Hírmorzsák 2015-04-23 (11:00)

Rondo a háta miatt határozatlan ideig nem játszik, Carlisle szerint már nem látjuk az irányítót Mavs-mezben, és az egész csapatnak egy irányba kell húznia. Parsons térdét meg kell műteni, ő az egész idényt kihagyja. Durant búcsúzott Brookstól, de támogatja a csapat döntését. McHale Capelát dicsérte. Terryt floppolás miatt megbüntették. Brooks nem opció Minnesotában. Ha Westbrook és Durant hívja, Ollie otthagyja a UConnt a Thunder kedvéért. Goran Dragic szerint a csapat lesz a legfontosabb nyári döntésénél, de a Heat előnyből indul a lehetséges ötödik év miatt. Jordan Hill tudja, sorsa nem eldöntött a Lakersnél. Cole lett Anthony Davis és a Pelicans mentora. Hivatalos a Hawks tulajdonosváltása. Cody Zeller vállát megműtötték, három hónapig nem edzhet. Estek az országos TV-k nézettségi adatai.

A Dallas Mavericksnél tegnap pörögtek az események. Mint arról már este beszámoltunk, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint amennyiben Rick Carlisle marad a vezetőedző, Rajon Rondo nem hosszabbít az együttesnél. Nem sokkal később az együttes bejelentette, hogy az irányító hátsérülés miatt határozatlan időre kiesett a játékból. Rondo mindössze 10 percet játszott a Houston Rockets elleni második meccsen - Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint egy hete sérült meg először a háta, most pedig egy elzárásnál újra rásérült.

Ami érdekesebb, hogy megkérdezték Carlisle-t, szerinte visel-e még Rondo Mavs-mezt valaha, amire azt mondta a tréner, hogy szerinte nem. A köztük lévő viszonyról azt mondta, hogy rendben van, profi kapcsolatuk volt, úgyhogy szerinte tudnának még együtt dolgozni. Arról is érdeklődtek Carlisle-nál, hogy a hátsérülésnek volt-e köszönhető, hogy Rondo csak 34 másodpercet játszott a Rockets elleni második meccs második félidejében, erre viszont annyit mondott az edző, hogy ezt játékosától kell megkérdezni. Ő annyit tud, hogy most mindenkitől a lehető legtöbb kellene, és ez nem csak arról szól, hogy egy valaki játszott-e vagy nem játszott, hanem arról, hogy mindenkinek egy irányba kellene húznia a csapaton belül.

Ami Rondo kiesésénél nagyobb gond - a játékmester eddig kis túlzással többet ártott, mint használt -, hogy tegnap este az is kiderült, Chandler Parsons nemhogy ebben a sorozatban nem játszik már többet, de akármeddig tart a szezon a Mavsnek, egészen biztosan kihagyja a teljes idényt térdsérülése miatt. Már keresik a legjobb opciókat a műtétre, úgyhogy a kiscsatárral csak a 2015/16-os alapszakasz elején találkozhatunk legközelebb.

A Dallas első körös ellenfelénél, a Houston Rocketsnél ellenben minden rendben van, a vezetőedző, Kevin McHale legutóbb Clint Capelát dicsérte Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) - a center azok után tudott eddig jól játszani a PO-ban, hogy az alapszakaszban csak nagyon ritkán használták. A tréner szerint Capela nagyon jó gyerek, mindig a lehető legkeményebben játszik, semmi nem zavarja ebben. Akár nagyon jó dolgot csinált az előző játéknál, akár nagyon rosszat, azt követően mindig keményen odateszi magát, és ez a kulcs. Nem foglalkozik azzal, hogy kihagyott egy dobást vagy hogy éppen rosszul védekezett, csak a következő játékra koncentrál.

Az is a Houstonhoz tartozik, hogy irányítójukat, Jason Terryt 5000 dollárra büntette a liga floppolás miatt.

Az Oklahoma City Thunder edzőváltásához tartozik, hogy Jerry Zgoda (Star Tribune) és Jon Krawczynski (Associated Press) forrásai szerint Scott Brooks nincs a Minnesota Timberwolves radarján, valószínűleg nem ő váltja Flip Saunderst a kispadon. Az elnökként is tevékenykedő tréner ugyan addig marad vezetőedző, ameddig akar, de Glen Taylor tulajdonos már utalt arra, hogy a csapatnak az lenne a legjobb, ha Saunders csak a vezetőségben dolgozna, míg a kispadra egy top edző ülne.

A Thunderrel kapcsolatos, hogy Kevin Ollie-t már több mint egy éve meg akarja szerezni a csapat. Bár Ollie lojális a UConnhoz és szereti is a munkáját, ha Russell Westbrook és Kevin Durant szeretné, hogy ő legyen az OKC trénere, nem fog tudni nemet mondani Adam Zagoria (SNY.tv) értesülései szerint. Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Brookst egyébként úgy menesztette az együttes, hogy erről egyik szupersztárjukkal sem egyeztettek. Durant instagramon azt írta, hogy 100%-ban támogatja a döntést, ettől függetlenül nagyon nehéz volt számára ez a nap, mert Brooks hét évig volt az edzője és a barátja. Játékosként és emberként is nagyon sokat fejlődött általa, ezért pedig mindig hálás lesz neki, és a legjobbakat kívánja neki a továbiakra, biztos benne, hogy bármerre is vezet az útja, sikeres lesz Brooks.

A Miami Heat szlovén irányítója, Goran Dragic azt nyilatkozta Ira Windermannek (Sun Sentinel), hogy jelenlegi csapata előnyt élvez majd a szabadügynökpiacon. Dragic szerint a Heat által ajánlható ötödik év nagy előny a többiekkel szemben, hiszen minden játékos, így ő is olyan hosszú időre akar aláírni, amilyen hosszúra csak tud. A játékos azt is hozzátette, hogy a plusz 30 millión nehéz lesz átlépnie, de nem csak a pénz játszik majd szerepet döntésében. Minden ajánlaton végig fognak menni, de a legfontosabb a csapat lesz számára, kik lesznek körülötte, milyen stílusban játszik az adott gárda. Mindenekelőtt boldog akar lenni abban a rendszerben, amiben játszik, ez a legfontosabb számára, nem a pénz.

A Los Angeles Lakers magasembere, Jordan Hill Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, hogy az év végi beszélgetéseknél Byron Scott vezetőedző megmondta neki, nem volt elégedett azzal, hogy nem mindig ugyanolyan energiákkal játszott, ezen pedig dolgoznia kell. Egyelőre nem tudni, mi lesz Hill sorsa, lehívják-e 9 millió dolláros csapatopcióját, de a kosaras meg is érti, hogy előbb a draft és a szabadügynökök sorsának kell eldőlnie. Hill szerint nagy nyár elé néznek az aranysárga-lilák, egyelőre még a Lakers sem tudja, mi fog történni. Neki annyi a feladata, hogy pozitív maradjon, aztán majd ahogy esik, úgy puffan.

Tom Haberstroh (ESPN) jelentette, hogy mióta a New Orleans Pelicanshez cserélték év közben, azóta a mindössze 26 éves Norris Cole lett Anthony Davis mentora. Cole nem töltött még sok idényt a ligában - ez a negyedik éve -, de a Miami Heattel két bajnoki címet is nyert, tavaly a döntőbe jutott az együttessel, tapasztalata pedig az egész Pelicansnek nagyon hasznos. Az irányító annyit mondott erre, hogy szerinte minden a felkészülésen múlik, ezt az üzenetet akarja átadni a többieknek. Amíg rendesen felkészülnek minden egyes meccsre - úgy érzi, meg is teszik ezt -, addig jó esélyt adnak maguknak a győzelem megszerzésére.

Az Atlanta Hawks a hajnal folyamán hivatalos közleményben jelentette be, hogy megvették a csapatot, Tony Resslerék aláírtak az eddigi többségi tulajdonossal, Bruce Levensonnal. Ressler annyit mondott, hogy a ligával abban egyezett meg, egyelőre nem tér ki részletekre, de nagyon nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy ők lehetnek ezt követően a Hawks vezetői - a végső igenre a következő Board of Governors ülésig várni kell, akkor szavaz a többi tulaj a váltásról. A mostani sikereket is nagyra értékelik, és sok sikert kívánnak a csapatnak az idei rájátszásra. A közlemény szerint a befektetői csoport tagja az egykori NBA sztár, Grant Hill, a rapperből vállalkozóvá váló Jesse Itzler, felesége, a ruhaiparban jelenlévő Sara Blakely, illetve Rick Schnall.

A Charlotte Hornets erőcsatára, Cody Zeller kés alá feküdt tegnap - a jobb vállát kellett megműteni. A 22 éves, idén 7.6 pontot és 5.8 pattanót átlagoló magasember nagyjából három hónap múlva kezdhet el megint edzeni.

A végére pedig egy kis statisztika: visszaestek az országos TV-k nézettségi adatai, a TNT és az ESPN is 2007/08 óta a leggyengébb számait hozta. A TNT-n átlagban 1.67 millió néző nézte a meccseket, ami 12%-os visszaesés az előző idényhez képest, míg az ESPN-n 1.51 millió volt az átlag nézőszám, ami 10%-os visszaesés tavalyhoz képest. A dolog nem meglepő, hiszen a nagy piacon lévő csapatok közül a New York Knicks és a Los Angeles Lakers is egészen pocsék szezont zárt. A helyi TV-k nézettségi adatai viszont nőttek, az előző szezonhoz képest 4%-kal többen nézték ott a mérkőzéseket. Messze a legtöbb facebook- és twitter-felhasználója van a ligának a négy major sport közül, 39.9 millió, ami 9 millióval több, mint az előző idény végén, és 17.2 millióval veri a második helyezett NFL-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus