Hírmorzsák 2015-05-01 (21:45)

Aldridge kívánságlistájának élén a Spurs áll, de a Mavsen is el fog gondolkodni. A Boston a nyáron cserélni akar Cousinsért. A Warriors Durantre akar rámenni 2016 nyarán? Doc Rivers szerint a mostani Spurs elleni széria a legnehezebb PO-sorozat, amiben része volt. Bob Myers az év vezetője. Afflalo kilép szerződéséből. A Nets mindenképpen hosszabbítani akar Brook Lopezzel. Robin Lopez maradni akar Portlandben. Olshey-nak megvan a B terve, bárki lép le a Blazerstől. Antetokounmpo elnézést kért a Dunleavy-n bemutatott faultja miatt. Ollie-nak 5 millió dollár volt a kivásárlási ára, a Thunder itt lemondott róla.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint LaMarcus Aldridge kívánságlistájának legtetején, vagy annak közvetlen közelében a San Antonio Spurs áll - úgy tűnik, az erőcsatár hajlandó megfontolni, hogy elhagyja a Portland TrailBlazerst. Egy másik lehetséges forgatókönyv, hogy LMA a Cleveland Cavaliershez megy, ha Kevin Love otthagyja az ohiói együttest, de ehhez a Cavsnek egy sign-and-trade cserét össze kell tudni hozni a Blazersszel. Rajtuk kívül a Los Angeles Lakers, a New York Knicks és a Dallas Mavericks is megpróbálja majd nyáron magához csábítani a játékost - a hírek szerint a másik texasi együttesen is gondolkodik az erőcsatár.

Szintén a Blazershez tartozik, hogy Stein információi szerint Arron Afflalo kilép jövő évi szerződéséből, amely 7.75 millió dollárt garantálna számára, és már idén nyáron szabadügynök lesz.

A Portland centere, Robin Lopez biztosan szabadügynök lesz, és Joe Freemannek (Oregonian) elmondta, szívesen maradna a csapatnál, de egyáltalán nem biztos abban, hogy meg is tudnak egyezni. Lopez szerint semmi sem 100%, nagyon élvezte a Portlandben töltött idejét, szeretne visszatérni, nagyon is nyitott erre a verzióra, de nem tudja azt mondani, hogy biztosan így is fog történni.

A GM, Neil Olshey szintén az Oregonian egyik munkatársával beszélgetett. Elmondása szerint tartani fogja a kapcsolatot a gárda összes szabadügynökével július 1-jéig is. Van elképzelése arról, hogy ki mit fog csinálni, hogyan fog dönteni, de mindenkinél van B terve, ha esetleg lelépne az együttestől az adott kosaras. Szerinte a jelenlegi keret is képes fejlődésre, megtenni a lépést a következő szintre, de a drafton ettől függetlenül nagyon aktív akar lenni.

Ha már off-szezon, akkor ugorjunk előre még egy nyarat, Klay Thompson apja, Mychal Thompson ugyanis azt nyilatkozta Alex Torresnek (Warriorsworld), hogy forrásai szerint a Golden State Warriors 2016 nyarán megpróbálja majd leigazolni Kevin Durantet - ehhez néhány kisebb lépés szükségeltetik csak, és lesz helyük maximumot ajánlani az Oklahoma City Thunder sztárjának. Thompson azt mondta, hogy egy, a Bay Areában játszó csapat vezetőjétől hallotta, hogy erősen próbálkozni fognak majd Durantnél - egy ilyen csapat van, ez a Warriors.

Ha már Golden State, akkor itt lehet megemlíteni, hogy GM-jük, Bob Myers lett az év vezetője - részletesen erről pár órája már beszámoltunk.

A korábban említett Stein jelentette azt is, hogy a Boston Celtics rá fog mozdulni DeMarcus Cousinsra, megpróbálnak cserélni a Sacramento Kings centeréért, Stein azonban úgy tudja, hogy minden nagyobb névnél be fognak próbálkozni, aki a következő hónapok során elérhető lesz. Ez egybevág a GM, Danny Ainge tegnapi kijelentéseivel. A. Sherrod Blakely (CSNNE) úgy tudja, hogy LMA, Greg Monroe, Paul Millsap és Ömer Asik is azok között a szabadügynökök között van, akikkel megpróbál szerződést kötni a Boston.

Howard Beck (New York Times) forrásai szerint a Brooklyn Nets mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hosszabbítani tudjon Brook Lopezzel. A centert azért akarták elcserélni, mert Mason Plumlee szépen fejlődött, de Kevin Garnett távozása óta minden megváltozott: Plumlee visszaesett, Lopez pedig fénykorát éli.

Az idei rájátszáshoz térjünk vissza: a Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers találkozott már a rájátszásban LeBron James Clevelandjével és Miami Heatjével is, kétszer volt döntőben Kobe Bryanték ellen, de elmondása szerint a mostani, San Antonio Spurs elleni első körös párharc a legnehezebb, amiben része volt a PO-ok során, méghozzá nem is kevéssel. Rivers szerint ennek a szériának 7 meccsig kellett menni, valahol ez meg volt írva, ez így is helyes, ennek kellett történnie.

A Milwaukee Bucks görög játékosa, Giannis Antetokounmpo vállalta a felelőssége a Mike Dunleavy-n bemutatott csúnya faultja után, amiért Flagrant 2-t és azonnali kiállítást is kapott. Antetokounmpo Andrew Grumannek (FOX Sports) elmondta, butaság volt, amit csinált, és nem fog még egyszer előfordulni. Adta a meccset az országos TV, gyerekek is nézték a találkozót, sokan néznek rá úgy, mint egy példaképre, és nemcsak nekik, hanem magának is csalódást okozott ezzel. Azt is hozzátette, hogy elnézést fog kérni Dunleavy-től is, és elfogadja a liga büntetését, bármekkora is lesz.

Az Oklahoma City Thunder edzőkereséséhez tartozik, hogy a Donovan melletti legesélyesebb jelölt, Kevin Ollie 5 milliós kivásárlási árban egyezett meg a UConn-nal, ez pedig azonnal piros lámpa volt az OKC-nél, itt dőlt el, hogy ő biztosan nem lesz a Thunder következő trénere.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus