Hírmorzsák 2015-05-11 (12:15)

Blatt időt akart kérni, mikor már nem volt rá lehetősége, Lue akadályozta meg (videó). LeBron felülírta a figurát, amit Blatt felrajzolt a legvégén. James nem szereti, hogy ennyire nem hatékony, de jelenleg ezt a játékot kérik tőle csapattársai. Cuban szerint nem lenne szabad megengedni, hogy a második vonalban támadóhibát harcolhassanak ki a védők. Irving megkérdezte csapattársait, akarják-e, hogy pályán legyen sérülése ellenére is. Wittman szerint Wall felépülése jó irányba halad. DeMarre Carroll szerint megbeszélték Budenholzerrel, hogy nem kerül fel a pályára az utolsó támadás előtt. Speights legalább egy hetet kihagy. Kerr szerint Curry számára több helyet kell csinálni a többieknek, az irányítónak viszont jobban kell bízni csapattársaiban. Hardennek nem tetszik a Hack-a-DJ taktika, Rivers szerint még előnyük is származott ebből.

A tegnap esti Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers összecsapáson David Blatt vezetőedző nem volt a helyzet magaslatán. A Cavs trénere először is időt akart kérni, mikor a meccs legvégén Derrick Rose egyenlített, pedig a Clevelandnek már nem volt időkérése. Tyronn Lue segédedző húzta arrébb, mielőtt bemutathatta volna Blatt az időkérést - ekkor technikait kaptak volna, a Bulls büntetővel jöhetett volna. Az Európában nagy karriert befutó edző elismerte, majdnem elrontotta az egész meccset, szerencsére segítői észnél voltak.

A másik hiba pedig az volt, hogy felrajzolt egy játékot az utolsó 1.5 másodpercre, amelynél LeBron James dobta volna be a labdát az alapvonalról. James fogta, áthúzta az egészet, megmondta Blattnek, hogy nincs az az Isten, hogy ő fogja bedobni a labdát, ha csak át nem dobhatja a palánkon és az be nem esik. Azt mondta, hogy adják neki a labdát. Vagy hosszabbítás lesz vagy megnyeri, de ő akarja megkapni a labdát, és mindenki menjen az útból. Mint ismert, végül Matthew Dellavedova dobta be a játékszert, LeBron kettesével pedig nyert a Cavs.

James egyébként a találkozót követően egyáltalán nem volt magával elégedett - 25 pontját 10/30-as mezőnymutatóval hozta, 8 gólpassza mellé pedig 8 eladott labdája is volt. LeBron azt mondta erről, hogy utálja, hogy ennyire nem hatékony, de most erre van szükség, ezt kérik tőle a társai. James egyébként 50%-os TS alatt volt a negyedik meccs előtt is, ez továbbromlott a tegnap esti ütközetet követően.

Még mindig LeBronhoz tartozik, hogy a harmadik negyedben egy gyorsindításnál a támadóhibát kiharcoló Derrick Rose-on kiment a bokája. A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban twitteren jelezte, hogy ezért nem lenne szabad, hogy a második vonalban lévő védőknek engedélyezett legyen az ilyen, mert ezek a direkt támadófault kiharcolására irányuló, utolsó pillanatban a támadó elé belépő védekezések már a kosárlabda részei, és nem kellene, hogy azok legyenek.

Ugyancsak ehhez a meccshez tartozik, hogy Kyrie Irving megkérdezte a csapattársait, akarják-e, hogy pályára lépjen lábsérülésével együtt is - láthatóan nem volt önmaga az irányító. Iman Shumpert ugyan a kérdést nem hallotta, de később azt mondta a témáról, hogy ha Irving képes játszani, akkor egyértelműen azt akarja, hogy a pályán legyen, mert most győzelmekre van szükségük, a sérülésekkel meg majd az idényt követően, nyáron foglalkoznak. Tristan Thompson azt mondta, Irving tudja, hogy ezt tőle nem kérdezheti, mert azt fogja válaszolni, hogy megőrült - a liga egyik legjobbjának tartja a játékmestert, úgyhogy természetesen szükségük van rá a pályán.

Irving szerint mentálisan kell nagyon erősnek lennie, mert a Bulls nagyon jó csapat. Sokszor csapdázták be az oldalvonalnál, mert tudták, hogy nem fog tudni kiszabadulni. Ő is tudta ezt, úgyhogy nagyon óvatosan kellett megválasztania, a pálya melyik részén játszik. Csaliként gondolt magára - a passzolásával próbált segíteni, illetve azzal, hogy kinyitja kicsit másoknak a pályát. Ha üresen volt, azért elvállalta a dobásokat, mert a csapattársai bíztak benne és számítottak rá.

A Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman Jorge Castillónak (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy bár egyelőre John Wall még labdát nem tud a kezében fogni, mert nem csökkenti a fájdalom öt helyen eltört bal kézfejénél és csuklójánál, szerinte jó irányba haladnak. Wittman szerint remélhetőleg hamarosan elérhetnek egy olyan pontra, ahol legalább elkezdhet pályán edzeni a kosaras, és akkor megnézhetik, hogyan reagál erre a keze, van-e esély még arra, hogy ebben a rájátszásban találkozunk még vele.

A Washington az előző meccsen Wall nélkül is nyert Paul Pierce dudaszós, palánkos duplájával. Az Atlanta Hawks legjobb védőjeként számon tartott DeMarre Carroll nem is volt a pályán, amire a kiscsatár annyit mondott a meccs után, hogy szerinte ott kellett volna lennie, de fizikailag nem érezte teljesen jól magát, ezért elfogadta, hogy Mike Budenholzer vezetőedző úgy döntött, nem küldi be. Tegnap kicsit tovább magyarázta a dolgot Carroll. Kevin Arnovitznak (ESPN) azt mondta a kosaras, hogy megbeszélték ezt a trénerrel, úgy érezték, a pályán lévő ötös a lehető legjobb, főleg mivel ő másfél negyedet ült a kispadon. Nagyon bízik a társaiban, nagyon sok jó védővel rendelkeznek, és az egész csapatban ez a szép: önzetlenek.

Annyi biztos, hogy a Golden State Warriors magasembere, Marreese Speights legalább egy hetet kihagy, miután a Memphis Grizzlies elleni harmadik meccsen meghúzódott a jobb vádlija.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr Diamond Leungnak (San Jose Mercury News) elárulta, Steph Curry játékának változnia kell a továbbiakban. Nagy nyomás van az irányítón, hiszen ő a liga MVP-je, védekezésben rá figyelnek leginkább. A többieknek el kell érnie, hogy több szabad helye legyen, Currynek viszont jobban kell bíznia a csapattársaiban. Jobb dobóhelyzeteket kell kialakítaniuk, türelmesebbnek kell lenniük, és a saját játékuk alapjaihoz kell visszatérniük. Draymond Green szerint Currynek továbbra is el kell vállalnia azokat a dobásokat, amiket eddig, mert azok nélkül nem lennének most ott, ahol, de több könnyű helyzetet is teremteniük kell számára.

A Houston Rockets sztárja, James Harden azt nyilatkozta a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni találkozót követően, hogy neki nem nagyon tetszik a Hack-a-DJ taktika, de minden edző más - a Clippers centere, DeAndre Jordan 28 büntetőt dobhatott, csak az első félidőben. Kevin McHale vezetőedző azt mondta erről, hogy lassítani akarták a játékot Dwight Howard korai faultgondjai miatt. Doc Rivers, a másik oldal trénere szerint ez a lassabb tempó azonban Chris Paulnak is segített, hiszen az irányító combhajlító sérülésből tér éppen vissza. Paul szerint biztos nem ezért csinálták ezt az állandó faultolást, de ha igen, akkor nagyon szépen köszöni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus