Hírmorzsák 2015-04-29 (21:15)

Billy Donovan egyre közelebb a Thunder vezetőedzői posztjához. Rondo hátsérülése kamu volt, közös megegyezéssel döntöttek az "elválás" mellett. Nowitzki nem bánja, hogy a Dallas meghúzta a Rondo-cserét, tovább kell lépniük. Aminu kilép szerződéséből. A Mavs is szeretné megszerezni Jordant, nemcsak a játékos érdeklődik a csapat iránt. Duncan egyre jobban élvezi a játékot visszavonulása közeledtével. Korveré a Joe Dumars díj, Steve Kerr kapta a Rudy Tomjanovich trófeát. Cauley-Stein túl intelligens az NBA-hez? Javaris Crittenton 23 évnyi börtönbüntetést kapott.

Úgy tűnik, hogy Billy Donovan gyakorlatilag biztos befutó az Oklahoma City Thunder vezetőedzői posztjáért folytatott "küzdelemben", Marc Stein (ESPN) információi szerint csak rajta múlik, elfogadja-e az állást, de nagyon is hajlik arra, hogy ő legyen a gárda következő trénere. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Kevin Durant több volt Florida-játékost is megkeresett, hogy Donovanről érdeklődjön, és elég pozitívan áll az edzőhöz a hírek szerint.

Wojnarowski forrásai alapján Donovan szeretne beszélni Duranttel, Russell Westbrookkal és Serge Ibakával is, mielőtt döntene, de nem tudni, sikerül-e összehozni a találkozókat - a GM, Sam Presti egyikőjükkel és ügynökeikkel sem beszélt még a dologról. Mint ismert, az edző egy évtizede ismeri már Prestit, baráti viszonyt ápolnak - Donovan tavaly nyáron a Minnesota Timberwolves és a Cleveland Cavaliers ajánlatát is visszautasította, korábban, 2007-ben pedig hiába egyezett meg az Orlando Magic-kel, még az idény előtt felbonttatta szerződését és visszament a Florida egyetemre.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint a Dallas Mavericks és Rajon Rondo közös megegyezéssel döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik a Houston Rockets elleni második mérkőzés után. A hírek szerint a hátsérülést azért találták ki, hogy az irányító imidzse valamennyire megmaradjon, de ha nem találtak volna megoldást sem játszott volna a harmadik találkozón, mert a Mavs meg volt arról győződve, hogy Rondo hozzáállása több játékosra is nagyon rossz hatással volt, főleg Monta Ellisre.

A texasi franchise ikonja, Dirk Nowitzki azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem bánja, hogy Rondót a szezon közben megszerezte az együttes. A német szerint ha esélyed van egy ilyen játékos megszerzésére, akkor nem gondolkozol rajta, és úgy érzi, senki nem tekint már vissza erre a momentumra, hogy mi lett volna, ha nem cserélnek. Lehetőség volt a lépésre, ők akarták is, meg is húzták. Egyszerűen annyi történt, hogy sem a csapat, sem Rondo nem profitált belőle, tovább kell lépnie mindkét oldalnak. Marc Cuban tulajdonos és Donnie Nelson GM mindig megpróbálnak javítani a gárdán, néha sikerül, néha nem.

Még két dolog tartozik a Mavshez. Egyrészt Al-Farouq Aminu ki fog lépni szerződéséből, és szabadügynök lesz ezen a nyáron. Másrészt arról már délelőtt beszámoltunk, hogy DeAndre Jordan érdeklődik a csapat iránt, és az előbb már említett Stein úgy tudja, a Dallas is szeretné megszerezni a centert. Stein azt is hozzátette, forrásai szerint jobb esély van rá, hogy a Clippers megtartja Jordant, mint arra, hogy a Portland TrailBlazersnél hosszabbít LaMarcus Aldridge - őt is szóba hozták a Mavsszel.

Egy másik texasi együttes, a San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett a Los Angeles Clippers elleni ötödik mérkőzés után. Duncan szerint jobban élvezi ezt az idényt, mert kezdi egyre inkább érezni ő is, hogy halandó, egyre közelebb van a visszavonulása. A Clippers vezetőedzője és elnöke, Doc Rivers azt mondta Duncanról, hogy az igazi profi mintaképe. Mindenki tudta, hogy szükségük lesz ma rá, és hozta is a tőle megszokottat. Vannak olyan meccsek, mikor nem kell tőle ekkora teljesítmény, de Duncannek ezzel sincs baja.

Két trófeát is kiosztottak. Az egyiket ma, az Atlanta Hawks dobóhátvédje, Kyle Korver lett ugyanis a Joe Dumars sportszerűségi díj idei győztese. A másikat még hétfőn ítélték oda a Golden State Warriors vezetőedzőjének, Steve Kerrnek, aki a Rudy Tomjanovich trófeát vehette át - ezt a média adja annak az edzőnek, aki a pályán elért kimagasló eredmények mellett a legjobb kapcsolatot ápolja a média képviselőivel.

A drafttal kapcsolatban jelentette Chad Ford (ESPN), hogy Willie Cauley-Stein nagyon érdekes kérdés lesz. Ford szerint nagyon sokat javult a végzős évére a center, hiába voltak hasonló számai, mint harmadévesként, mert sok olyan dologban lépett előre, amit a statisztika nem mutat. Cauley-Steinnek viszont az interjúk lesznek vízválasztók, mert nagyon intelligens srácról van szó, ez pedig néha megijeszti a csapatokat. Az olyan játékosokat szeretik az NBA-ben, akik 0-24-ben csak a kosárlabdával foglalkoznak, és akik érdeklődnek más iránt is, azoktól tartanak.

A végére pedig a kékfény rovat: a Washington Wizards és a Los Angeles Lakers egykori játékosát, Javaris Crittentont 23 év börtönre ítélték, miután beismerte, hogy 2011-ben lelőtt egy 23 éves, négy gyermekes édesanyát. Az egykori kosaras elnézést kért tettéért, elmondása szerint egy szörnyű baleset volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus