Hírmorzsák 2015-05-05 (10:30)

Popovich szerint át fognak alakulni, de nem tudja még, visszavonulnak-e Duncanék, bízik Bufordban. Nem tudni, Paul mikor térhet vissza, elvileg még a Rockets elleni sorozat alatt. Doc Rivers szerint a Houston sokkal jobban védekezik az év közben végrehajtott változásoknak köszönhetően. Parsons segíteni akar a szabadügynökök meggyőzésében, szerinte bajnokesélyes kaliber a Mavs. Az idei draft is a Barclays Centerben lesz. Steph Curryt ki akarta választani a 2009-es draft 1/2-esével a Grizzlies akkori segéd GM-je. Curry MVP-beszéde 40 percben (videó).

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich nyilatkozott tegnap este a gárda jövőjéről. A tréner szerint nagyon sok szabadügynökük van, úgyhogy beszélni fog RC Buford GM-mel, a többi edzővel, illetve a menedzsment többi tagjával is arról, hogyan tovább, de nagy valószínűséggel egészen máshogy fog festeni a következő szezonban a játékosállományuk, mert némileg újjá akarják építeni a keretet. Most változtathatnak azon, hogyan nézzen ki a csapat. Azt is hozzátette Popovich, hogy nem tudja, Tim Duncan visszavonul-e, hagynak időt arra, hogy döntsön. Tony Parkerrel és Manu Ginobilivel kapcsolatban elmondta, többször is gondolkodott azon, mennyire fognak neki hiányozni, ha már nem lesznek a csapatnál.

Olyanok, mintha a családja lenne, és az az érzése, hogy ha ők nem lesznek a Spursnél, akkor ő is visszavonul. Bufordra visszatérve elmondta, hogy mindig nagyon jól menedzselte a GM a sapkát, ha el kellett költeni a pénzt, akkor elköltötte, de sosem adtak ki pénzt értéktelen dolgokra, játékosra. Bízik a GM-ben és ez nem is fog változni, látva, milyen munkát végzett Buford pályafutása során - nem csak 1-2 évre, de ennél sokkal több időre előre gondolkodik általában a szakember.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul végül kihagyta a Houston Rockets elleni első meccset a Spurs elleni hetedik találkozón beszedett combhúzódása miatt - elég komoly meglepetésre így is nyerni tudott idegenben a Clippers. A kevés pihenőidő miatt nem meglepő, hogy a játékmester nem lépett pályára, de Doc Rivers elnök és vezetőedző elmondta, egyértelműen úgy számol, hogy ebben a sorozatban még visszatérhet Paul. Azt ő sem mondta meg, mikor, azt mondta, hogy nem tudja, mennyit kell kihagynia az irányítónak, lehet, hogy akár 2 meccset is. Egyszerűen úgy érezte, most nem képes a játékra kosarasa, hiába próbálta meg Paul rábeszélni, hogy engedje játszani.

Rivers egyébként a Houston szezon közben szerzett játékosait dicsérte még a párharc előtt - elmondása szerint Corew Brewer, Josh Smith és Pablo Prigioni megszerzésével sokkal jobbak lettek védekezésben. Rivers Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) azt mondta, hogy nagyszerű játékosokat szerzett a Rockets a szezon közben - Prigioni nagyon keményen védekezik, Brewer csodálatosan játszik eddig náluk, és Smith is nagyon jó.

Ahogy arról már napokkal ezelőtt is szó volt, a Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons részt akar venni a szabadügynökök meggyőzésében - most Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) mondta el, hogy át akar váltani GM módba. Megint elmondta, hogy nagyon sok játékossal van jó kapcsolata, és bár senkit nem hívott még fel, hogy mi újság, mik a tervei, hiszen még csak most lett vége a szezonnak, de ez is el fog következni. Dallasban lesz szinte az egész nyáron, úgyhogy megejti majd ezeket a beszélgetéseket.

Szerinte van esélye a Mavsnek arra jövőre, hogy valami nagy dobást hajtson végre. Parsons úgy érzi, nagyszerű az egész franchise, nagyok az elvárásaik, a liga legjobb tulajdonosa az övék. Olyan játékosaik vannak, akiknek a játéka nagyon jól illik az elérhető szabadügynökökéhez. Jó irányba haladnak és kitűnő edzőjük is van - szerinte bajnokesélyes a Mavs. Ez a szezon nagyon frusztráló volt mindenki számára, neki főleg egészségileg, úgyhogy most csak arra koncentrál, hogy 100%-os állapotba hozza térdét, kerül, amennyi időbe kerül.

Tim Bontemps (New York Post) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az idei draft is a Barclays Centerben, Brooklynban lesz, sorozatban egyébként már harmadjára, a Nets pedig öt éve házigazdája folyamatosan az eseménynek.

Egy érdekes történet Steph Curryről, akit 2009-ben a Memphis Grizzlies is ki akart választani az 1/2-es draftjoggal - végül Hasheem Thabeetra esett a választás, mert Curry ügynöke, Jeff Adrien visszautasította a privát edzés lehetőségét. Curryt a Grizzlies akkori segéd GM-je, Kenny Williamson akarta kiválasztani - ő 2012-ben elhunyt azóta. Williamson azt mondta Adriennek, hogy szüksége van az edzésre, hogy meg tudja győzni a tulajdonost, anélkül viszont nem tudják kiválasztani. Adrien szerint Williamson és a Golden State Warriors akkori GM-je, Larry Riley voltak azok, akik igazán hittek Curryben a draft előtt.

A végére pedig még egy Curry, a tegnapi MVP-beszéde 40 percben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus