Hírmorzsák 2015-05-07 (21:15)

Wall bal kezében és csuklójában 5 törést találtak. Jimmy Butler az év legtöbbet fejlődött játékosa. Pierce nagyon jól beilleszkedett a Wizardsnál. Chris Paul és Shumpert játéka is kérdéses a harmadik meccseken. Love még nem válaszolt Olynyk megkereséseire, de túl van már a dolgon. Billy King Brook Lopezt dicsérte. Thad Young kilép szerződéséből? A Nuggets leigazolná a nyáron Nikola Jokicsot, megtartanák Bartont.
 

A nap híre az utolsó egyéni díj kiosztása volt, a liga ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy a Chicago Bulls játékosa, Jimmy Butler lett az év legtöbbet fejlődött játékosa - a részletekről délután már beszámoltunk.

A rájátszáshoz tartozik, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall bal csuklójában és kezében 5 törést találtak. Egyelőre nem tudja senki, mennyit kell kihagynia, de nem hangzik jól a dolog a fővárosiak drukkereinek és a csapatnak sem. Még több orvossal és specialistával is konzultál Wall és a csapat, ezt követően döntenek majd arról, milyen beavatkozáson kell átesnie, tud-e még játszani ebben a PO-ban.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul még mindig nem biztos, hogy játszani fog a következő meccsen, lehet, hogy a harmadik találkozót is kénytelen lesz kihagyni combhúzódása miatt. A Cleveland Cavaliersnél Iman Shumpertről nem tudni, pályára tud-e lépni a Bulls elleni harmadik összecsapáson.

Térjünk még kicsit vissza a Wizardshoz, a gárda veterán sztárja, Paul Pierce a CSN Washingtonnak elmondta, nagyon különleges számára, hogy a Washingtonnál játszhat, mert olyan fiatalok mentora lehet, mint Bradley Beal, John Wall és Otto Porter. Pierce azt mondta, hogy akár 1, akár 2, akár 3 évig játszanak majd együtt, úgy érzi, hogy a kosárlabda után is nagyon jó kapcsolatot fog ápolni ezekkel a srácokkal, velük is nagyon jóban van és a város is nagyon tetszik neki, nagyon szeret Washingtonban élni.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love Chris Haynesszel (Cleveland Plain Dealer) beszélgetett hosszasan, és ebben az interjúban elárulta, egyelőre nem válaszolt Kelly Olynyk egyetlen megkeresésére sem - mint ismert, a Boston Celtics magasembere miatt ment ki Love bal válla, szakadt el a labrumja, ezért kellett megműteni, és ezért nem játszhat 4-6 hónapig. Love azt mondta, hogy beszélni fog Olynykkel, de csak később, azt is hozzátette viszont, hogy már túl van a dolgon, most csak arra koncentrál, hogy egészséges legyen.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King Tim Bontempsnek (New York Post) Brook Lopezt dicsérte abban az interjúban, amelyben elmondta, köré akarnak építkezni a jövőben is. King szerint a center volt az, aki miatt olyan formába lendültek az idény végére, miatta volt esélyük bekerülni a PO-ba. Ő volt a legjobb játékosuk, és nélküle esélytelen lett volna, hogy addig eljussanak, ameddig végül sikerült. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ő személy szerint, Lionel Hollins vezetőedző és a tulajdonosi kör is szeretnék, ha maradna a csapatnál.

Ugyancsak a Brooklynhoz tartozik, hogy egy Thaddeus Younghoz közel álló forrás azt mondta Jake Fischernek (SB Nation), hogy az erőcsatár nagyon szeretné tesztelni a piaci értékét, ebben az esetben pedig ki fog lépni szerződése utolsó évéből.

Chris Dempsey (Denver Post) értesülései szerint a Denver Nuggets még a nyári liga előtt szerződést köt az Adria Liga idei MVP-jével, a 20 esztendős Nikola Jokiccsal, akit a tavalyi draft második körének 41. helyén választott ki a coloradói együttes. Dempsey úgy tudja, hogy egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy ez csak a nyári ligára szól vagy véglegesen át is viszik a vajkezű, ráadásul nagyon jól is passzoló 213 centis magasembert.

Szintén Dempsey jelentette, hogy a Nuggets szeretné megtartani Will Bartont, a játékos pedig szintén nagyon szívesen maradna az együttesnél. Barton korlátozott szabadügynök lesz, mivel Dempsey forrásai szerint meg fogja kapni nagyjából 1.1 millió dolláros QO-ját - így a Denver tarthat minden rá érkező ajánlatot, de Dempsey úgy tudja, valószínűleg többéves szerződést köt majd a két fél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus