Hírmorzsák 2015-04-28 (10:30)

Love a PO második körét biztosan kihagyja. JR Smith 2, Olynyk 1 meccses eltiltást, Perkins pénzbüntetést kapott. Love vállsérülése hatással lehet a Lakers nyári terveire. Lehet, hogy Parsonsnak komolyabb műtéten kell átesnie, és a következő idény elejét is kihagyja. Conley arcát megműtötték, két nap múlva lehet tudni, mennyit kell kihagynia. Úgy tűnik, hogy Casey marad a Raptors vezetőedzője, a tréner szerint DeRozannek jobb vezetőnek kell lennie a jövőben. Megvan a 10 díj, amiben a játékosok szavaznak majd. Új zokni-design és főszponzor lesz a következő idénytől.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love tegnap átesett a röntgen- és az MRI vizsgálatokon is, és egyelőre annyi biztos vele kapcsolatban, hogy legalább három hetet ki kell hagynia, tehát a rájátszás második körét teljes egészsében kihagyja. Természetesen kezeléseket kap a sérült bal vállára, de további gyógymódok felhasználása is lehetséges esetében. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy láthatjuk-e még ebben a szezonban, a következő pár napban tudunk majd erről bővebbet.

Kevin Ding (Bleacher Report) jelentette, hogy Love vállsérülése hatással lehet a Los Angeles Lakers nyári terveire és a saját off-szezonjára is - az erőcsatár az aranysárga-lilák első számú szabadügynök-célpontjai közé tartozik, de még mindig nem tudni, lehívja-e következő idényre szóló játékosopcióját vagy sem, erre lehet hatással a mostani sérülés.

Kiosztották a büntetéseket, eltiltásokat is a meccsel kapcsolatban. A Boston Celtics magasembere, Kelly Olynyk 1 meccses eltiltást kapott, amiért megrángatta Love vállát - emiatt sérült le a Cavs játékosa. JR Smith-t 2 mérkőzésre meszelték el, amiért kiütötte Jae Crowdert - ez Love kiesésével lett igazán komoly gond a Cleveland számára, hiszen a második kör első két hazai meccsét kénytelen lesz kihagyni a dobóhátvéd. Kendrick Perkins 15.000 dolláros bírságot kapott, amiért korábban szintén Crowdert pécézte ki magának, az ellene elkövetett szabálytalanságát pedig Flagrant 2-re minősítették fel.

Bár van még remény, hogy Chandler Parsons jobb térdének porcsérülését helyre lehet hozni artroszkópos beavatkozással is, Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint egyre nagyobb esély van arra, hogy az ún. microfracture műtéten kell átesnie a kiscsatárnak. A dolog azért nem lenne mindegy, mert előbbi esetében pár héten belül felépülhet, utóbbival viszont a következő szezon elején sem tud pályára lépni, sokkal hosszabb a felépülési idő.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley tegnap már kés alá feküdt - mint ismert, neki a bal szeme alatt kellett megműteni az arcát több kisebb törés miatt. Előbb 48 órát várnia kell a csapatnak, hogy a duzzanat lejjebb menjen, utána látják majd tisztábban, mikor térhet vissza Conley. A Yahoo Sports forrásai szerint van rá esély, hogy az irányító játszhat egy esetleges nyugati második körben a Golden State Warriors ellen - amennyiben túljutnak a Portland TrailBlazersen -, de csak akkor lehet erről biztosat mondani, ha beindul a gyógyulási folyamat, elkezd csökkenni a fájdalom, Conley pedig elkezdhet maszkot viselni.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ma sok minden kiderül, a Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri ugyanis ma tart sajtótájékoztatót, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy a pocsék második félszezon és a csúfos, pályaelőnyből elért 0-4 ellenére is marad Dwane Casey a kanadai együttes vezetőedzője a következő idényre.

Casey Mike Ganternek (Toronto Sun) elmondta, hogy szerinte DeMar DeRozannek jobb vezetőnek kell lennie, többet kell beszélnie a pályán - szerinte a dobóhátvéd nem ülhet csendben, amikor a problémákkal szembe nézni. Casey szerint ez DeRozan csapata, ha valami gond van az öltözőn belül, akkor neki kellene felszólalnia, nem csak panaszkodnia. Karrierje abba a szakaszába érkezett, ahol már lehet ő a vezér, és nem kell arra várnia, hogy más legyen helyette. Ha valamivel nem ért egyet, azt meg is kellene mondania.

Tegnap este a Játékosok Szakszervezete kihirdette, hogy melyik 10 díjra szavaznak majd a kosarasok - ennek eredményét a nyári ligában hozzák majd nyilvánosságra. A kategóriák:
- a legértékesebb játékos
- legjobb újonc
- az év embere
- a legjobb védő
- akinek globálisan a legnagyobb hatása volt
- akit a legnehezebb fogni
- a legjobb clutch játékos
- edző, akinek az irányítása alatt szívesen játszanál
- a legjobb hazai pálya
- a játékos, akit titkon szeretnél, hogy a csapatodban játsszon

A végére pedig egy kis üzlet: a liga szerződést írt alá a Stance zoknigyártó céggel, hogy a logóik rajta lehetnek a játékosok által használt zoknikon. Az NBA történetében először kerül logo erre a ruhadarabra. Itt is vannak a következő idény darabjai, illetve azokból pár minta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus