Hírmorzsák 2015-04-25 (10:30)

Thibodeau biztosan távozik a nyáron a Bullstól? LeBron megvédte JR Smith-t. Buford Kawhi Leonard draftolásáról beszélt. Nem biztos, hogy Parsons játékra kész lesz a következő edzőtáborra. Presti szerint Brooksnak sok pozitív hatása is volt a Thunderre. Kidd szerint MCW sokban hasonlít fiatalkori önmagára. Saunders szerint csapaton belül kell megoldaniuk, hogy külső dobásokban jobbak legyenek. Curryt faultolták az egyenlítő hármasa előtt, előtte viszont lépéshibával együtt dobott egy triplát. Silver támogatja, hogy a Hack-a-Shaqkel kezdjenek valamit. McDermott szerint apja biztos nem hívta fel a Bullst kevés játékideje miatt.

Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a Chicago Bulls vezetősége hiába próbálja bagatellizálni a köztük és Tom Thibodeau vezetőedző közötti feszültséget, a trénerhez közelálló források szerint szinte biztosan menesztik Thibodeau-t ezen a nyáron. A hírek szerint az az egyik gondja Gar Formanéknek, hogy nehány játékost túljátszat a mester, de Thibodeau kifejezte anno nem tetszését akkor is, mikor a segédedzővel, Ron Adamsszel nem hosszabbított a csapat, és más témákban sem értett egyet a menedzsmenttel. Tim Bontemps (New York Post) is úgy tudja, hogy liga szerte kevesen gondolják úgy, hogy Thibodeau marad a Bullsnál a nyár után is, és legvalószínűbb utódja Fred Hoiberg lesz.

A Bullsnál volt más érdekesség is, ugyanis egy hónapja volt egy olyan pletyka, hogy Doug McDermott édesapja, a Creighton egyetem vezetőedzője, Craig McDermott felhívta a chicagói vezetőséget, hogy fia kevés játékideje miatt panaszkodjon. A játékos Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) elmondta, hallott a dologról. Amikor először mondta neki ezt valaki az öltözőben, azonnal felhívta az apját, és nevetve mondta el neki, hogy ilyen hírek terjengnek a Bullsnál, aztán az apja is elkezdett ezen nevetni.

Doug szerint apja sosem tenne ilyet, hiszen ő is edző, neki is folyamatosan van kapcsolata a szülőkkel, állandóan hivogatják a játékidő és más dolgok miatt. Azért sem tenne ilyet a kiscsatár szerint édesapja, mert nagyon tiszteli a Bullsnál dolgozó edzőket, Gar Forman GM-et, John Paxsont, és mindenkit, aki a vezetőségben dolgozik. McDermott-tal kapcsolatban nem véletlenül merülhetett fel ilyen pletyka, hiszen sokszor volt sérült, és nem tudta magát beverekedni Thibodeau rotációjába, alig játszik.

Az év védőjének a napokban megválasztott Kawhi Leonardról GM-je, RC Buford nyilatkozott Mike Monroe-nak (San Antonio Express-News). Buford elmondása szerint tudták, hogy egy nagyon nyers játékost választanak, de a Leonardban lévő potenciál már a kezdetektől fogva világos volt nekik. Arra nem emlékszik, hogy mit gondoltak akkor, mi lehet a legjobb lehetőség, amit kihoznak a kosarasból, de azt tudták, hogy egy védekező felfogású kiscsatárra van szükségük, mert egy ilyen típusú játékos illett jól a többiek mellé. Arra is figyeltek azért, hogy fejleszthető legyen az adott játékos, így választották végül Leonardot.

Egy másik texasi együttes, a Dallas Mavericks sérült kiscsatára, Chandler Parsons Earl K. Sneednek (Mavs.com) jelezte, egyáltalán nem biztos, hogy a következő idény előtti edzőtáborra 100%-os állapotba tud kerülni. Mint ismert, Parsons térdsérülése miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára, és meg fogják műteni, de visszatérési időpontot csak akkor lehet mondani, amikor megtörtént a beavatkozás.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédjéről, JR Smith-ről nyilatkozott csapattársa, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles). James szerint Smith-t félreértik sokan - múlt héten volt is egy cikk arról, mit gondoltak róla, mielőtt a Cavshez került. LeBron szerint azt mindenkinek el kellene olvasnia, mert nagyszerű írás, és annak a végén elmondja csapattársa, hogy nem számít, hol játszik, New Yorkban, Clevelandben, Denverben vagy Timbuktuban, csak a győzelem érdekli. James szerint egyáltalán nem igazságságos, hogy Smith-t egész karrierje alatt azért kritizálták, mert egyesek szerint nem csapatjátékos, rossz dobásokat vállal, és mindig másokat követ. Minden egyes nap a belét is kidolgozza, hogy jobb játékossá váljon és csapatot a győzelemhez segítse. Nagyon jól védekezik, nagyon jó csapattárs és jó ember Smith LeBron szerint. Az említett cikket ezen a linken elolvashatjátok!

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Jenni Carlsonnak (The Oklahoman) azt mondta, a menesztett vezetőedzőnek, Scott Brooksnak több pozitív hatása is volt az együttesre, például Russell Westbrook, Serge Ibaka vagy Steven Adams fejlesztése.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, nagyon sok mindenben fiatal önmagát látja Michael Carter-Williamsben, és a tréner szerint nagyon jót fog tenni a hátvédnek, hogy a Philadelphia Sixersnél tapasztalható vesztes kultúrából átkerült hozzájuk. Kidd szerint egy egészséges nyár is MCW előnyére lehet, javíthat kinti dobásán, ami jelenleg talán a legnagyobb gyengeség az irányító játékában.

A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Jerry Zgodának (Star Tribune) elmondta, az off-szezonban a külső dobásokban akarja megerősíteni a csapatot. Azt is hozzátette a szakember, hogy a külső játék javulását házon belül kell megoldaniuk, mert az egyetemi játék ma már sokkal inkább az atletikusságra épít, sokkal kevesebb a jó dobó, és azok többsége nem rendelkezik az NBA-hez szükséges atletikussággal.

Tegnap hajnalban Steph Curry faulttal együtt egyenlített ki a New Orleans Pelicans elleni harmadik meccs rendes játékidejének végén. Marcus Thompson (San Jose Mercury News) információi szerint befújták volna a személyi hibát, ha Curry kihagyja a triplát - ekkor mindhárom büntetőt be kellett volna dobnia az egálért és a hosszabbításért. A liga álláspontja szerint Anthony Davisen valóban be kellett volna fújni a faultot, viszont előtte a játékvezetők elnéztek egy lépéshibát Curry korábbi kísérleténél, amivel 107-105-re alakította az állást.

Ha már ítéletek: Adam Silver Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, ő nagyon is támogatta, hogy legyen valami változás a Hack-a-Shaq taktika kiszorítására, ám beszélt a GM-ekkel, a versenybizottság tagjaival és hallotta, mi a véleménye a korábbi nagy játékosoknak, akik szerint egyszerűen be kellene dobni a büntetőket. Ez megváltoztatta a véleményét némileg, de szerinte a nézőknek nem túl szórakoztató, ha a Hack-a-Shaqet kell nézniük, úgyhogy májusban lesz még GM-találkozó, aztán júliusban Board of Governors ülés a tulajdonosokkal, ahol tovább beszélgetnek a témáról. Mindig emlékeztetnie kell magát, hogy ez az egész a játékról szól, mi a legjobb a kosárlabdának. Szabályokat nagyon ritkán és nehezen változtatnak, úgyhogy nem elég többségi döntés a tulajok részéről, mindenkinek támogatnia kell a váltást. Nagyon óvatosan közelítik meg a kérdést, de foglalkoznak vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus