Hírmorzsák 2015-05-14 (21:45)

Noah nyerte a J. Walter Kennedy díjat. Pau Gasol és Tony Allen is játszik csapata hatodik meccsén. Az esetek 82%-ában nyerte a párharcot az a csapat, amely 2-2 után elhozta az ötödik meccset. Ainge szerint még mindig a nagy cserére várnak, jó helyzetbe akarták hozni magukat, ha ilyen lehetőség adódna. Megvan, hogy a különböző csapatokat ki képviseli a lotteryn. Nincs elég támogatottsága a GM-ek körében annak, hogy szigorítsák a Hack-a-Shaq szabályt. Megvannak a karácsonyi mezek is.

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah kapta a J. Walter Kennedy díjat, amelyet annak a játékosnak vagy edzőnek osztanak ki minden évben, aki a legtöbbet tette a közösségért. Noah-nak van egy saját alapítványa, a Noah's Arc Foundation - nemrég indítottak egy programot, amely azokat segíti, akik erőszak áldozatai lesznek, illetve a fiatalságot arra sarkallja, hogy a sport és a művészetek által fejezze ki a kreatív énjét.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy vezetőedzőjük, Tom Thibodeau ma délután bejelentette, hogy Pau Gasol játékra készen áll, a spanyol magasember tehát ott lesz a ma esti, Cleveland Cavaliers elleni hatodik összecsapáson.

Gasolhoz hasonlóan a Memphis Grizzlies dobóhátvédje, Tony Allen is játszani fog a hatodik meccsen, majd holnap este, a Golden State Warriors ellen. Allennek is combhajlítósérülése van, mint Gasolnak, de úgy tűnik, mindketten rendbe jöttek ahhoz, hogy vállalják a játékot.

Sem a Bulls, sem a Grizzlies nincs egyébként jó helyzetben, hiszen 2-2 után elvesztette mindkét alakult az ötödik meccset, márpedig aki ezt a találkozót nyerte ilyen helyzetben, az jutott tovább az esetek 82 százalékában - 144-35 arányban nyerte a párharcokat az ötödik összecsapás győztese.

A Boston Celtics már a nyári teendőkre készül. Danny Ainge GM Marc D'Amicónak (Celtics.com) az év közben meghúzott Rajon Rondo és Jeff Green cserékről elmondta, hogy úgy érezték, más irányba kell elindulniuk. Tudták, hogy vissza fognak picit lépni, de az idény előrehaladtával sokat fejlődtek. Megpróbálták magukat olyan helyzetbe hozni, hogy legyen esélyük nagy cserék meghúzására. Ha lesz valami, ami nekik is tetszik, lépni fognak, ha viszont nem, akkor továbbra is ki fognak várni. Ainge beszélt arról, hogy milyen jó lehetőségeik voltak 2007-ben, mikor Kevin Garnettet és Ray Allent megszerezték, de mennyire nem tudtak semmit felajánlani, mikor James Harden vált elérhetővé.

A lotteryhez tartozik, hogy megvan a lista, mely csapatot ki képviseli majd a május 19-ei eseményen. Volt és jelenlegi játékosok, edzők, GM-ek, elnökök és tulajdonosok alkotják a névsort, amely az alábbi:

Hornets: Michael Kidd-Gilchrist
Nuggets: Josh Kroenke
Pistons: Jeff Bower
Pacers: Larry Bird
Lakers: Byron Scott
Heat: Alonzo Mourning
Wolves: Glen Taylor
Knicks: Steve Mills
Thunder: Russell Westbrook
Magic: Alex Martins
76ers: Nerlens Noel
Suns: Alex Len
Kings: Vlade Divac
Jazz: Dennis Lindsey

A GM-ek éves gyűlését is megtartották, amelyen azonban a Hack-a-Shaq szabály szigorításáról nem volt egyöntetű vélemény. Az egyik résztvevő Ken Bergernek (CBS Sports) elmondta, nincs elég támogatottsága, hogy változtassanak a szabályokon. Egy másik GM szerint szavazás nem volt, csak tapogatózó beszélgetés a dologról. A versenybizottság majd júniusban, a döntő alatt ül össze, ők kérhetik a Board of Governorstól a szabály szigorítását. Egyébként az ilyen jellegű faultok 76%-át öt játékos, Dwight Howard, Josh Smith, DeAndre Jordan, Andre Drummond és Joey Dorsey ellen követték el, és majdnem a felét Jordanen ütötték.

A végére pedig a következő karácsonyi mezek, amelyeket ezen a linken megnézhettek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus