Hírmorzsák 2015-04-27 (21:45)

Crowder ACL-húzódást szenvedett. Olynyk tagadja, hogy szándékosan akart volna sérült okozni Love-nak, de lehet, hogy a Boston ezzel kiesett az erőcsatárért vívott nyári küzdelemből. LeBron és Irving szerint nem volt köze a kosárlabdához Olynyk karbefogásának. Gerald Wallace-tól egy első körös árán is szabadulna a Celtics. Casey szerint marad ő a Raptors vezetőedzője, Lowry kissé kerülte a konkrét választ ezzel kapcsolatban. Vasquez szerint a Torontónak kell egy saját Paul Pierce. Lionel Hollins megvédte Deron Williamst. Lillard szerint Aldridge marad a Portlandnél.

A tegnap esti, eléggé paprikás hangulatú Boston Celtics - Cleveland Cavaliers mérkőzés utóéletéhez tartozik, hogy a Celtics kiscsatára, Jae Crowder bal ACL térdszalagja meghúzódott, mikor JR Smith kiütötte, ő pedig összeesett. Úgy tűnt, hogy nagyobb is lehet a probléma, hiszen Crowdert le kellett segíteni a pályáról, de van remény, hogy viszonylag olcsón megúszta az esetet.

A Cavaliersnél Kevin Love-ról egyelőre még mindig nem lehet tudni, mennyire súlyos a vállsérülése, Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint kérnek egy második szakvéleményt is, mielőtt kijelölnék, mennyi lesz felépülési ideje. Kelly Olynyk a Boston Heraldnak elmondta, nevetséges, hogy sérülést akart volna okozni, soha nem tenne ilyet senkivel, nem csak Love-val. Ő is befogta ellenfele karját, ahogy Love is az övét, harcoltak a szabad labdáért, ez történik szerinte minden ilyen esetnél. Gyors felépülést kívánt a Cleveland erőcsatárának, és reményei szerint még ebben a PO-ban segítheti majd Love csapatát.

Ez az Olynyk-es eset Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint egyébként hatással lehet Love nyári döntésére is. Wojnarowski jelentette korábban, hogy az erőcsatárnál egyre előkelőbb helyen volt a Boston, de ennek keresztbe tehet ez a sérülés, amennyiben Love-ot nem tudják meggyőzni, hogy Olynyk nem szándékosan tette, amit tett. Kyrie Irving és LeBron James szerint nem volt köze a kosárlabdához annak a mozdulatnak - utóbbi azt mondta, nagyon sok ilyen pattanóért, szabadlabdáért folytatott harcot látott már, ez azonban kicsit más volt, nagyon nem örültek annak, ami történt.

Még mindig a Bostonhoz tartozik, hogy Steve Kyler (Basketball Insiders) értesülései szerint a Celtics annyira szeretné elcserélni Gerald Wallace-t, hogy egy első köröst hajlandóak mellétenni. A kiscsatár szerződése 10.1 milliós lejáróvá válik a nyáron, de úgy tűnik, Danny Ainge-ék készek lépni az ügyben, mielőtt kifutna a kiscsatár kontraktusa.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a Toronto Raptors vezetőedzőjének, Dwane Casey-nek a sorsa, aki az elmúlt nyáron hosszabbított három évre a kanadai együttessel. A trénert arról kérdezték, marad-e az együttes trénere, ő pedig azt válaszolta erre a riportereknek, nem tud arról, hogy másképp lenne ez. A játékosok is megvédték mesterüket, bár Kyle Lowry egy kicsit kitérő választ adott. Ő annyit mondott, hogy emberként nagyon sokra tartja Casey-t, de nem az ő kezében van a döntés.

Csapattársa, Greivis Vasquez a szezont lezáró interjúk alatt annyit mondott, hogy a Raptorsnak szüksége van egy Paul Pierce-re, aki a trash talkot elintézi náluk, mert ilyen játékossal jelenleg nem rendelkeznek. Kell egy olyan ember, aki ilyen szinten képes odaszúrni szóban is az ellenfeleknek, aki egy kicsit seggfej, viszont aki ezt utána a pályán a teljesítményével is megtámogatja. Vasquez szerint erre van a leginkább szükségük.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins azt nyilatkozta Stefan Bondynak (New York Daily News) Deron Williamsről, hogy nem az a játékos, aki négy éve volt, amikor a liga legjobb irányítói között tartották számon, de nincs is ezzel probléma, nincs olyan kosaras, aki olyan, mint volt négy évvel ezelőtt. Szerinte nagyon jól játszik jelenleg is Williams, attól függetlenül is, hogy a második meccsen csak két pontja volt. Hollins szerint nemcsak a pontszerzésről szól a dolog, mert ha így lenne, több csapat is jobban állna náluk. Csak a győzelem számít, és hogy az ehhez szükséges dolgokat tegye meg valaki. Deront és a többi játékosát is a végsőkig meg fogja védeni.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, biztos benne, hogy LaMarcus Aldridge marad a csapatnál hosszútávon is, nincs semmilyen oka azt hinni, hogy ez nem így fog történni. LMA egyelőre kikerült minden erre vonatkozó kérdést, elmondása szerint csak a győzelmek megszerzésére koncentrál jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus