Hírmorzsák 2015-05-11 (21:30)

Irving bal térde és jobb lábfeje húzódott meg, James bal bokájára kezelést kap, de mindketten játszanak holnap. LeBron megvédte Blattet. A Cavs-Bulls az 1997-es Rockets-Jazz nyomdokain. Tony Allen azt akarja, hogy Bowennel, Rodmannel és Cooperrel együtt említsék a nevét. Nowitzki biztosan kitölti jelenlegi szerződését, a nyári egyéni edzéseket viseli már a legnehezebben. Keyon Dooling szerint Rondo a világ legönzetlenebb játékosa, fényes jövő előtt áll. Amare szívesen maradna a Mavsnél. McHale szerint Blake Griffin sokat fejlődött. Ranadive elmondta, Divac hozza a döntéseket a Kingsnél, Divac szerint idén voltak utoljára lotteryben.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving nagyon nincs jó állapotban, ez főként az előző két meccsen ütközött ki, és a mai MRI után kiderült, hogy nem is egy problémája van: a bal térde meghúzódott, de a jobb lábfeje is fáj. David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy nincs szó arról, hogy Irving ne játsszon azért, hogy meggyógyulhasson, fájós lábakkal is pályára fog lépni. LeBron James bal bokája is megsérült tegnap este, ő kezeléseket kap, de elvileg ő is lesz a Bulls elleni ötödik meccsen holnap.

LeBron egyébként megvédte Blattet, azt nyilatkozta ugyanis, hogy a tréner a vezetőjük, és csak az ő akaratát próbálja meg érvényesíteni a pályán. Azzal kapcsolatban, hogy megváltoztatta azt a játékot, amit Blatt rajzolt fel a végjátékban, azt mondta, hogy ugyanolyan, mint amikor az NFL-ben egy irányító változtat az utolsó pillanatban.

Ehhez a Bulls-Cavs párosításhoz tartozik, hogy az 1997-es Houston Rockets - Utah Jazz nyugati döntő óta az első párharc ez, amelyben egymás utáni meccsek dőltek el buzzerbeaterrel.

A Memphis Grizzlies dobóhátvédje, Tony Allen Michael Wallace-szal (ESPN) beszélgetett. Allen azt szeretné, hogy amikor a Bruce Bowenekről, Dennis Rodmanekről, Michael Cooperekről beszélgetnek az emberek, akkor az ő nevét is ezek között az emberek között említsék. Nem azért játszik, hogy átlagos legyen, hanem a legjobbak között akar lenni, és ezt idén szerinte be is bizonyította. Szerinte semmi gond nincs azzal, ha azt szeretné, hogy elismerjék.

A Dallas Mavericks német csillaga, Dirk Nowitzki 2017-ig nyaráig biztosan játszani fog - tavaly nyáron kötött hároméves szerződést csapatával, és egy dallasi rádióműsorban elmondta, ki akarja tölteni jelenlegi kontraktusát. Elmondása szerint idén nyáron biztosan nem hagyja abba, mert ha elkötelezte magát valami mellett, akkor ki is tart emellett. Még két éve van hátra, és reményei szerint jó szezonok lesznek ezek, messzire jutnak majd a PO-ban, ahogy idén is szerették volna. Nowitzki szerint pályaelőnyt akartak kiharcolni, hogy jók legyenek az esélyeik, de nem voltak elég kiegyensúlyozottak hozzá.

Azt is hozzátette, hogy néhány mérkőzésen már nem élvezi a játékot, főleg a 82 meccses alapszakaszban vannak olyan napok, amikor lassúnak érzi magát és mindene fáj. Még mindig szeret azonban versenyezni, sőt, az edzőtermet is szereti látogatni, és élvezi a felkészülést, azt, hogy megpróbáljon jobb játékossá válni. A nyári edzésekkel van inkább gondja, mikor haza kell mennie a dobóedzőjével, és 4-5 hétig minden reggel súlyokkal, futással és dobóedzéssel indul a napja. Amikor Amerikában van, akkor nincs ilyen problémája, mert másokkal együtt tréningezhet, mint például Dwight Powell-lel, akinek néha beszólogat, de alapvetően egymást motiválják az edzések közben.

Nowitzki idei csapattársáról, Rajon Rondóról az ő volt bostoni csapattársa, Keyon Dooling nyilatkozott Gary Washburnnek (Boston Globe). Dooling szerint Rondo jövője nagyon fényes, és amelyik csapat leigazolja, egy sikeréhes veteránt kap majd, aki még mindig pályafutása legszebb éveiben van. Dooling szerint Rondo a liga egyik legönzetlenebb játékosa, már a maga önző módján - az egykori játékmester is tudja, hogy ez némi anomália. Dooling úgy gondolja, Rondo a legönzetlenebb játékos a világon, már ha a pályán mutatott teljesítményéről van szó, de mégis egy önző kép alakult ki róla. Bevallotta, hogy előítéletekkel rendelkezik, mert a barátjáról van szó, ezért nem is érti, miért alakult ez így Rondóval kapcsolatban.

A Dallas egy másik szabadügynöke, Amare Stoudemire Earl K. Sneednek (Mavs.com) elmondta, nagyon is el tudja képzelni, hogy hosszabbít a texasiakkal. Nagyon sok múlt az idei szezonon, de Amare szerint az idei szabadügynökpiac olyan lesz, mint a 2010-es volt. Körbe fogja járni a lehetőségeit, beszélni fog a csapatokkal, de jól érzi magát Dallasban, és szerinte jó esélye van valami nagy dolgot elérni a Mavericksszel.

Egy másik texasi együttes, a Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale Blake Griffint dicsérte Jonathan Feigeinnek (Houston Chronicles). McHale szerint vagy javul valaki, vagy ugyanaz a játékos marad, aki volt. Ha valaki nem javul, akkor draftolnak a posztjára valakit, és idővel csak csere lesz. A tréner szerint Griffin nagyon sokat fejlődött, és ez is a dolga. Ha valaki nem jobb a 3-4. évében, mint újoncként, akkor valamit nagyon rosszul csinált.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) elmondta, Vlade Divac elnök hozza a döntéseket. Két ember jelent neki közvetlenül. Az egyik Divac, aki a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felel, míg Chris Granger az üzleti részért. Világosan ki akarta ezt jelenteni, mert nagyon sokat kell még dolgozniuk, és egységet kell alkotniuk. Divac egyébként azt mondta, hogy most utoljára vannak a lotteryben, jövőre már PO-ba fognak kerülni. Szerinte nagyon gyorsan fognak előrelépkedni, és mindenki egyfelé húz - se az edzőnek, se Pete D'Alessandro GM-nek nincsenek egyéni céljai, csak egy dolog lebeg mindenki szeme előtt: hogy győzzenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus