Hírmorzsák 2015-04-22 (10:15)

Batum elnézést kért az első meccs előtti motivációs kártyájáért. A Spurs nem aggódik Leonard megtartása miatt, Aldridge lehetséges célpontjuk lesz a nyáron. Danny Green ér évi 10 milliót a San Antonio rendszerén kívül? LeBron nem használ se telefont, se twittert vagy instagramot a PO alatt. Teletovic valószínűleg játszik a következő meccsen. Wade még nem döntött, marad-e jelenlegi szerződésében. Ed Davis a Lakersnél szeretne maradni. Monroe szerint a Pistons előnyből indul nála a többi csapattal szemben. Rossnak jót tett a cserepad. Derek Fisher minden játékosának megköszönte, amit ebben az idényben tettek a csapatért. Phil Jackson szerint Melo számára előnyös volt, hogy náluk megműttetthette magát a gyenge szezon miatt. A Morris-testvérek ellen vádat emeltek.

A Portland TrailBlazers kiscsatárának, Nicolas Batumnak nem jött be a motivációs kártya, amit a csapattársainak adott a Memphis Grizzlies elleni első mérkőzés előtt, amelyen többek között ez állt: "nem veszítünk spanyol játékosok ellen". Mint ismert, a francia válogatott a 2013-as Eb-n a spanyolokat verte az elődöntőben, hogy utána Európa-bajnok legyen, tavaly ősszel pedig a világbajnokság negyeddöntőjében ütötték el a hispánokat a legjobb 4-től - itt végül a gallok bronzérmesek lettek. Nem túl meglepő módon a kártyát egy kis odaszúrásnak gondolták többen is Marc Gasol irányába, de Batum azt mondta, elnézést kér, ha ezzel bárkit megbántott volna, nagyon tiszteli Gasolt, de ezt ő is tudja, beszéltek már többször is erről.

A nyárral kapcsolatos, hogy bár a San Antonio Spurs tavalyi döntő MVP-je, Kawhi Leonard korlátozott szabadügynök lesz, mindkét oldalról elég komoly a szándék, hogy megegyezzenek egy új szerződésről, a csapat pedig nem aggódik a fizetési sapka miatt, illetve hogy hogyan fér majd be alá Leonard. RC Buford, az együttes GM-je azt nyilatkozta Zach Lowe-nak (Grantland), hogy nem aggódik, az előírt szabályoknak megfelelően fognak eljárni, ez van. Reményeik szerint Leonard még nagyon sokáig a Spurs tagja lesz, ezt pedig Buford szerint maga a játékos és családja is tudja.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Lowe forrásai szerint a tavalyi bajnok valószínűleg találkozni fog LaMarcus Aldridge-dzsel a szabadügynökpiac nyitását követően - ez egyébként egybevág Lowe januári cikkével, amelyben több NBA-ben dolgozó vezető is azt mondta, esély van arra, hogy LMA San Antonióba költözzön. Nemrég merült fel, hogy Aldridge mégsem annyira biztos, hogy marad a Portland TrailBlazersnél, a Spurs pedig texasi csapat, közel lehetne a családjához. Amennyiben Tim Duncan és Manu Ginobili visszavonulnak vagy nagyon olcsón írnak alá, lesz pénze a Spursnek a sztárra. A San Antonio első opciója egyébként az előbb említett Marc Gasol lesz a hírek szerint Duncanék visszavonulása esetén, ám Aldridge valószínűleg szorosan ott van a spanyol mögött.

És még mindig a regnáló bajnok: több vezető is azt nyilatkozta Lowe-nak, hogy szerintük Danny Green sokkal hatékonyabb a Spurs rendszerében, mint lenne bárhol máshol, úgyhogy nagyon meggondolnák, hogy egy évi 10 millió dolláros szerződést odatoljanak az orra alá. Michael Scottónak (Sheridan Hoops) egy szintén meg nem nevezett csapat egyik vezetője azt mondta, hogy évi 6 milliót nem sajnálna Greenért - ennyit viszont valószínűleg a ligában majdnem mindenkinek megérne a kosaras.

A PO-hoz tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a USA Today újságírójának elmondta, a rájátszás alatt csak a kosárlabdára akar koncentrálni, ezért nem használ sem telefont, sem twittert, sem instagramot. Nem akarja, hogy bármilyen hülyeség elvonja a figyelmét a játékról, nem akarja, hogy bármi máson járjon az esze, mint a kosárlabdán.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins Tim Bontempsnek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy Mirza Teletovic valószínűleg játszik az Atlanta Hawks elleni második összecsapáson.

Bár pár napja már úgy tűnt, hogy Dwyane Wade biztosan marad szerződése következő évére is, a Miami Heat ikonja Tim Reynoldsnak (Associated Press) elmondta, még nem döntött arról, hogy így tesz-e. Nem csak a ül a babérjain, gondolnia kell arra is, mit fog csinálni a kosárlabda után, illetve hogy mit is akar igazán csinálni. Most jött el a tökéletes időpont, hogy elgondolkodjon ezen, nem véletlenül írt alá ilyen konstrukcióban, és a csapat sem véletlenül ment ebbe bele. Neki van joga dönteni arról, hogy lehívja-e a következő idényt vagy sem, és akkor dönt majd, ha eljött erre a megfelelő idő. Mindenki tudja, hogy mindig arra próbált törekedni a múltban is, hogy azt tegye, ami a lehető legjobb a franchise-nak, de azt is kell néznie, mi a legjobb saját maga számára.

Ami biztos, hogy a Los Angeles Lakers magasembere, Ed Davis kilép szerződésének utolsó évéből. Davis egy Eric Pincusnak (Los Angeles Times) adott telefoninterjúban elmondta, tesztelni fogja a piacot, de reményei szerint marad az aranysárga-liláknál, ha minden más feltétel egyenlő a többi csapattal - tehát valószínűleg ha a Lakers ugyanannyit beajánl neki, mint egy másik együttes, a maradást választja. Davis elmondása szerint azt akarja otthonnak nevezni, ahol most van, nagyon tetszik neki a város, a szakmai stáb, a tulajdonosok és a GM is. Byron Scott vezetőedző mindig egyenes volt vele már az első naptól kezdve. Ha mond valamit, azt úgy is gondolja, és ez a helyzet a GM-mel, Mitch Kupchakkel is. Nem azt mondják, amit a játékosok hallani akarnak, hanem az igazságot.

A Detroit Pistons magasembere, Greg Monroe a Detroit Pistons számára a legbiztatóbb nyilatkozatot tegnap adta Terry Fosternek (Detroit News). A magasember elmondása szerint nagyon sok minden köti a Pistonshoz, hiszen itt töltötte felnőtt élete teljes egészét. A Detroit draftolta, úgyhogy természetesen ugyanúgy meghallgatja őket is, mint más csapatokat, sőt, azt is hozzátette, hogy a Pistons előnyből indul. Monroe-t egyébként nemrég már szinte biztosra mondták a New York Knickshez, de a deadline-nál érdeklődött iránta a Lakers is - valószínűleg most nyáron is rámozdulnak -, és korábbi információk szerint az Atlanta Hawks is megpróbálja majd leigazolni.

A Toronto Raptors kiscsatáráról, Terrence Rossról Mike Ganter (Toronto Sun) írt cikket - Rossnak jót tett, hogy lekerült a cserepadra, így az idény második felében jobb teljesítményt nyújtott védekezésben. Dwane Casey vezetőedző szerint a cserepad néha nagyon jó motiváló. A tréner szerint túl sokszor azért nem érdemes ehhez az eszközhöz nyúlni, de Rossnak így esélye volt arra, hogy figyeljen, mit is kell pontosan tennie, ő pedig jól reagált erre, meg is tette a változásokat.

A New York Knicks vezetőedzője, Derek Fisher Marc Bermannek (New York Post) elmondta, nagyon hálás játékosainak azért, hogy mindent megtettek a pályán a sikerért, hiába volt pocsék szezonjuk. Mindenkinek köszönetet mondott akár a keret tagja lesz a következő szezonban, akár nem. Ez a csapat volt az első számára, bármi is történjen a továbbiakban. Bármilyen sikert ér el a csapat vagy ő maga, az ezzel a társasággal kezdődött. Szerinte jó néhány játékosa akár új szerződést is kaphat, de jelenleg túlságosan tiszteli őket ahhoz, hogy elkezdjen abba belemenni, ki maradhat és ki nem, mert mindannyian nagyon sokat adtak a Knicksnek.

Az elnök, Phil Jackson szintén Bermannek mondta el, hogy a csapat gyenge szezonja legalább lehetőséget adott arra Carmelo Anthonynak, hogy megműttesse magát, és teljesen egészségesen térjen vissza a következő idényre. Jackson szerint ha más csapathoz ír alá tavaly nyáron Melo, akkor ezt nem engedhette volna meg magának, ami saját maga szempontjából sem lett volna jó, és csapata PO-esélyeit is nagyban csökkentette volna, hiszen nem tudott a hozzá megfelelő szinten játszani. Az ő helyzetükben teljesen elfogadható volt a műtét, tovább is léptek ezen, mert a következő idény nagyon fontos lesz Anthony szempontjából - visszatérhet, és olyan magas szinten lesz képes játszani, ahogyan csak tud, nem fogja hátráltatni semmi.

Megint előkerült a Phoenix Suns testvérpárja, Marcus Morris és Markieff Morris, miután a rendőrség közleményben tudatta, hogy januárban ők ketten és három másik férfi megvertek egy férfit, aki nem megfelelő hangnemben írt üzeneteket az édesanyjuknak - ez egyébként hónapok óta tudott már. Egyelőre a rendőrség nem tartóztatott le senkit, de vádat emeltek Morrisék ellen. A Phoenix is közleményt adott ki, amelyben elmondták, nincs plusz információjuk ahhoz képest, amit a rendőrség a közleményben írt, így nem akarnak kommentálni semmit, de figyelni fogják az eseményeket, és sajnálják, hogy ilyen ügybe keveredtek a testvérek. A két játékos annyit írt közleményében, hogy ügyvédeik tanácsára nem beszélnek az ügyről, de elnézést kérnek a Sunstól és a szurkolóktól azért a kellemetlenségét, amit ez az egész okoz nekik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus