Hírmorzsák 2015-05-04 (22:15)

Danny Green maradna a Spursnél. A San Antoniónak 23 millió dollárja lesz a sapka alatt Aldridge-ra. Steph Curry hivatalosan is az MVP. JJ Barea 2-3 évre évi 3 millió dollárért maradna a Mavsnél. Devin Harris szerint egész évben nehéz helyzetben voltak, próbálták megtalálni játékukat. Donovan azt akarja, hogy Westbrook önmaga legyen, nem akarja szabályozni játékosát. Conley a műtét után enni sem tudott, a Warriors elleni meccs előtt már dobált és futott. A Spurs tegnap esti ünneplése.

A nap híre természetesen Steph Curry MVP-címe volt - erről a délután folyamán már beszámoltunk részletesen.

A San Antonio Spurs dobóhátvédje, Danny Green a nyáron szabadügynök lesz, erről nyilatkozott Mike Monroe-nak (San Antonio Express-News). Green szerint ez egy különleges társaság volt, ezért esett nekik olyan rosszul az első körös búcsú, és főleg Tim Duncan és Manu Ginobili miatt. Volt esélyük, hogy valami igazán nagy dolgot érjenek el értük is, és csak remélni tudja, hogy még egy ehhez fogható társaságban tud majd játszani. Úgy érzi, hogy páran azért visszatérnek a szabadügynökök közül, Gregg Popovich vezetőedző és RC Buford GM pedig mindig jó munkát végeztek az új emberek kiválasztásával. Reményei szerint ő is hosszabbítani tud a csapattal, szereti a várost is, dicsérte a szurkolókat is, akik mindig mögötte állnak.

A Spurs egyik nyári célpontja LaMarcus Aldridge lesz, és lesz is rá pénze a San Antoniónak - 23 millió dollárjuk lesz elvileg a sapka alatt. Jövőre egyelőre csak Tony Parkernek, Tiago Splitternek, Boris Diaw-nak, Patty Millsnek és Kyle Andersonnak van szerződése, ők együtt 34.2 millió dollárt keresnek, plusz Kawhi Leonard 7.2 millió dollárral nyomja a sapkát, amíg nem köti meg új szerződését. Ebből a 23 millióból kell viszont leigazolniuk Aldridge-ot, ha szeretnék, plusz meg kell tartaniuk Danny Greent - és ez is csak abban az esetben él, ha Tim Duncant és Manu Ginobilit kivételekkel sikerül megtartaniuk, vagy visszavonulnak.

Egy másik texasi együttesnél, a Dallas Mavericksnél JJ Barea szerződése járt le, és a hátvéd Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, most nyáron nem lesz olyan nehéz dolga a csapatnak, ha meg akarják tartani, mint 2011-ben, mikor 4 évre 18 millió dollárért írt alá a Minnesota Timberwolveshoz. Barea azt is hozzátette, hogy 2-3 évre azért évi 3 millió dollárt szeretne magának, ennyiért simán marad a Mavsnél.

A Dallas másik irányítója, Devin Harris Earl K. Sneednek (Mavs.com) elárulta, nagyon embert próbáló volt az előző 12 hónap számukra, hiszen a nyáron is nagyon sok új játékosuk volt, próbáltak összeállni, de volt egy cseréjük szezon közben is, úgyhogy végig olyan volt, mintha hátrányban lennének a többi gárdával szemben. Mindenkinek az erősségeire próbáltak játszani, de ez nagyon nem volt egyszerű.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, szeretne előbb személyes kapcsolatot kialakítani Russell Westbrookkal, beszélni vele, hogyan érez, mit gondol a jelenlegi helyzetről, mielőtt elkezdenének a kosárlabdával kapcsolatban beszélgetni. Szeretné, ha az irányító nem érezné úgy, hogy az új tréner visszafogja vagy megpróbálja megváltoztatni. Nagyszerűnek játékosnak tartja Westbrookot, aki igazán szenvedéllyel játszik. Azt szeretné, ha az irányító önmaga lenne, Donovan szerint erről szól az egész Thunder. Őt is hagyják úgy dolgozni, ahogy akar, úgyhogy ő is hagyja úgy játékosát játszani, ahogy akar.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley ott ült csapata kispadján a Golden State Warriors elleni első meccsen. Elmondása szerint egész jól érezte már magát, szerinte nagy lépést tett a visszatérés felé - egyébként maszkban már futott és dobált is kicsit a meccs előtt. Nagyon nehéz volt elfogadnia ezt a sérülést, mert tudja, milyen fontos csapata számára. Érezték, hogy idén nagyon jó keretet hoztak össze, úgy gondolják, van esélyük a végső győzelemre is. A legrosszabb a műtét utáni időszak volt, mert nem tudott enni, de folyamatosan hánynia kellett, annyi fájdalomcsillapítót kapott, mert egyszerűen nem tudta elviselni, úgy fájt az arca. Nagyon gyengének érezte magát, mintha ez lenne a világ legrosszabb érzése. Két napig volt ilyen rosszul, aztán szerdán már el tudott menni a meccsre legalább. Először volt olyan állapotban, hogy be tudott menni a csarnokba és legalább megnézte a mérkőzést.

A végére pedig újra a Spurs és tegnap esti, kiesés után bulijuk:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus