobást. Ennél többet azonban nem tehet - meg kell nehezíteni az összes dobást Davis számára, mindig közte és a gyűrű között kell maradni.

Ha zsákolhat meg ziccerezhet, akkor megállíthatatlan, de ha előtte tud maradni, akkor sokkal jobb esélyei vannak a megállítására. Egész meccsen csak erre koncentrál, hogy minél nehezebb dobásokba kényszerítse - ha bedobja őket, bedobja, ez van. Green szerint ha ilyen nehéz helyzeteket kell Davisnek vállalnia, akkor egy idő után elfárad, akkor pedig ezek a dobások nem mennek már be olyan könnyen, védőként pedig ez a feladata, hogy ezt elérje. Ez egy 48 perces maraton, nem egy 12 perces verseny. Folyamatosan, egész meccsen hajtania kell és minél többet dolgoznia. Egy idő után Davis el fog fáradni, és akkor majd nem mennek be a dobásai. 

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy LeBron James soha nem mondta konkrétan a Miami Heatnek, hogy draftolják le Shabazz Napiert. Bár a sztár többször is dicsérte az irányító játékát tavaly tavasszal, de Windhorst szerint soha nem volt köztük semmilyen kapcsolat - ellenben több más egyetemi játékosokkal, akikkel James az évente rendezett Nike táborában ismerkedett össze.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive azt nyilatkozta Ailene Voisinnek (Sacramento Bee), hogy nagyon aktív nyárra kell számítani a csapattól, de egyáltalán nem látja maga előtt, hogy elcserélik DeMarcus Cousinst, és úgy tűnt, hogy elég ideges attól, hogy az utóbbi időben egyre többször kerül elő a téma. Ranadive elmondása szerint fogalma sincs, honnan jött ez a pletyka. Vlade Divac egyébként pár nappal korábban nagyon dicsérte a center játékát, és mivel ő és Ranadive hozzák a lényegi döntéseket a Kingsnél, így valószínűleg nem fogják mozdítani a középjátékost.

A Toronto Raptors épp legjobb hatodik embernek választott játékosa, Lou Williams Josh Lewenbergnek (TSN.ca) elmondta újra, hogy szeretne a kanadai együttesnél maradni - szabadon igazolható lesz a hátvéd a nyáron. Szerinte Toronto lenne számára az ideális, mert az a kultúra, az az identitás, amivel a csapat és a város rendelkezik, nagyon fekszik neki, szeretne a része maradni a továbbiakban is. Reményei szerint sikerül megegyezniük, valamit ki fognak találni. Nem látja az okát, miért ne tudnának megegyezni a csapattal, úgyhogy nagyon várja már, hogy sikerüljön is aláírni az együttessel.

Csapattársa, James Johnson azt nyilatkozta Eric Koreennek (National Post), hogy tudja, mi a csapatban a szerepe, és miért igazolta le a nyáron a Raptors. Johnson szerint a különböző matchupok miatt van a keretben, ha valaki megoldhatatlan feladatot jelentene számukra védőoldalon - Szerk.: igaz, Paul Pierce pont ilyen volt az első meccsen. A kiscsatár szerint a hosszú szezon miatt igazolták, hogy ha Kyle Lowry és DeMar DeRozan lesérül, akkor legyen kit bevetni - a szezon során is ekkor kapott több lehetőséget -, és ez rendben is van számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus