Hírmorzsák 2015-05-13 (11:05)

Casey marad a posztján a következő idényre is. Monty Williams és Demps is nyilatkoztak a tréner menesztéséről. Gibson szerint nem rúgott, LeBron szerint igen, Dellavedova nem tudja, mi történt, JR Smith szerint aljas lépés volt ez Gibsontól. Tony Allen lehet, hogy kihagyja a Warriors elleni ötödik meccset. Bosh felépülése halad, a következő idény elejére készen fog állni a játékra. Alan Anderson bal bokáját megműtötték. Calipari hét évet hosszabbít a Kentuckyval.

Tegnap egy edzőt menesztettek, egy viszont a helyén maradt, Steve Simmons (Toronto Sun) jelentette ugyanis, hogy a Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey irányítja minden bizonnyal az együttest a következő idényben is - ezt megerősítette Ryan Wolstat (Toronto Sun) és Mitch Lawrence (NBC New York) is. A jó kezdés ellenére az idény végére megbukó, a rájátszásból söpréssel kieső csapat trénere tehát még kap egy lehetőséget, de a hírek szerint a segédedzői között több változás is lesz, így próbálja meg a kanadai alakulat kicsit felkavarni az állóvizet.

Mint ismert, a New Orleans Pelicans megvált Monty Williamstől, pedig Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint minden jel arra mutatott a tegnapi találkozó előtt, hogy a 2016/17-es csapatopciót is le fogják hívni esetében. A tréner kiadott egy nyilatkozatot, amelyben Mickey Loomis elnöknek és Tom Benson tulajdonosnak megköszönte a lehetőséget, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy évekig a csapat edzője lehetett. Dicsérte a várost, a szurkolókat és az embereket is, nagyon sok segítséget kapott ő és a családja is. Köszönetet mondott a játékosainak és a szakmai stábjának, mert szerinte jó irányba haladtak, és sikert értek el azzal, hogy idén PO-ba kerültek. Nagyon sok értékes kapcsolatot szerzett, a játékosok pedig mindig megcsinálták a pályán, amit kért. Sok sikert kívánt nekik a továbbiakra.

Mint ismert, Dell Demps GM volt az a személy leginkább, aki ki akarta tenni Williamst a posztjáról, mivel így a saját jelöltjét ültetheti oda. A szakvezető azt nyilatkozta, hogy köszönik a munkát az ex-trénernek, amit a pályán és azon kívül is a csapatba fektetett. Demps szerint Williams nagyon sokat dolgozott azért, hogy a fiatalok fejlődjenek és igazi példakép volt előttük. Nagyon sok változáson mentek keresztül, de Williams volt a biztos pont a gárdánál, és ők is sok sikert kívántak neki a továbbiakra. Demps azt is elmondta, hogy semmilyen probléma nem volt közte és az edző között, mindig minden személyi döntést megbeszéltek, és elmondása szerint nem ő rakta ki Williamst, hanem az egész vezetőség döntött így. A már említett Mickey Loomis ugyanezeket mondta el Williamsről, és hozzátette, úgy éreztek, most van itt az ideje, hogy meglépjék ezt a döntést.

Ma hajnalban is volt történés, miután a Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls párharc ötödik összecsapásán Taj Gibsont kiállították. A mérkőzést követően az erőcsatár elmondta, hogy nem rúgta meg Matthew Dellavedovát. Ellenfele befogta a lábát, ő meg megpróbálta kihúzni, aztán elszabadultak az indulatok. Úgy tűnhetett, hogy rúg, de nem tette, ettől függetlenül együtt kell élnie a következményekkel, és azzal a büntetéssel is, amit a liga esetleg kiszab majd rá. Azon is felidegesítette magát Gibson, hogy amikor lement a pályáról, a nézők megdobálták. Szerinte ez Cleveland, zsinórban második meccs, hogy megdobálják, de kosárlabdázni jöttek, nem koncentrálhat ezekre a dolgokra.

A másik oldalról Dellavedova azt mondta, hogy nem tudja, mi történt, próbált felállni, aztán érzett egy lökést meg egy ütést. LeBron James annyit mondott, hogy Gibson hátulról fellökte Dellavedovát, összeakadtak, Gibson pedig rúgott. JR Smith is megszólalt, szerinte ez egy igazi szemét, aljas húzás volt a Bulls erőcsatárától, és azt is hozzátette, tud egy-két dolgot az ilyen esetekről, úgyhogy tudja, mit beszél. Szerinte Dellavedova keményen játszik, de sosem akar senkinek sem sérülést okozni. Smith úgy érzi, a játékvezetők jó döntést hoztak Gibson kiállításával, mert vannak olyan dolgok, amiket nem csinálsz a kosárpályán.

Szintén a PO-hoz tartozik, hogy a Memphis Grizzlies dobóhátvédje, Tony Allen nem biztos, hogy játszik a Golden State Warriors elleni ötödik találkozón, mert fáj a bal combhajlítója. Játéka egyelőre kérdéses, kiesése óriási veszteség lenne a Memphis szempontjából, mert védekezésével az egész párharcot is eldöntheti saját csapata számára.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh még a rehabját végzi, miután februárban vérrögöket találtak a tüdejében. A játékos megerősítette, hogy a következő idény elejére készen fog állni a játékra, nem volt visszaesés állapotában. Reményei szerint a legjobbját fogja tudni nyújtani. Nagyon izgatott, és mivel sokat volt távol a játéktól, már nagyon várja, hogy visszatérhessen. A kihagyás alatt volt ideje, hogy átgondolja életét és mindazt, ami történik vele. Hiányzik neki a kosárlabda, és szerinte ez nagyon jó dolog.

A Brooklyn Nets dobóhátvédjét, Alan Andersont megműtötték - a bal bokáján kellett artroszkópos beavatkozást végrehajtani, csontkinövéseket kellett eltávolítani. A hírek szerint júliusban kezdhet el újra edzeni a kosaras.

A végére pedig a Kentucky egyetem vezetőedzője, John Calipari, aki úgy tűnik, hogy még egy ideig nem teszi át székhelyét az NBA-be, ugyanis Matt Jones (KSR) értesülései szerint közel áll ahhoz az egyetem és a tréner, hogy hét évre összesen 54 millió dollárért hosszabbítsanak - tehát évi nagyjából 8 milliót fog keresni Calipari. Így 2022-ig lenne szerződése a vezetőedzőnek - hiába hozzák szóba több NBA-állással kapcsolatban is, egy ideig még valószínűleg nem láthatjuk a ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus