Hírmorzsák 2015-05-10 (11:45)

LeBron szerint Noah túlment egy határon, tiszteletlen volt vele, Noah viszont nem érti, miről beszél James. Schröder szerint Pierce dobása szerencsés volt, Pierce szerint a német túl fiatal még. Irving optimista lábsérülésével kapcsolatban. Speights jobb vádlija meghúzódott. Kerr szerint az eladott labdákkal, a labdajáratással és a türelmetlenségükkel kell valamit kezdeniük. Draymond Green édesanyja szerint nem oda fog igazolni fia, ahol a legközelebb lehet hozzá. Big Babyt 5000 dollárra büntette a liga. Kaman nem akar kezdő lenni, nem azért igazolt a Blazershez. Antonio Daniels szerint Duncan a következő idényben is játszani fog, Gregg Popovich is dicsérte a magasembert.

A tegnap hajnali, Cleveland Cavaliers és Chicago Bulls között lejátszott harmadik meccs harmadik negyedében LeBron James és Joakim Noah is technikait kaptak - a francia odaszólt valamit LeBronnak, aki a következő támadásban átzsákolta, visszaszólt neki, és elkezdődött a szópárbaj, amibe gyorsan beleszóltak a játékvezetők is, mielőtt elfajult volna a dolog. James azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy imádja a Noah-ban lévő versenyszellemet, azt az elszántságot, amivel a meccsekbe veti magát, de szerinte a center túlment egy határon.

Három gyerek apja, és nagyon tiszteletlenül beszélt vele Noah, aki ellen egyébként szeret játszani. Azokat a szavakat, amiket azonban a francia center neki mondott, nem torolták meg a játékvezetők, így a legjobb válasz az volt, hogy egy támadást "rajta" fejezett be. Noah annyit mondott erről, hogy nem érti, James miről beszél, ő nagyon tiszteli LeBront. Szerinte itt csak annyiról van szó, hogy adott két játékos, akik megpróbálnak nyerni, ennyi.

LeBron csapattársa, Kyrie Irving Dave McMenaminnek (ESPN) nyilatkozott sérüléséről - mint ismert, fáj a lába. Irving azt mondta, optimista ezzel kapcsolatban, és egyébként is, 10-ből 8 játékosnak van valami gondja, sérülése a rájátszásban. Soha nem volt még ebben a helyzetben - először van PO-ban -, de mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapatát győzelmekhez segítse, bármennyire is képes és bármit is kérnek tőle. Irving a harmadik találkozón 3/13-mal zárt mezőnyből, 11 pontja mellé pedig 0 gólpasszt osztott ki. Tegnap egyébként a Cavs pihent, nem volt edzésük, csak egy jóga órájuk.

Paul Pierce ma hajnali győztes kosarát követően az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder azt mondta a CBS Sportsnak, hogy szerencsés dobás volt - mint ismert, palánkról ment be -, így kikaptak. Ezt természetesen elmondták a Washington Wizards kiscsatárának is, aki szerint nem meglepő, hogy ezt mondta a német irányító, mivel kicsit fiatal még, valószínűleg nem látta az előző 17 évet. Valószínűleg a 2k-ban vele játszott Schröder, és ott kihagyta az ilyen dobásokat, ezért mondta, amit mondott.

Van egy újabb sérült, a Golden State Warriors csere magasembere, Marreese Speights ugyanis a Memphis Grizzlies elleni találkozón az öltözőbe ugrált egy lábon. Annyit tudni, hogy a jobb vádlija húzódott meg, de hogy mennyire súlyos a sérülés, mennyit kell kihagynia, az egyelőre még kérdéses.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr még az összecsapás előtt viccelődött - elmondása szerint meg fogják változtatni a teljes játékukat amiatt, hogy kikaptak a második meccsen. Kerr Jeff Faraudónak (San Jose Mercury News) elmondta Triangle-ben fognak játszani, és zónavédekezést fognak alkalmazni. Minden szétesett, Steph Curry is gyenge volt, úgyhogy nem fog kezdeni. Komolyabbra fordítva a szót a tréner elmondta, hogy az eladott labdákkal, a türelmetlenségükkel és a gyenge labdajáratással kell kezdeniük valamit. Azt is hozzátette, nem lehet folyamatosan megverni a Memphist betörésekkel, mert jó védőik vannak kint és bent is, muszáj jó passzolással, labdajáratással megpróbálniuk nyerni. Kerr szerint nincs gond, mert a csapatuk alapvetően erre épül.

A Golden State-nél nyáron Draymond Green megtartása lesz az első, és a játékos Detroittól 70 mérföldre élő édesanyja elmondta, nem lesz befolyással fia csapatválasztására az, hogy ő hol él. Mary Babers-Green Joe Rexrode-nak (Lansing State Journal) azt nyilatkozta, hogy azt szeretné, ha Draymond abban a csapatban játszana, ami hosszútávon a leghasznosabb karrierje szempontjából. Úgy érzi, Oakland és környéke imádja a fiát, Draymond is szereti a várost és a csapatot is, neki meg úgyis van NBA TV-je, ha látni akarja őt játszani.

A Los Angeles Clippers magasemberét, Glen Davist 5000 dollárra büntette a liga floppolás miatt, amelyet a Houston Rockets elleni harmadik találkozón követett el.

A Portland TrailBlazers centere, Chris Kaman érdekes nyilatkozatot tett Jabari Youngnak (CSNNW) - a center a sérülések miatt többször is kezdő volt, de nem volt ettől annyira oda, mint amennyire mások szoktak örülni a lehetőségnek. Kaman azt mondta, nem volt ez rossz dolog, de nem ezért igazolt a Blazershez, hanem azért, hogy Robin Lopez cseréje legyen. Ebben a szerepben tudja magát elképzelni, és ebben a szerepben érzi is jól magát.

Tim Duncan korábbi csapattársa és barátja, Antonio Daniels azt mondta Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News), hogy szerinte Duncan nem vonul vissza, jövőre is játszani fog. Nagyon meglepődne, ha mégis abbahagyná, amíg ilyen szinten játszik és úgy érzi, hozzá tud tenni a csapat játékához. Gregg Popovich vezetőedző azt mondta, hogy még mindig lenyűgözi Duncan, hiszen 39 évesen is a legkiegyensúlyozottabb játékosuk volt a rájátszásban. Még egy kicsivel több segítségre lett volna szüksége, ami sajnálatos módon nem jött össze, de nem azért, mert nem akarták volna eléggé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus