Hírmorzsák 2015-04-22 (21:15)

Brooksot menesztette a Thunder, Donovan, Ollie és Thibodeau a Top3 jelölt utódjának. Brooks az első számú opció a Nuggetsnél és a Magicnél is. Kanter térdét megműtötték, 4-6 hétre kiesett. Elkelt a Hawks 730 (850) millió dollárért. Rondo nem marad a Mavsnél, ha Carlisle marad az edző - ebben az esetben szinte biztos, hogy a Lakershez ír alá. Parsons valószínűleg a teljes első kört kihagyja. Josh Smith Toni Kukoc nyomdokaiba lépett, maradna Houstonban és a csapat is tartaná. Pau Gasol nyerte a Magic Johnson díjat. Hinrich játéka kérdéses a harmadik meccsre, Mirotic biztosan nem lesz a Bucks elleni következő találkozón.

Az Oklahoma City Thunder menesztette vezetőedzőjét, Scott Brookst. Sam Presti GM hivatalos közleményében természetesen nagyon dicsérte a trénert, nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, és nem is amiatt lépték ezt meg, mert nem jutottak PO-ba, hanem mert úgy érzik, egy váltással van a legnagyobb esélyük a következő idényben bajnoki címet nyerni - mint ismert, ez kulcskérdés most a csapatnál, hiszen Kevin Durant jövő nyáron oda igazol, ahova akar.

A hírek szerint Billy Donovan és Kevin Ollie az első két célpontjuk, de utóbbi épp ma délután jelentette ki, hogy nem megy sehova a Connecticut egyetemről - ettől függetlenül Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint nagyon is érdeklődik az állás iránt, és ő Presti elsőszámú kiszemeltje. Bill Simmons (Grantland) forrásai szerint ha őket nem sikerül megszerezni, akkor megvárják, mi lesz a helyzet a Chicago Bullsnál Tom Thibodeau-val. Wojnarowski úgy tudja, Brooks nem lesz sokáig munka nélkül, ugyanis ő az első számú jelölt a Denver Nuggetsnél és az Orlando Magicnél is - mindkét gárdánál ideiglenesen kinevezett vezetőedző van jelenleg.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy megműtötték Enes Kanter bal térdét, artroszkópos beavatkozáson kellett átesnie a török magasembernek. 4-6 hetet kell kihagynia, úgyhogy még a nyáron elkezdheti a felkészülést a következő idényre. A kosaras egyébként 18.7 pontot és 11.0 pattanót átlagolt, mióta a Thunderhez került a deadline előtt.

A nap másik híre, hogy az Atlanta Hawks elkelt, a Tony Ressler vezette, Grant Hill fémjelezte csoport vette meg a hírek szerint a keleti elsőt. Scott Soshnick (Bloomberg) jelentette, hogy 730 millió dollárt fizettek a csapatért, de egyes hírek szerint 850 milliót kell fizetnie a befektetői csoportnak, mivel még 112 millió dollárral be kell szállnia a Phillips Arena építkezési költségeibe. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) jelentette, hogy Steve Koonin vezérigazgatót és Mike Budenholzert is megtartja az új tulajdonosi kör.

A már említett Wojnarowski jelentette azt is, hogy Rajon Rondo azt tervezte, hogy a Los Angeles Lakershez ír alá a nyáron, mikor kiderült számára, hogy nincs jövője a Boston Celticsnél. A Dallas Maverickshez cserélése után nyitott volt arra, hogy hosszabbítson a texasi együttessel, és ez továbbra sem változott, de Wojnarowski információi szerint biztos nem ír alá a Mavshez, ha Rick Carlisle marad a vezetőedző - nagyon nincsenek jóban. Az ACL szakadása és a Dallasba cserélése óta mutatott formája miatt szinte kizárt, hogy maximum szerződést ajánl neki a csapat, és ha nem marad náluk, akkor szinte biztosan a Lakershez fog menni.

Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy értesülései szerint Chandler Parsons ki fogja hagyni a Mavs teljes első körös párharcát a Houston Rockets ellen, majdnem teljesen kizárt, hogy térdsérüléséből ilyen gyorsan felépüljön. A kiscsatár jobb térde nem reagált jól a kezelésekre, miután április 2-án megsérült. Az első meccsen ugyan játszott, ám a továbbiakban valószínűbb, hogy nem látjuk már őt a Rockets ellen.

Ha már ennél a szériánál tartunk, akkor itt lehet megemlíteni Josh Smith brutális második félidejét a második mérkőzésen - az erőcsatár 13 ponttal, 6 pattanóval és 9 gólpasszal zárt 20 perc alatt. Ezzel a teljesítménnyel Toni Kukoc mellett az egyetlen csatár egyébként, aki 9 gólpasszal zárt egy PO meccsen a kispadról. A meccs után csak ennyit mondott Smith: "ezért jöttem ide". A már többször is említett Wojnarowski információi szerint a kosaras nem akarja elhagyni a klubot nyáron, mikor szabadügynökké válik, Daryl Morey GM pedig nem szeretné elengedni - az más kérdés, hogy az anyagiakban meg tudnak-e egyezni.

Egy díjat kiosztottak ma is: a Chicago Bulls spanyol magasembere, Pau Gasol nyerte a Magic Johnson díjat, amelyet annak a játékosnak osztanak ki, aki a legjobban kombinálja a kiemelkedő pályán mutatott teljesítményt a médiával és a közösséggel való kapcsolattartással. Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Kirk Hinrich teljes edzésmunkát végzett, de játéka kérdéses a harmadik meccsre, míg Nikola Mirotic biztosan nem léphet pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus