Hírmorzsák 2015-05-01 (10:00)

Lillard maradni akar Portlandben, de ötéves maximumot akar. Wiggins örökre a Timberwolves játékosa szeretne lenni. Donovan 30 millió dollárt kap öt évre a Thundertől, Durant nagyon várja már a közös munkát. Big Baby ma hajnalban bokasérülést szenvedett. A Boston tulaja szerint jó irányba haladnak, hogy vonzó szabadügynökcélpontok legyenek, Evan Turner szerint viszont mindig is szívesen igazolnak a játékosok a Celticshez, nagyon dicsérte az egész bostoni közeget. A Boston Smarthoz és Zellerhez ragaszkodik a legjobban, Sullinger és Olynyk iránt lehet a legtöbb érdeklődőjük. A Knicks draftlistáján Towns az első.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard nyáron aláírhatja hosszabbítását - ellenkező esetben jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz. A játékmester Joe Freemannek (Oregonian) elmondta, biztos abban, hogy sikerül megegyeznie a csapattal, a Blazersnél akar maradni, ezért bármit is kell megtenni a megegyezés érdekében, megteszik. Shams Charania (RealGM) információi szerint azonban Lillard egyetlen szerződéskonstrukciót lesz hajlandó aláírni: az ötéves maximumot. A Blazersnek idén nyáron LaMarcus Aldridge és Wes Matthews ügyét is meg kell oldani - mindketten korlátozások nélkül, oda mennek, ahova akarnak -, Lillardöt pedig semmi nem sietteti, hiszen jövő nyáron szinte a liga kétharmada be tud neki ajánlani évi 20 millió dollár környékén.

A tegnap este az év újoncának megválasztott Andrew Wiggins reményei szerint nagyon sokáig marad még jelenlegi csapatánál, a Minnesota Timberwolvesnál. A kiscsatár a díjátadón azt nyilatkozta, hogy abban reménykedik, örökre a TWolvesnál marad. Nem hisz abban, hogy bármilyen átok lenne a csapaton, egyszerűen a megfelelő játékosok kellenek, és úgy érzi, most megvannak ezek a kosarasok.

Az Oklahoma City Thunder tegnapi edzőkinevezéséhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint az új tréner, Billy Donovan öt évre 30 millió dollárt kap - Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) úgy tudja, az ötödik év csapatopciós. A gárda sztárja, Kevin Durant Royce White-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nagyon várja már, hogy Donovantől tanulhasson, mindent meg fog tenni, amit csak kér tőle. Durant Chandler Parsonsszal és Mike Millerrel beszélt a tréner kinevezése előtt - ők játszottak Donovan irányítása alatt a Florida egyetemen. A Thunder egyébként az előző egy évben Donovan két floridai emberét is szerződtette - Mark Saigneault volt a D-Ligás csapat vezetőedzője, Oliver Winterbone pedig statisztikaelemzéssel foglalkozott.

Szintén tegnapi hír volt, hogy az Orlando Magic hosszabbított GM-jével, Rob Hennigannel - a szakvezető új szerződése a 2017/18-as idény végéig szól, de van egy csapatopció is a kontraktusban 2018/19-re.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Glen Davis ma hajnalban bal bokasérülést szenvedett, a csapat tájékoztatása szerint ficamról van szó, de egyelőre nem lehet tudni, mennyit kell kihagynia.

A Boston Celtics tulajdonosa, Wyc Grousbeck azt nyilatkozta A. Sherrod Blakelynek (CSNNE), hogy egy olyan kultúrát kell felépíteniük a Celtics körül, hogy a játékosok azt mondják, igen, Boston olyan város, ahova szívesen igazolok, Brad Stevens olyan edző, akinek az irányítása alatt szívesen játszok, a Celtics játékosai pedig olyanok, akiknek szívesen lennék a csapattársa. Grousbeck szerint jó irányba haladnak, hogy elérjék ezt. Blakely forrásai szerint egyébként leginkább Kelly Olynyk és Jared Sullinger iránt érdeklődhetnek más csapatok a Bostonnál, a Celtics pedig leginkább Marcus Smarthoz és Tyler Zellerhez ragaszkodik. Szintén Blakely jelentette, hogy Danny Ainge-ék Al-Farouq Aminu iránt is érdeklődnek, de leginkább abban az esetben, ha nem sikerül megtartaniuk Jae Crowdert és Jonas Jerebkót - mindkettejükkel szeretnének hosszabbítani.

A Boston hátvédje, Evan Turner Mark Murphynek (Boston Herald) elmondta, ebben az idényben érezte magát a legjobban eddig NBA karrierje alatt. Szerinte bármi történik, a csarnokban tapasztalható érzelmi töltet és a energiák miatt a Celtics mindig is olyan csapat lesz, ahova szívesen igazolnak a játékosok, akár PO-ban vannak, akár nem. Beszélt néhány barátjával, akik játszottak már a Bostonnál, és azt mondták, hogy a közönség fantasztikus. Turner is elmondta, hogy még akkor is buzdították őket, amikor úgy tűnt, nem harcolhatnak a rájátszásért. Itt a kosárlabdáról szól minden, nem másról, mint egyes csapatoknál. A csapatnál dolgozó emberek mind jó emberek, a bostoniak pedig igazi lokálpatrióták, nincs sok ember, aki például más csapatnak szurkolna. Minden Bostonról szól.

A drafthoz tartozik, hogy Ian Begley (ESPN) információi szerint a New York Knicks draftlistáján Karl-Anthony Towns van az első helyen, őt húznák ki, ha megnyernék a lotteryt. Jahlil Okafor, Emmanuel Mudiay, DeAngelo Russell és Justise Winslow a további elképzeléseik, ebben a sorrendben, tehát gyakorlatilag a standard lista alapján haladnak majd a jelenlegi állás szerint. Phil Jackson elnök elmondása szerint valószínűleg megtartják a picket, ha a legjobb 4-ben maradnak, ha viszont a legrosszabb forgatókönyv következik be, és három csapat is megelőzi őket a lotteryn, akkor elgondolkodik a draftjog elcserélésén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus