Hírmorzsák 2015-05-04 (09:00)

Duncan és Ginobili nem döntöttek még a folytatásról. Steph Curry lesz az MVP, hivatalos bejelentés ma várható. Paul játéka kérdéses a Rockets elleni első meccsre. Lionel Hollins szerint Deron Williams már nem franchise-player. Alan Anderson nem hívja le játékosopcióját, szabadügynök lesz a nyáron. Kerr Draymond Greent dicsérte. LeBron azért nem visel fejpántot, hogy ne különbözzön csapattársaitól. Dunleavyt nem, Antetokounmpót egy meccsre tiltotta el a liga. Silver figyelmeztette a játékosokat, ha kilépnek a kollektív szerződésből, a tulajdonosok is újra megpróbálják átnyomni az általuk gondolt változtatásokat.

 

A San Antonio Spurs két veteránja, Tim Duncan és Manu Ginobili a tegnap hajnali, Los Angeles Clippers elleni vereséget és kiesést követően azt nyilatkozták Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy nem döntöttek még a folytatásról. Duncan azt mondta, hogy nem fog kijelenteni semmit, Ginobili pedig azt, hogy egyelőre nem akar erről a témáról beszélni, még túl friss emlék a kiesés. Az argentin legenda elmondta, lehetséges, hogy ez a meccs volt az utolsó számára, de nem akar döntést hozni egy ilyen fájó vereség után ilyen hamar. Sok ideje van még, úgyhogy le fog ülni a családjával és megvitatják, milyen volt ez a szezon, érez-e még magában annyit, hogy még egyszer végigcsinálja az egészet. A Spursnek is döntenie kell, az is fontos, hogy ők mit szeretnének.

A Clippers irányítója, Chris Paul a hetedik meccsen nagyot játszott, ráadásul sérülten, meghúzta a bal combját - be is ment emiatt az öltözőbe egyszer, de kis idő után visszatért. Játéka a Houston Rockets elleni első mérkőzésen kérdéses.

Duncan és Ginobili ugyan még nem döntöttek, a Brooklyn Nets swingmanje, Alan Anderson azonban igen - Tim Bontemps (New York Post) értesülései szerint nem hívja le jövő évi játékosopcióját, így idén nyáron szabadügynök lesz. Anderson a PO-ban többször is hasznosan játszott, az idényt pedig 7.3 pontos átlaggal fejezte be.

A Nets vezetőedzője, Lionel Hollins még szombaton mondta el irányítójáról, Deron Williamsről, hogy szerinte már nem franchise-player a játékmester. A tréner Mike Mazzeónak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ez ugyan csak az ő véleménye, és Deront még mindig jó kosarasnak tartja, de már nem franchise-playernek. Büszke rá, mert felállt a padlóról, és nagy rajta a nyomás, mert mindenki arról beszél, hogy franchise playerként kellene játszania, de Hollins szerint nem ez a fontos, hanem hogy csapatszinten legyenek jók - hogy mindenki egy célért harcoljon, a lehető legkeményebben játsszon mindig, és járjon a labda folyamatosan. Szerinte nagyon ritka, hogy egy fp-t edzhessen valaki, de ha nincs ilyen játékosa sem mondhatja, hogy nem nyerhet a csapat. Voltak olyan bajnokságot nyerő együttesek, amelyeknek nem volt a média által franchise-playernek tartott játékosa. Ő csak azzal foglalkozik, hogy mindent beleadjanak és nyerjenek.

Monte Poole (Comcast) jelentette ma hajnalban, hogy a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry lesz az MVP, a hivatalos bejelentés pedig valószínűleg ma fog megtörténni - az előbb már említett Spears is megerősítette ezt. Curry hatodik volt a ligában a pontokat nézve (23.8), hatodik volt a gólpasszlistán is (7.7) és negyedik a labdaszerzésekben (2.04). A második helyen a hírek szerint James Harden végzett, ahogy erre számítani is lehetett.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Steve Kerr vezetőedzőnek volt egy pár szép szava a nyáron korlátozott szabadügynökké váló Draymond Greenről. Kerr Alex Kennedynek (Basketball Insiders) elmondta, Green mindent csinál a pályán, emellett ő a csapat egyik vezére is - ő a legnagyobb trash talker a csapatban, de ő beszél a legtöbbet a csapattársaival, vele és a bírókkal is.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elárulta, azért nem visel már fejpántot, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint csapattársai, csak egy akar lenni közülük, semmivel sem több.

A Cavs második körös ellenfelénél, a Chicago Bullsnál Mike Dunleavy Jr. megúszta az eltiltást - a kiscsatár Michael Carter-Williamsnek ütött oda egy betörés után a Milwaukee Bucks elleni hatodik összecsapáson, ami miatt MCW több foga is kimozdult helyéről, az eset következményeként pedig több, a kosárlabdához nem feltétlenül köthető esemény is történt még, többek között Dunleavy és Giannis Antetokounmpo között. Dunleavy faultját Flagrant 1-nek minősítették utólag, de további büntetést nem fog kapni, míg a görögöt egy meccsre tiltotta el a liga, ezt majd a következő idény elején tölti le.

A végére pedig a komisszár, Adam Silver, aki az NBA Sunday Tipben figyelmeztette a játékosokat, amennyiben kilépnek a kollektív szerződésből 2017 nyarán, akkor nemcsak ők, de a tulajdonosok is újra fognak tárgyalni pár ügyet, amiben Silver szerint ők hoztak kompromisszumot - ilyen a hard cap ötlete, vagy az, hogy ne legyenek garantált szerződések a jövőben. A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts többször utalt rá, hogy ők ki szeretnének majd lépni az első adandó alkalommal a jelenlegi CBA-ből, de Silver láthatóan nem szeretné, hogy a jelenlegi felállás változzon, legalábbis 2021-ig, a szerződés legvégéig nem akar újabb tárgyalásokat a dologról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus