Hírmorzsák 2015-05-05 (21:15)

A Magic arra vár, mi lesz a Bulls és Thibodeau között, Wojnarowski szerint is Hoiberg lesz a Bulls új vezetőedzője. A Blazers teljesen új irányba mehet, ha lelép tőlük Aldridge. A Spurs Splitter elcserélésén gondolkodik. Popovich évi 11 milliót keres a San Antoniónál. Billy King közel a hosszabbításhoz a Nets-cel. Joe Dumars a Pelicans GM-jének felettese lehet. Conley játéka kérdésesre "javult" a ma esti meccsre. Megvan a Hack-a-Shaq büntetése a következő idényre?

Bár a Chicago Bulls éppen elvette a Cleveland Cavaliers pályaelőnyét a második kör első mérkőzésén, vezetőedzőjük, Tom Thibodeau helyzete továbbra is bizonytalan. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy szinte elkerülhetetlen az, hogy Thibodeau-t menesszék az együttestől, az Orlando Magic pedig addig biztosan nem vesz fel senkit a posztra, amíg nem tudják, mi a helyzet a Bulls és Thibodeau között, lesz-e "szakítás" ezen a nyáron a két fél között. Thibodeau-nak két éve van még hátra szerződéséből, de ha menesztik a Bullstól, akkor Wojnarowski is úgy tudja, hogy az Iowa State egyetem trénerét, Fred Hoiberget szeretné a menedzsment az új vezetőedzőnek - ő 1999 és 2003 között játszott már a klubnál.

A Portland TrailBlazersnél is nagyon komoly változások várhatóak a nyáron, hiszen LaMarcus Aldridge, Robin Lopez és Wes Matthews is szabadügynök lesz a kezdőötösből, de felmerült már az is, hogy esetleg Nicolas Batumot cserélnék - főleg ha LMA lelép. A Blazers állítólag nem véletlenül konstruálta így a szerződéseket, hogy Aldridge-dzsal együtt fussanak ki, így jócskán marad helyük manőverezni, ha az erőcsatár nem hosszabbítana velük. Ha nem csinálnak vele sign-and-trade üzletet a nyáron, akkor fiatalabb, olcsóbb szabadügynökökre mozdulhatnak rá, az ilyen játékosok és főleg szerződéseik pedig nagyon értékesek lehetnek majd az új TV-szerződés megérkeztével. Franchise-player miatt tankolniuk nem kell, hiszen Damian Lillard ott van náluk, úgyhogy egy gyors retoolt terveznek a teljes újjáépülés helyett.

Aldridge egyik első számú kérője a San Antonio Spurs lesz a nyár folyamán, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint pedig a tavalyi bajnok nem ül a babérjain és elégszik meg a jelenlegi sapka alatti helyével, ugyanis azon gondolkodnak, hogy Tiago Splittert is elcserélik - a brazil magasembernek két éve van hátra szerződéséből, amely még majdnem 17 millió dollárt ér összesen.

Szintén Stein jelentette, hogy a Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich tavaly sokkal többet gondolkodott a visszavonuláson, mint amennyire ezt a hírekben jelezték, de végül egy ötéves hosszabbítást írt alá a csapattal, amely évi 11 millió dollárt fizet a tréner számára - így megéri maradni még legalább addig, amíg le nem jár ez a kontraktus.

Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Brooklyn Nets GM-je, Billy King közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson a franchise-zal - jelenlegi szerződése 2016 nyarán lejár. Nem a teljes vezetés marad azonban, mivel a 20 éve a Netsnél dolgozó Bobby Marks opcióját nem hívták le - ő a fizetési sapka szakértője volt a csapatnál, igaz, az utóbbi években nem sok pénzügyileg érhető húzása volt a Netsnek, főleg Mihail Prohorov megérkezését követően, ez viszont valószínűleg nem Marks hibája.

Lowe írta meg azt is, hogy újabb pletykák merültek fel a New Orleans Pelicans menedzsmentje körül: januárban már szóba került Joe Dumars a csapatnál, de most úgy tűnik, hogy a GM, Dell Demps felettese lehet az egykori detroiti legenda.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley lehet, hogy mégis játszik a ma esti második meccsen - állapotát a csapat kérdésessé "javította" az imént.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a következő idényben új büntetést vezethetnek be a Hack-a-Shaq taktika ellen, vagyis akkor, ha valaki szándékosan, nem a labdás embert faultolja direkt. Berger egy forrásból úgy tudja, hogy a konzekvenciákat változtatnák meg, nagyjából az európai minta alapján: egy büntető járna érte, de a labdabirtoklás maradna annál a csapatnál, akinél előtte is volt, így gyakorlatilag értelmetlenné válna ez a taktika. A liga versenybizottsága júliusban ül majd össze következőleg, és a forrás szerint 85% az esély arra, hogy a Board of Governors elé tesznek egy javaslatot, azt a tulajdonosok elfogadják, és a következő idénytől kezdve be is lesz vezetve az új szabály.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus