Hírmorzsák 2015-05-12 (20:45)

Monty Williamst menesztette a Pelicans, pedig a tulajdonos még dicsérte őt két hete. Thibodeau az egyik első számú jelölt, ahogy a Magicnél is. Alvin Gentry esélyes a Bulls kispadjára? A Bucksnak van esélye Brook Lopeznél, ha a center kilép szerződéséből. A Milwaukee még nem biztos Carter-Williamsben. Pau Gasol ma esti játéka a meccs előtt dől el. Mozgov védekezik a legjobban a gyűrű közelében. Love már nem haragszik Olynykre. A Mavs GM-je szerint Parsons is GM lesz egy nap. Kenyon Martin mégsem lesz a Panathinaikosz játékosa. Új hivatalos logója van a Sixersnek. Shaq elsőéves középiskolás fia (videó).

A New Orleans Pelicans elég meglepő lépésre szánta el magát, miután menesztették vezetőedzőjüket, Monty Williamst, hiába volt még egy év hátra szerződéséből. A trénert 2010-ben nevezték ki, és Chris Paul elcserélése után folyamatosan egyre jobb mérlegeket ért el a csapattal az előző négy idényben - idén pedig mint ismert, rájátszásba is jutottak. Nem meglepő, de az összes mérvadó szakírónál felmerült, hogy Tom Thibodeau-ra vár a Pelicans is - őt öt évvel ezelőtt majdnem szerződtették is, Williamsszel együtt ők ketten voltak az esélyesek a New Orleans kispadjára.

David Aldridge (nba.com) értesülései szerint egyébként Tom Benson tulajdonos a Golden State Warriors elleni sorozat alatt azt mondta bizalmasainak, nagyon elégedett Williamsszel, amiért teljesítette az elvárásokat azzal, hogy PO-ba juttatta az együttest - ehhez képest pláne sokkoló a mostani lépés. Adrian Wojnarowksi (Yahoo Sports) forrásai szerint Dell Demps GM volt a menesztés mögött, mert nagyobb hatalmat akar magának, Williams szakmai stábja pedig a közelmúltban már úgy érezte, egyre kevesebb segítséget kapnak, illetve teljesen indokolatlan akadályok vannak előttük.

Ha már szóba került Thibodeau, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint a Golden State Warriors segédedzője, Alvin Gentry is az elsők között lehet, akikben a Chicago Bulls gondolkodik Thibodeau helyettesítésére. Az régóta tudott, hogy az Iowa State vezetőedzője, Fred Hoiberg az első számú jelöltjük, de a hírek szerint egyáltalán nem biztos, hogy a tréner otthagyja egyetemi állását, főként egészségügyi állapota miatt - nemrég műtötték Hoiberg szívét. Gery Woelfel (Racine Journal Times) is jelentkezett pár hírrel. Információi szerint Thibodeau-é az Orlando Magic edzői posztja, ha szeretné - több más csapat is vár a Chicago trénerére.

Woelfel volt az is, aki még a tegnapi nap folyamán egy vezetőségi tagra hivatkozva azt állította, hogy a Milwaukee Bucksnak van esélye Brook Lopez leigazolására, ha a Brooklyn Nets centere kilép szerződésének utolsó évéből. Szintén a Buckshoz tartozik, hogy Woelfel értesülései szerint a Milwaukee nincs arról meggyőződve, hogy Michael Carter-Williams hosszútávon első számú irányítójuk lehet, de Brandon Knight esetével ellentétben nem sürgeti őket az idő, hiszen még két évig újoncszerződése van MCW-nek.

Térjünk kicsit vissza a Bullshoz: magasemberük, Pau Gasol játéka kérdéses a ma esti, Cleveland Cavaliers elleni találkozón - a meccs előtt fog eldőlni, játszik-e Gasol. Thibodeau elmondta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy játékosa jobban érzi magát, de a dobóedzésen és a bemelegítésen is túl kell esnie, és ha elég jól van ahhoz, hogy játsszon, akkor be fogja vetni. A tréner szerint Gasol jól ismeri a testét, jó ideje a ligában van már, tudja, hogy mikor van játékra kész állapotban és mikor nincs.

Seth Partnow (Nylon Calculus) számításai szerint a liga legjobb védője a gyűrű közelében a Cleveland Cavaliers centere, Tyimofej Mozgov, már ha a rájátszás eddig eltelt időszakát nézzük. Az orosz középjátékos mellett az ellenfelek mindössze 34%-kal dobnak a gyűrű közelében, ez a legrosszabb mutató bárkit vizsgálva. Mozgov egyébként az alapszakaszban is a legjobb 10-ben volt ebben a statban, miután a Clevelandhez cserélték.

A Cavshez tartozik az is, hogy a már említett Aldridge reggeli cikkében jelentette, hogy forrásai szerint Kevin Love már nem haragszik Kelly Olynykre azért, mert úgy kirántotta a vállát, hogy 4-6 hónapra "jegelte" is ezzel a mozdulattal.

A Dallas Mavericks GM-je, Donnie Nelson azt nyilatkozta Earl K. Sneednek (Mavs.com), hogy szerinte kiscsatáruk, Chandler Parsons maga is GM lesz egy nap, és elmondása szerint nagyon szívesen lenne a kosaras mentora, ha befejezte játékospályafutását és úgy dönt, hogy vezetőségi pozícióban szeretne dolgozni.

David Pick (Eurobasket.com) jelentette, hogy Kenyon Martin mégsem lesz a görög Panathinaikosz játékosa, a két fél között megszakadtak a tárgyalások.

A Philadelphia Sixersnél változott a logo, ezt ma a csapat hivatalosan is bejelentette. Sok differencia nincs az eredeti logo és a mostani között, hiszen a hagyományos címer köré raktak egy kék sávot, amiben van hat fehér csillag és a Philadelphia felirat:

A végére pedig jöjjön Shaquille O'Neal fia, Shareef O'Neal, aki egyelőre elsős középiskolás - tehát még legalább négy év, mire találkozhatunk vele a jelenleg szabályok szerint:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus