Hírmorzsák 2015-05-10 (21:00)

Jimmy Butler a Bullsnál akar maradni. Kerr szerint a negyedik meccs az igazság pillanata lesz számukra. Deron Williamst kivásárolja a Nets? Speights valószínűleg nem játszik a következő összecsapáson. Meyers Leonard több ellenfelét is videózza, sok mindent épít játékába mások stílusából. Teletovic maradni akar a Netsnél, szerinte fontos lenne az állandóság a csapatnál. Kenyon Martin a Panathinaikosznál folytatja.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler iránt óriási lesz a nyári érdeklődés, valószínűleg több csapat is maximum szerződést készül neki ajánlani, de a játékos a USA Today munkatársának adott interjúban elmondta, maradni akar jelenlegi együttesénél. Butler szerint ez a neki való gárda, imád a jelenlegi csapattársaival együtt játszani, nagyon boldog Chicagóban. A vezetőséggel is elégedett, mert szerinte folyamatosan olyan játékosokat igazolnak, akik emberként is rendben vannak, nem csak kosarasként, és nagyon jól illenek a csapatban elképzelt szerepeikbe.

A San Jose Mercury News csapatközeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a ma hajnalban vádlihúzódást szenvedő Marreese Speights valószínűleg nem játszik hétfőn este, a Golden State Warriors és a Memphis Grizzlies csatájának negyedik felvonásán. A magasemberen még elvégeznek egy MRI vizsgálatot, de jelenleg úgy tűnik, nem kockáztatható Speights holnapi játéka.

A csapat vezetőedzője, Steve Kerr úgy fogalmazott a ma hajnali vereség után, hogy most jön számukra az igazság pillanata a negyedik találkozón. Szerinte csapata tanul, és ezen a folyamaton mindenki végigmegy a PO-ban. Kerr szerint néhány dolgot csak úgy lehet megtanulni, megtalálni rá a megoldást, ha a gárda elbukik olyan meccseket, mint amilyeneket most is.

A Portland TrailBlazers magasembere, Meyers Leonard messze legjobb évét tudhatja maga mögött, a szezon végén és a rájátszásban nagyon kellemes meglepetés volt a harmadéves kosaras teljesítménye. Leonard Jabari Youngnak (CSNNW) elmondta, megpróbál annyira komplett, sokoldalú játékos lenni, amennyire csak lehet. Nagyon sokat néz más játékosokat, és próbál bizonyos dolgokat beépíteni a saját játékába.

A Brooklyn Nets bosnyák csatára, Mirza Teletovic egy Boszniában rendezett sajtótájékoztatón elmondta, szeretne a csapatnál maradni - ő korlátozott szabadügynök lesz, ha a Brooklyn megadja neki a nagyjából 4 millió dolláros QO-t. Elmondása szerint nagyon szereti Brooklynt és az embereket. A csapat és mindenki, főleg az orvosok nagyon sokat segítettek neki, mikor a vérrögöket megtalálták a tüdejében. Nagyszerűek a csapattársai, nem tudja majd, mi fog történni, de ha kinyit a szabadügynökpiac, minden kiderül majd. Szerinte jó szezonjuk volt ahhoz képest, hogy edzőt cseréltek és elég sok játékost is, csak Deron Williams, Joe Johnson és Brook Lopez maradtak. Szerinte fontos, hogy ugyanabban a rendszerben maradjanak - néha egy-egy változás jól sül el, a többi rosszul, de ha nagyon sok a váltás, akkor minden nagyon nehéz.

A Netsnél egyébként felmerült az elmúlt napokban az is, hogy Deron Williamst ki fogják vásárolni. Robert Windrem (NetsDaily) forrásai szerint ugyanannyira elképzelhető, hogy a tradicionális kivásárlást választják, mint az, hogy a stretch provision segítségével fognak neki búcsút inteni. Az első esetben a következő két évben a rendes fizetésével nyomná a sapkát Williams, viszont 2017 nyarán lejárna, míg a második opcióval évi 10 millió alatt nyomná csak a fizetési sapkát az irányító, viszont 2019/20-ig tartana a kontraktus, addig fizetni kellene neki.

A végére pedig egy veterán, az idén a Milwaukee Bucksnál 11 meccs erejéig megforduló, 37 éves Kenyon Martin ugyanis a görögök kirakatcsapatához, a Panathinaikoszhoz igazol a Sportando értesülései alapján - a hírek szerint az üzlet már megköttetett, de hivatalos bejelentés még nincs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus