Hírmorzsák 2015-05-08 (10:30)

Matt Barnes lek*rvázta Harden édesanyját, sőt, tovább "fűszerezte" mondókáját. Corey Brewert megbüntették floppolás miatt (videó). Billy King szerint a Nets az elérhető legjobb játékost fogja húzni a drafton, feljebb akarnak cserélni, de szerinte hátulról is lehet minőségi embert választani. Eric Gordon szerint fényes jövő áll a Pelicans előtt. Messina szeretne vezetőedző lenni az NBA-ben. Aminu szívesen maradna a Dallasnál, dicsérte a várost és a franchise-t is.

A Los Angeles Clippers kiscsatára, Matt Barnes a Houston Rockets elleni második mérkőzésen nem volt túl jó hangulatában, egy ponton James Harden édesanyjával közölte, hogy "Sz*pd le a f*szom, te k*rva". A hírek szerint a mérkőzést követően elnézést kért Barnes, de egy plusz motivációval többet adhat ez Hardennek a továbbiakra.

Szintén ehhez a párharchoz tartozik, hogy Corey Brewert 5.000 dollárra büntette a liga floppolás miatt:

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King Thomas Duffynak (NetsDaily) elmondta, a drafton az elérhető legjobb játékost akarják húzni, nem fognak posztra draftolni, mert így lehet, hogy valaki sokkal jobb kosarasról lemaradnak - mint ismert, az Atlanta kicserélheti a Brooklynnal saját első körös pickjét, így a Nets a 29. és a 41. helyen választhat csak. King azt is elmondta, hogy megpróbálnak feljebb kerülni, felmérik a lehetőségeiket. Már most is tudnak olyan csapatokról, akik adott esetben el is cserélnék draftjogukat, velük a jövő héten beszélni is fognak.

Bár a Nets nagyon sok első körös draftjogát cserélte el a közelmúltban, King szerint van arra mód, hogy ettől függetlenül is erősítsenek a kereten, ki lehet javítani ezt a hibát, és a saját tapasztalatait fogja használni. Philadelphiában, 2005-ben egyetlen első körös pickjük sem volt, mégis ki tudták húzni Kyle Korvert és Willie Greent, a következő évben pedig Louis Williamst draftolták a második körben. Ha nem húzhat valaki elöl, akkor rá van kényszerítve, hogy kreatív legyen. Ez egy kihívás King szerint, de teljesíthető feladat. Ha nincs előkelő pickje egy csapatnak, az nem jelenti azt, hogy nem választhat minőségi játékosokat.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Al-Farouq Aminu már korábban jelezte, hogy kilép szerződéséből, de egy dallasi rádióműsorban elmondta, nagyon szívesen maradna az együttesnél hosszútávon is. Aminu szerint nehéz megmondani, mi lesz, hiszen még tart a szezon, de senki nem szeret költözni meg az ezzel járó dolgokat. Volt már Los Angelesben, New Orleansban, most pedig Dallasban, és mindig jobb opció ott maradni, ahol éppen vagy, de soha nem lehet tudni, mi fog történni. Szerinte nagyszerű a város, a csarnokhoz közel van a reptér és az edzőközpont is, nem kell sok időt elfecserélni utazással. Nagyszerű játékosokkal játszhat az ember a Mavsnél, és egy bajnoki címre is esélyes csapatban.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon még mindig nem döntött, lehívja-e jövő évi, 15.5 millió dolláros játékosopcióját, de John Reidnek (Times-Picayune) elmondta, szerinte fényes jövő áll a csapat előtt. Mindent megpróbált, hogy egészséges maradjon és annyira segítse a csapatot, amennyire csak tudja. Szerinte a kellő tehetség megvan az állományban, az a lényeg, hogy mindenki bevethető legyen, és az egész keret együtt tudjon játszani. Úgy érzi Gordon, hogy a jövőben csak jobbak lehetnek, csak a feladatra és a saját egészségükre kell koncentrálniuk, és akkor nagyon jó csapat lesznek.

A San Antonio Spurs segédedzője, Ettore Messina Dan McCarney-nak (San Antonio Express-News) elmondta, szeretne vezetőedző lenni a ligában, de erről előbb beszélni fog Gregg Popovich-csal és a Spurs GM-jével, RC Buforddal, tanácsot fog kérni tőlük. Azt is hozzátette, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál, van még két éve a szerződéséből, és az is könnyen elképzelhető, hogy jelenlegi kontraktusa lejárta után hazatér.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus