Hírmorzsák 2015-05-12 (10:45)

Blatt szerint annyi döntést kell hoznia egy kosáredzőnek, mint egy vadászpilótának, az utolsó játékban engedte, hogy azt csinálják a játékosok, amit jónak éreznek. Egy ellenfél szerint a Bulls támadójátékát már kívülről fújja az egész liga. DeMarre Carroll csípősérülést szenvedett. Bogut a bordáira kapott egyet, de jól van. Dwight Howardot 15.000 dollárra büntette a liga. Big Baby szerint a Spurs elleni sorozat pörgette fel őket maximumra, Doc Rivers szerint a tulajdonosváltás jó hatással volt rájuk. Ranadive elismerte, hozott hibás döntéseket. Deron Williamst nem akarja kivásárolni a Nets. Kaman szerint Stotts Mike Dunleavy óta az első edzője, akit nem utál. Stephenson a nyáron a Hornets dobóedzőivel tréningezik. Thanasis Antetokounmpo a következő idénytől a Knicksnél játszik.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, hogy nagyon közel volt ahhoz, hogy hibázzon, mikor időt akart kérni a Chicago Bulls elleni negyedik meccs végén olyankor, amikor már nem volt erre lehetősége, ő a felelős ezért. Szerinte egy kosáredző 150-200 kritikus döntést hoz egy meccs ideje alatt, ez szerinte csak a vadászpilóták munkáhához hasonlítható. Ha 27 éve csinálja valaki, akkor 1-2 ilyen hibát elkövet, márpedig ő most ezt megtette. Szerencsére nem került a meccsbe ez a baki.

Szerinte az utolsó játék felrajzolásáról nem szerencsés beszélni, mert van, amikor a játékosok érzéseire kell támaszkodni, mert hisz abban, amire képesek - mint ismert, az általa felrajzolt figurát LeBron James egyszerűen áthúzta, és kijelentette, hogy neki adják a labdát. Végeredményben az is az ő döntése volt, hogy hagyta, úgy csinálják az utolsó játékot, ahogyan érzik.

Egy keleti konferenciában játszó veterán játékos azt nyilatkozta Michael Wilbonnak (ESPN), hogy eleget videózták ahhoz a Chicago Bullst, hogy tudják, mennyire ragaszkodnak támadásban bizonyos figurákhoz. A kosaras szerint ha ezeket a 6-7 perces kosárcsendes periódusokat el tudná kerülni a Bulls, a liga legjobb csapata lennének, de nem tudják megcsinálni. Az ellenfelek tudnak minden egyes játékot, hogy mit fognak játszani. Néha olyan szinten csinálják, hogy nem lehet megállítani őket, de a rájátszásban ez nem megy, olyan csapatok ellen biztos nem, akik jól védekeznek, és akiknek jó edzőjük van.

Az Atlanta Hawkstól is kieshet rövidebb-hosszabb időre egy fontos láncszem, ugyanis DeMarre Carroll ma hajnalban megsérült - Paul Pierce-t próbálta fogni, Nené elzárása után azonban elég erőteljesen sántított. A játékos szerint csípősérülésről van szó, de hogy mennyire súlyos, azt egyelőre még nem tudni.

A Golden State Warriorsnél a center, Andrew Bogut kapott egy ütést a bordáira. Mint ismert, egy évvel ezelőtt a törött bordák miatt nem volt bevethető az idény végén, ezért óvatosságból elvégeztek rajta egy röntgent - szerencsére nincs baja, ő játszani fog a Memphis Grizzlies elleni ötödik találkozón.

A liga 15.000 dolláros büntetést szabott ki a Houston Rockets centerére, Dwight Howardra, amiért váll fölötti kontaktusba keveredett a Los Angeles Clippers kiscsatárával, Matt Barnesszal.

A Clippers erőcsatára, Glen Davis vezetőedzőjéről, Doc Riversről beszélt Arash Markazinak (ESPN). Big Baby szerint a tréner mindig arról beszélt nekik, hogyan kell a játékhoz állni ahhoz, hogy bajnokesélyes csapat legyenek, és úgy érzi, végre látják is, hogy ez működik. A San Antonio Spurs elleni sorozat ébresztette fel őket, az hozta ki belőlük a maximumot, ami most a többi csapat ellen is kifizetődni látszik. Rivers azt is hozzátette, hogy a tulajdonosváltás is nagy előnyükre volt, mert tavaly próbálta megvédeni fiait a zavaró tényezőktől, de nyilvánvalóan nem tudta ezt megtenni teljes mértékben, idén azonban csak a kosárlabdára kell koncentrálniuk.

A tegnapi Vivek Ranadive interjúban a Sacramento Kings tulajdonosa több mindent is elárult Aliene Voisinnek (Sacramento Bee). Az indiai tulaj elmondta, hibázott és valószínűleg még fog is, de mindenben sikeres volt eddig, amibe belekezdett, ez pedig nem fog változni. Különleges dolgot próbálnak felépíteni, nem csak egy, de több évre, és most tapasztalja, hogy az odáig vezető út egyáltalán nem lesz egyszerű. Ranadive beismerte, hogy hiba volt Michael Malone vezetőedzőt kineveznie, mielőtt GM-et talált volna, többen mondták neki, hogy ne csinálja, de szerinte nem volt más választása. Gyorsan kellett cselekednie, alig pár héttel voltak a draft előtt, Malone-t ismerte a Warriorsből, GM-et pedig egyet sem ismert.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Brooklyn Nets nem akarja kivásárolni Deron Williamst - sem stretch provision segítségével, sem anélkül -, mert nem akarnak neki úgy fizetni, hogy közben nem is játszik a csapatnál.

A Portland TrailBlazers centere, Chris Kaman Sean Meaghernek (The Oregonian) azt nyilatkozta, hogy Terry Stotts vezetőedzőnek elmondta, ő az első tréner, akit nem utál azóta, hogy Mike Dunleavy játékosa volt a Clippersnél, márpedig jó ideje már annak, ezt Kaman is hozzátette.

A Charlotte Hornets dobóhátvédje, Lance Stephenson Sam Perley-nek (Hornets.com) elmondta, Charlotte környékén marad a nyáron is, és a dobóedzőkkel fog dolgozni, mert rá kell jönnie, hogyan tudja hatékonyan segíteni az együttest, hogyan lehet sikeres, hogyan tudna jobb dobóvá válni. Nagyon fontos off-szezon előtt áll, mert újra meg kell találnia a formáját a saját és csapata érdekében is.

A New York Knicks közölte Thanasis Antetokounmpóval, hogy a következő idényben a 15 fős keret tagja lesz - Giannis Antetokounmpo 22 éves testvérét a tavalyi draft 51. helyén választotta ki a Knicks. A görög kosaras a nyáron egy kétéves, 550.000 dolláros ajánlatot utasított vissza Európából azért, hogy a New York D-Ligás csapatánál maradhasson 25.000 dollárért, de úgy tűnik, megérte a rizikózás. Egyelőre még semmi nincs papírra vésve, de Antetokounmpo ügynöke szerint az akarat megvan mindkét fél részéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus